Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Maison ELLE uit Parijs opent haar eerste Nederlandse boetiekhotel in Amsterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Maison ELLE uit Parijs opent haar eerste Nederlandse boetiekhotel in Amsterdam
In 2022 opende Maison ELLE hun eerste vestiging in Frankrijk. De gedachte was dat het tweede hotel óók in Frankrijk haar deuren zou openen. Tegen de verwachting van insiders in de hotelbranche in, opent Maison ELLE de tweede vestiging in Amsterdam. Dat doen zij aan de Anna van de Vondelstraat, naast het Vondelpark. Dat meldt Entree Magazine.

Op dit moment ontvangt het viersterrenhotel aan de Anna van de Vondelstraat al gasten. De komende maanden zullen er nog wel werkzaamheden aan het gebouw worden verricht, en dan wordt in augustus Maison ELLE officieel ten doop gehouden.

EXTENDAM

Het hotel is gelegen op een strategische plek. Zo heeft tot enkele jaren geleden op een paar huisnummers in het gebouw een Pillows hotel gezeten. Daarna is het gekocht door de Franse investeerders EXTENDAM. Dit private fonds specialiseert zich in de ontwikkeling van karakteristiek vastgoed tot kleinschalige hotels in het midden- en hogere segment. In totaal zijn er 31 kamers in het hotel naast het Vondelpark.

Gunstige locatie

Maison ELLE heeft een eigen stadstuin en ligt midden in het Museumkwartier. Het ligt op steenworpafstand van zowel het Rijksmuseum als het Van Gogh Museum en op nog geen tien minuten lopen langs de grachten kom je in de bekende wijken als de Jordaan en De Pijp. Maison ELLE richt zich vooral op internationale gasten. Het heeft een goede bereikbaarheid en ligt ook redelijk dichtbij Schiphol Airport.

EXTENDAM heeft intentioneel voor Amsterdam gekozen. De stad kent een groeiende vraag naar hotels en ziet flinke stijgingen in het aantal overnachtingen. In 2017 stelde de gemeente Amsterdam paal en perk aan de bouw van nieuwe hotels, waardoor er meer druk staat op de hotelgrond in de stad. EXTENDAM heeft ongeveer 300 hotels in Frankrijk en de rest van Europa, wat goed is voor een waarde van zo’n 3,3 miljard euro.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.