Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Medewerkers IHCP-hotels krijgen hun eigen spaarrekening

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Medewerkers IHCP-hotels krijgen hun eigen spaarrekening
Wat is een goede manier om bij medewerkers het gevoel te geven dat een baan meer is dan alleen werken? Sommige ondernemers maken hun werknemers aandeelhouders of mede-eigenaren van het bedrijf. Bij het Nederlandse hotelmanagementbedrijf IHCP hebben zij een andere insteek: de medewerkers krijgen hun eigen spaargeld. Met het zogeheten Bucketlist Programma kunnen medewerkers een verlanglijstje doorgeven aan hun werknemer. Die wordt dan op hun kosten in vervulling laten gaan, meldt Hospitality Management.

Onder IHCP vallen onder andere de hotels van Moxy Amsterdam Airport, Renaissance Amsterdam Airport, Moxy The Hague, Residence Inn by Marriott en Mercure Amersfoort. Veel werkgevers, waaronder de hotels van IHCP, ondervinden moeite met het vinden en vooral het behouden van personeel. Om meer betrokkenheid te creëren onder de werknemers is daarom het Bucketlist Programma geïntroduceerd.

Verlanglijstje

Omdat de loyaliteit en betrokkenheid tweerichtingsverkeer is, kwam IHCP op het idee om medewerkers die langer dan zes maanden in dienst zijn op een persoonlijke manier te belonen. Zo spaart het bedrijf na deze periode elke maand vijfentwintig euro, die op een persoonlijke spaarrekening komt te staan. Medewerkers kunnen vanaf 250 iets van hun bucketlist afschrijven met een maximum van 1.000 euro. Het is ook mogelijk om het geld op te nemen, in dat geval stort IHCP het bedrag bij het eerstvolgende salaris op de rekening.

Betrokkenheid

Om de betrokkenheid onder de werknemers te stimuleren, hangt er een speciaal lijstje in de bedrijfsrestaurants. Daar kan het personeel op schrijven wat zij graag willen doen met het spaargeld. Op het moment dat iemand iets van het lijstje af heeft geschreven, hangt die er een leuke foto op van wat er met het geld is gedaan of gekocht. Zo krijgen medewerkers volgens Sanne Zuidhoek-Lindeman van IHCP meer betrokkenheid en binding bij elkaar en de werkgever. “Mensen zien elkaar als persoon en niet alleen als collega. IHCP beloont op deze manier loyaliteit.”

Door: Nationale Horecagids

01 juli '25 ( 8:37)

Hittemaatregelen in de horeca: adviseer werknemers om koffie te mijden

In de horeca worden net als in veel andere sectoren maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen de hitte. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst erop dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende water en zonnebrandcrème. Horecabedrijven kunnen daarnaast hun werknemers adviseren cafeïne- en suikerhoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, zo veel mogelijk te mijden.

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."