Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Scheveningse pier krijgt geen woningen, maar mogelijk wel een nieuw hotel

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Scheveningse pier krijgt geen woningen, maar mogelijk wel een nieuw hotel
De Scheveningse Pier gaat geen woningen krijgen. De eigenaar hield deze optie vorig jaar nog open, maar ziet hier vanaf. De plannen leidden tot veel kritiek onder bewoners, ondernemers en de Haagse politiek. Wel moet de Scheveningse Pier gered worden met extra voorzieningen. Zo denkt de eigenaar aan een hotel en ruimtes voor evenementen en cultuur. Die wil er een ‘place to stay’ van maken, waar mensen 24 uur per dag terecht kunnen. Dat meldt Omroep West.

Ondanks een onduidelijke toekomst, was het wel duidelijk dat de toekomst van de Pier ongewis is. Het verkeert in een zeer slechte staat en als er niets gebeurt is het bouwwerk in 2025 niet meer veilig voor bezoekers. De gemeente heeft aangegeven dat de Pier dan weer gesloten moet worden, zoals een aantal jaar geleden.

De gemeente stelt dat de investeringen die nodig zijn voor het behoud van de Pier geen optie zijn voor de eigenaar. De eigenaar is daarentegen wel bereid om een nieuwe pier te ontwikkelen en wil daarin investeren als het economisch haalbaar is. De gemeenteraad wou dat de eigenaar met een plan kwam voor de bestemming van de pier waarin ook bewoners, ondernemers, bezoekers en andere betrokkenen worden meegenomen.

Vragenlijsten

Aan het verzoek van de gemeenteraad is gehoor gegeven. De afgelopen zomer heeft een onderzoeksbureau online vragenlijsten uitgezet in de stad. De uitkomsten hiervan zijn vertaald naar ‘een aantal vertrekpunten voor de toekomst’. Dat schrijft wethouder Anne Mulder (VVD) aan de gemeenteraad.

Er bleek uit de onderzoeken dat niemand iets voelt voor woningen op de Pier. Daar had de gemeente zich al eerder tegen uitgesproken, want de Pier moet volgens de raad toegankelijk blijven voor iedereen. Daar sluit De Pier B.V. zich bij aan.

Hotel

Er was vanuit de raad ook verzet tegen de komst van een hotel, maar het is wel een optie waar de eigenaar naar kijkt. Die denkt dat er kansen liggen voor de zakelijke markt (congres in combinatie met hotel). Daarnaast denkt de eigenaar aan het toevoegen van cultuur, evenementen en educatieve functies.

Ook kwam in het onderzoek naar voren dat de meeste mensen naar de Pier gaan om uit te waaien en de zilte zeelucht te snuiven. Omdat dit de nummer één activiteit is, wordt dit ook meegenomen in het plan.

De komende tijd worden de plannen voor de Pier verder uitgewerkt. De verwachting is dat die in het najaar van volgend jaar klaar zijn.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:45)

Nog geen benadering voor opvang asielzoekers bij hotels

Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

18 maart '24 ( 8:45)

Horeca in 2023 meer omzet na coronajaar in 2022

De horeca heeft in 2023 ruim 13 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari in Nederland nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023. Daarnaast waren de prijzen in 2023 hoger dan een jaar eerder. Het volume lag vorig jaar bijna 6 procent hoger dan in 2022.

05 maart '24 (16:51)

Uitstel komst asielzoekers naar hotel 't Elshuys in Albergen

De komst van 150 vluchtelingen naar een voormalig hotel in het Twentse dorp Albergen is uitgesteld. Half maart zouden de eerste bewoners arriveren, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wacht nu op de uitkomst van een procedure die omwonenden hebben aangespannen tegen de omgevingsvergunning, die de gemeente Tubbergen verleende voor de vestiging van een asielzoekerscentrum. Die zaak dient op 28 maart bij de rechtbank in Zwolle, aldus een woordvoerder van het COA.

18 januari '24 (10:08)

Overgewicht is 'serieus probleem' stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Overgewicht is een serieus probleem in Nederland, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Daarmee reageert de brancheorganisatie op de voortgangsberekeningen van het RIVM van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord. Uit die berekeningen kwam naar voren dat er meer moet gebeuren om overgewicht, rokers en problematisch alcoholgebruik genoeg te verminderen.

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.