Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Na 160 jaar gaat de naam van Hotel De Beurs in Hoofddorp veranderen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Na 160 jaar gaat de naam van Hotel De Beurs in Hoofddorp veranderen
Bijna veertig jaar lang is familie De Jong eigenaar van Hotel De Beurs in Hoofddorp. Daar komt nu een einde aan: de familie heeft het pand verkocht. De nieuwe eigenaar is van plan om het gebouw, dat dateert uit 1863, volledig te renoveren. Het hotel blijft daarom tot december gesloten voor gasten. Het betekent ook een nieuwe naam voor het bekende hotel van 160 jaar oud, meldt HC Nieuws.

De verkoop kwam als een verrassing voor Hans de Jong, maar hij doet er erg kalm over. Hij geeft aan dat hij niet meer de jongste is en daarom de keuze heeft gemaakt. Wel denkt hij dat de verkoop misschien wat te vroeg was. “Maar gelukkig hebben we De Rustende Jager in Nieuw-Vennep nog.”

Tijdens de coronapandemie bedacht De Jong een plan om tijdens de lockdown een pop-uprestaurant te openen in het hotel. Dit plan was goed uitgedacht, maar tot een halt geroepen omdat zij geen toestemming konden krijgen voor het restaurant.

Tijdelijke sluiting

Aan het begin van dit jaar besloten de eigenaren om het hotel te sluiten. De wintermaanden zijn volgens De Jong al minder lucratief en de hoge energierekening helpt daar ook niet bij. Zij zagen de tijdelijke sluiting als enige optie. Het personeel kon doorwerken bij De Rustende Jager.

Toch is het hotel wel deels opengebleven: de partij die het restaurant wilde openen huurde een deel van het hotel af hiervoor. Daar schoof ook Hans wel eens aan. Op een avond vertelde hij dat het ‘beter was om het hele hotel te verkopen’. De hotelier vertelt dat het balletje op die manier is gaan rollen.

Focus op De Rustende Jager

Hotel De Beurs is niet het eerste hotel dat de familie heeft verkocht de laatste tijd. Zo stelt Hans dat De Beurs ‘een stuk van een taart’ is en dat het lekkerste stukje er nog is, De Rustende Jager. Daar wil De Jong zijn focus op leggen. Hans vertelt dat hij meer emotionele waarde hecht aan De Rustende Jager en dat de verkoop van De Beurs puur een zakelijke beslissing was.

Het personeel van De Beurs gaat daarom ook mee naar De Rustende Jager. Hans blijft wel betrokken bij de verbouwing van zijn oude hotel. De ondernemer stelt dat het een ‘geen makkelijk gebouw’ is en dat de nieuwe eigenaar wel een handje hulp kan gebruiken. Daarnaast blijft Hans woonachtig in zijn huis aan de Manegelaan, in de achtertuin van De Beurs.

Toekomst Hotel De Beurs

De nieuwe eigenaar gaat de hotelfunctie van het gebouw behouden, maar gaat het pand ook flink renoveren. Er wordt nieuw leven geblazen in de restaurantfunctie van het hotel en  het interieur wordt gemoderniseerd. Volgens de nieuwe eigenaar moet het een plek worden waar zowel Hoofddorpers als toeristen samenkomen. “Een plek voor iedereen”, aldus de nieuwe eigenaar.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.