Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Toch twee hotels op Honderdland in Maasdijk

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Toch twee hotels op Honderdland in Maasdijk
Ontwikkelaar Westbrick mag tóch een hotel gaan bouwen op het bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk. Zij mogen daar echter geen migranten in laten wonen. De gemeente en Westbrick zijn tot een akkoord gekomen hierover. Aan de andere kant gaat uitzendbureau NL Jobs wél een hotel bouwen dat bedoeld is voor arbeidsmigranten. Dit betekent vrijwel zeker dat er twee hotels komen op het bedrijfsterrein, meldt WOS.

De uitkomst is een overeenkomst tussen ontwikkelaar Westbrick, NL Jobs en de gemeente Westland. Hiermee komt hoogstwaarschijnlijk een einde aan het al bijna vijf jaar durende juridische geschil tussen de partijen.

In 2018 wilde Westbrick een hotel bouwen naast de McDonald’s in Honderdland. Het hotel zou worden ingericht als arbeidsmigrantenhotel, maar de gemeenteraad was niet helemaal tevreden met het bestemmingsplan. De vergunningsaanvraag verliep niet helemaal volgens de procedure en werd daarom ingetrokken.

Hotel Westland

Zo ging de gemeente met haast aan de slag om het bestemmingsplan aan te passen, om een nieuwe ‘Polenhotel’ te voorkomen. Maasdijk had ook al een migrantenhotel, Hotel Westland.

In de zomer van 2018 werd de gemeenteraad opgeroepen voor een besloten vergadering. Toen stemde de gemeente in met de beperking van de hotel-invulling. Die kon pas ingaan op het moment van publicatie. Daarvoor waren de plannen nog geheim voor het publiek. Op de valreep diende daarna uitzendbureau NL Jobs een vergunning in voor, je raadt het al, een arbeidsmigrantenhotel. Die aanvraag zou nog moeten worden behandeld aan de hand van het ‘oude’ bestemmingsplan.

Westbrick buitenspel

Aangezien Westbrick nog bezig was met een nieuwe aanvraag, werden zij buitenspel gezet. Westbrick voelde zich in de steek gelaten door de gemeente en ging de aanvraag van NL Jobs aanvechten bij de rechter.

Daarnaast diende Westbrick ook een aanvraag in voor een ‘normaal’ hotel, naast de McDonald’s op het eiland. Het college was er echter van overtuigd dat Westbrick dit hotel vooralsnog zou gaan gebruiken voor arbeidsmigranten. Zo kwam er een nieuw juridisch geschil tussen de ontwikkelaar en de gemeente

Akkoord gesloten

Nu is er een zogeheten vaststellingsovereenkomst tussen Westbrick en de gemeente Westland gesloten. Hierin wordt vastgesteld dat de lopende juridische procedures worden stopgezet, waaronder het verzet tegen de bouw van het hotel van NL Jobs. Ook heeft Westbrick een planvoorstel gedaan voor de bouw van een hotel waar geen arbeidsmigranten in gaan wonen. De gemeente geeft aan dat zij in hoofdlijnen mee willen werken en dat Westbrick de aanvraag voor een omgevingsvergunning kan indienen.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:08)

Twijfels bij raadsleden over bouwplannen Hotel Noordzee in Cadzand-Bad

Het blijft op zijn minst twee weken nog onduidelijk of de flinke uitbreidingsplannen van Hotel Noordzee en het voormalige hotel De Wielingen in Cadzand-Bad door kunnen gaan. Dat meldt PZC.

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.