Boutique Hotel The Roosevelt in Middelburg krijgt Gouden Green Key-certificaat

Door Redactie Nationale Horecagids
3 min
Op zondag 2 april heeft Boutique Hotel The Roosevelt in Middelburg het Gouden Green Key-certificaat in ontvangst genomen. Die werd hen overhandigd door wethouder Rutger Schonis. Het hotel krijgt de prijs voor de duurzame bedrijfsvoering en voor het bijdragen aan een leefbare en gezonde wereld, meldt internetbode.

Om de certificering te krijgen is eerst een zware audit. Hier wordt het hotel op verschillende aspecten getest. The Roosevelt gaat verder dan alleen energie- en waterbesparing in het hotel. The Roosevelt heeft met het thema Maatschappelijke Betrokkenheid om ieder jaar betrokken te zijn bij een nieuw initiatief.

Stichting Jazzsessie Middelburg

In Middelburg is The Roosevelt het enige toeristische bedrijf met het certificaat. Dit jaar is het hotel verder gegaan als sponsor en facilitator bij de Stichting Jazzsessie Middelburg. Tijdens dit evenement komen jazzmuzikanten bijeen en brengen ze de jazz standards op hun eigen manier. The Roosevelt faciliteert elke maand de bijeenkomst. Dit is niet alleen goed voor de waarde van het hotel en de goodwill voor de eigen organisatie, maar is ook van toegevoegde waarde voor de maatschappij en lokale omgeving.

Uitreiking certificaat

Afgelopen zondag heeft wethouder Rutger Schonis het certificaat overhandigd. Wereldwijd zijn er 3200 organisaties met een Gouden Green Key-certificaat. De bedrijven worden periodiek gecontroleerd door onafhankelijke keurmeesters, om de continuïteit van de verduurzaming te waarborgen. gecertificeerde organisaties veroorzaken aantoonbaar minder CO2-uitstoot en dragen zo bij aan het halen van klimaatdoelstellingen.

Door: Nationale Horecagids