Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Na 160 jaar gaat de naam van Hotel De Beurs in Hoofddorp veranderen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Na 160 jaar gaat de naam van Hotel De Beurs in Hoofddorp veranderen
Bijna veertig jaar lang is familie De Jong eigenaar van Hotel De Beurs in Hoofddorp. Daar komt nu een einde aan: de familie heeft het pand verkocht. De nieuwe eigenaar is van plan om het gebouw, dat dateert uit 1863, volledig te renoveren. Het hotel blijft daarom tot december gesloten voor gasten. Het betekent ook een nieuwe naam voor het bekende hotel van 160 jaar oud, meldt HC Nieuws.

De verkoop kwam als een verrassing voor Hans de Jong, maar hij doet er erg kalm over. Hij geeft aan dat hij niet meer de jongste is en daarom de keuze heeft gemaakt. Wel denkt hij dat de verkoop misschien wat te vroeg was. “Maar gelukkig hebben we De Rustende Jager in Nieuw-Vennep nog.”

Tijdens de coronapandemie bedacht De Jong een plan om tijdens de lockdown een pop-uprestaurant te openen in het hotel. Dit plan was goed uitgedacht, maar tot een halt geroepen omdat zij geen toestemming konden krijgen voor het restaurant.

Tijdelijke sluiting

Aan het begin van dit jaar besloten de eigenaren om het hotel te sluiten. De wintermaanden zijn volgens De Jong al minder lucratief en de hoge energierekening helpt daar ook niet bij. Zij zagen de tijdelijke sluiting als enige optie. Het personeel kon doorwerken bij De Rustende Jager.

Toch is het hotel wel deels opengebleven: de partij die het restaurant wilde openen huurde een deel van het hotel af hiervoor. Daar schoof ook Hans wel eens aan. Op een avond vertelde hij dat het ‘beter was om het hele hotel te verkopen’. De hotelier vertelt dat het balletje op die manier is gaan rollen.

Focus op De Rustende Jager

Hotel De Beurs is niet het eerste hotel dat de familie heeft verkocht de laatste tijd. Zo stelt Hans dat De Beurs ‘een stuk van een taart’ is en dat het lekkerste stukje er nog is, De Rustende Jager. Daar wil De Jong zijn focus op leggen. Hans vertelt dat hij meer emotionele waarde hecht aan De Rustende Jager en dat de verkoop van De Beurs puur een zakelijke beslissing was.

Het personeel van De Beurs gaat daarom ook mee naar De Rustende Jager. Hans blijft wel betrokken bij de verbouwing van zijn oude hotel. De ondernemer stelt dat het een ‘geen makkelijk gebouw’ is en dat de nieuwe eigenaar wel een handje hulp kan gebruiken. Daarnaast blijft Hans woonachtig in zijn huis aan de Manegelaan, in de achtertuin van De Beurs.

Toekomst Hotel De Beurs

De nieuwe eigenaar gaat de hotelfunctie van het gebouw behouden, maar gaat het pand ook flink renoveren. Er wordt nieuw leven geblazen in de restaurantfunctie van het hotel en  het interieur wordt gemoderniseerd. Volgens de nieuwe eigenaar moet het een plek worden waar zowel Hoofddorpers als toeristen samenkomen. “Een plek voor iedereen”, aldus de nieuwe eigenaar.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:45)

Nog geen benadering voor opvang asielzoekers bij hotels

Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

18 maart '24 ( 8:45)

Horeca in 2023 meer omzet na coronajaar in 2022

De horeca heeft in 2023 ruim 13 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari in Nederland nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023. Daarnaast waren de prijzen in 2023 hoger dan een jaar eerder. Het volume lag vorig jaar bijna 6 procent hoger dan in 2022.

05 maart '24 (16:51)

Uitstel komst asielzoekers naar hotel 't Elshuys in Albergen

De komst van 150 vluchtelingen naar een voormalig hotel in het Twentse dorp Albergen is uitgesteld. Half maart zouden de eerste bewoners arriveren, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wacht nu op de uitkomst van een procedure die omwonenden hebben aangespannen tegen de omgevingsvergunning, die de gemeente Tubbergen verleende voor de vestiging van een asielzoekerscentrum. Die zaak dient op 28 maart bij de rechtbank in Zwolle, aldus een woordvoerder van het COA.

18 januari '24 (10:08)

Overgewicht is 'serieus probleem' stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Overgewicht is een serieus probleem in Nederland, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Daarmee reageert de brancheorganisatie op de voortgangsberekeningen van het RIVM van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord. Uit die berekeningen kwam naar voren dat er meer moet gebeuren om overgewicht, rokers en problematisch alcoholgebruik genoeg te verminderen.

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.