Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Medewerkers IHCP-hotels krijgen hun eigen spaarrekening

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Medewerkers IHCP-hotels krijgen hun eigen spaarrekening
Wat is een goede manier om bij medewerkers het gevoel te geven dat een baan meer is dan alleen werken? Sommige ondernemers maken hun werknemers aandeelhouders of mede-eigenaren van het bedrijf. Bij het Nederlandse hotelmanagementbedrijf IHCP hebben zij een andere insteek: de medewerkers krijgen hun eigen spaargeld. Met het zogeheten Bucketlist Programma kunnen medewerkers een verlanglijstje doorgeven aan hun werknemer. Die wordt dan op hun kosten in vervulling laten gaan, meldt Hospitality Management.

Onder IHCP vallen onder andere de hotels van Moxy Amsterdam Airport, Renaissance Amsterdam Airport, Moxy The Hague, Residence Inn by Marriott en Mercure Amersfoort. Veel werkgevers, waaronder de hotels van IHCP, ondervinden moeite met het vinden en vooral het behouden van personeel. Om meer betrokkenheid te creëren onder de werknemers is daarom het Bucketlist Programma geïntroduceerd.

Verlanglijstje

Omdat de loyaliteit en betrokkenheid tweerichtingsverkeer is, kwam IHCP op het idee om medewerkers die langer dan zes maanden in dienst zijn op een persoonlijke manier te belonen. Zo spaart het bedrijf na deze periode elke maand vijfentwintig euro, die op een persoonlijke spaarrekening komt te staan. Medewerkers kunnen vanaf 250 iets van hun bucketlist afschrijven met een maximum van 1.000 euro. Het is ook mogelijk om het geld op te nemen, in dat geval stort IHCP het bedrag bij het eerstvolgende salaris op de rekening.

Betrokkenheid

Om de betrokkenheid onder de werknemers te stimuleren, hangt er een speciaal lijstje in de bedrijfsrestaurants. Daar kan het personeel op schrijven wat zij graag willen doen met het spaargeld. Op het moment dat iemand iets van het lijstje af heeft geschreven, hangt die er een leuke foto op van wat er met het geld is gedaan of gekocht. Zo krijgen medewerkers volgens Sanne Zuidhoek-Lindeman van IHCP meer betrokkenheid en binding bij elkaar en de werkgever. “Mensen zien elkaar als persoon en niet alleen als collega. IHCP beloont op deze manier loyaliteit.”

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:08)

Twijfels bij raadsleden over bouwplannen Hotel Noordzee in Cadzand-Bad

Het blijft op zijn minst twee weken nog onduidelijk of de flinke uitbreidingsplannen van Hotel Noordzee en het voormalige hotel De Wielingen in Cadzand-Bad door kunnen gaan. Dat meldt PZC.

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.