Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Scheveningse pier krijgt geen woningen, maar mogelijk wel een nieuw hotel

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Scheveningse pier krijgt geen woningen, maar mogelijk wel een nieuw hotel
De Scheveningse Pier gaat geen woningen krijgen. De eigenaar hield deze optie vorig jaar nog open, maar ziet hier vanaf. De plannen leidden tot veel kritiek onder bewoners, ondernemers en de Haagse politiek. Wel moet de Scheveningse Pier gered worden met extra voorzieningen. Zo denkt de eigenaar aan een hotel en ruimtes voor evenementen en cultuur. Die wil er een ‘place to stay’ van maken, waar mensen 24 uur per dag terecht kunnen. Dat meldt Omroep West.

Ondanks een onduidelijke toekomst, was het wel duidelijk dat de toekomst van de Pier ongewis is. Het verkeert in een zeer slechte staat en als er niets gebeurt is het bouwwerk in 2025 niet meer veilig voor bezoekers. De gemeente heeft aangegeven dat de Pier dan weer gesloten moet worden, zoals een aantal jaar geleden.

De gemeente stelt dat de investeringen die nodig zijn voor het behoud van de Pier geen optie zijn voor de eigenaar. De eigenaar is daarentegen wel bereid om een nieuwe pier te ontwikkelen en wil daarin investeren als het economisch haalbaar is. De gemeenteraad wou dat de eigenaar met een plan kwam voor de bestemming van de pier waarin ook bewoners, ondernemers, bezoekers en andere betrokkenen worden meegenomen.

Vragenlijsten

Aan het verzoek van de gemeenteraad is gehoor gegeven. De afgelopen zomer heeft een onderzoeksbureau online vragenlijsten uitgezet in de stad. De uitkomsten hiervan zijn vertaald naar ‘een aantal vertrekpunten voor de toekomst’. Dat schrijft wethouder Anne Mulder (VVD) aan de gemeenteraad.

Er bleek uit de onderzoeken dat niemand iets voelt voor woningen op de Pier. Daar had de gemeente zich al eerder tegen uitgesproken, want de Pier moet volgens de raad toegankelijk blijven voor iedereen. Daar sluit De Pier B.V. zich bij aan.

Hotel

Er was vanuit de raad ook verzet tegen de komst van een hotel, maar het is wel een optie waar de eigenaar naar kijkt. Die denkt dat er kansen liggen voor de zakelijke markt (congres in combinatie met hotel). Daarnaast denkt de eigenaar aan het toevoegen van cultuur, evenementen en educatieve functies.

Ook kwam in het onderzoek naar voren dat de meeste mensen naar de Pier gaan om uit te waaien en de zilte zeelucht te snuiven. Omdat dit de nummer één activiteit is, wordt dit ook meegenomen in het plan.

De komende tijd worden de plannen voor de Pier verder uitgewerkt. De verwachting is dat die in het najaar van volgend jaar klaar zijn.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.