Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal laat gasten 100 liter water doneren

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal laat gasten 100 liter water doneren
Het DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal is een initiatief gestart dat aan twee kanten snijdt. Gasten die in het hotel overnachten kunnen per overnachting 100 liter water doneren aan een gezin in een ontwikkelingsland. Dat kan via het sociale concept ‘Enjoy to Give Water’. 22 maart was de Wereld Water Dag en vanaf die dag kunnen gasten via een QR-code zelf kiezen aan welk project zij een donatie doen, meldt Events.nl. 

Het initiatief ‘Enjoy to Give Water’ ontstond uit een samenwerking tussen het hotel bij Amsterdam Centraal en Made Blue Foundation. Eén van de maatschappelijke pijlers van het hotel is de strategie Travel With Purpose, waarbinnen dit project goed past.

Waterdonaties

Volgens de General Manager van DoubleTree, Floris Licht, snijdt het project aan twee kanten: “Met deze waterdonaties bieden wij een eerste levensbehoefte aan bij gezinnen in ontwikkelingslanden die het hard nodig hebben. Tegelijkertijd worden onze gasten bewuster van de waarde van water en helpen het hotel een besparing te realiseren.” Hij stelt dat dit een mooie manier is om de duurzaamheidsambities van het hotel omtrent watergebruik een boost te geven.

Bewust omgaan met water

De medeoprichter van Made Blue Foundation, Machiel van Dooren, geeft aan dat het project als doel heeft om mensen bewuster om te laten gaan met water. Om dit doel te realiseren krijgen gasten daarom de mogelijkheid om 100 liter water te doneren. Volgens Van Dooren is dit genoeg om een familie voor een dag lang van water te voorzien, voor koken, drinken en wassen. Hij stelt dat de gasten hierdoor een stuk lager waterverbruik door hebben.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.

31 mei '23 (15:12)

EHM Group heet voortaan Q Hospitality

Q Hospitality. Dat is de nieuwe naam waarmee EHM Group voortaan verder gaat. We hebben eerder al , waarin kort werd toegelicht dat dit de voormalige EHM Group is. De werkzaamheden van de organisatie begonnen vijf jaar na de oprichting zo uiteen te lopen dat er behoefte was om de naam te veranderen. Daarnaast kondigde Q Hospitality aan dat zij een nieuw hotel gaan openen in Amsterdam: The Diamond.

31 mei '23 (13:44)

Won Yip en Q Hospitality openen hotel waar Heineken Hoek stond

Op het Amsterdamse Leidseplein, waar nu de Heineken Hoek staat, gaan horecaondernemers Won Yip en Martin Nijdam samen met Q Hospitality (voorheen EHM Group) The Diamond openen. Dit hotel krijgt een exclusieve cocktailbar en een table d’hôte. Ook krijgt het gebouw een steakhouse met de naam ‘Heineken Hoek’. De horeca opent aan het einde van het jaar, de opening van het hotel staat gepland op 1 maart 2024, meldt Hospitality Management.

31 mei '23 (10:47)

COA gaat 130 vluchtelingen opvangen in Hotel Campanile in Goutum

Het college van de gemeente Leeuwarden heeft besloten dat het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers tijdelijk vluchtelingen mag opvangen in hotel Campanile in Goutum. Daar is ruimte voor 130 vluchtelingen, meldt Omroep Friesland.

31 mei '23 ( 9:33)

Hilton Hotel in centrum Rotterdam bestaat 60 jaar

Gisteren was het feest in het Hilton Hotel in het centrum van Rotterdam. Toen bestond het hotel precies zestig jaar. Op 30 mei 1963 opende Conrad Hilton, de oprichter van de wereldwijde hotelketen, de deuren van het Hilton Hotel. Dat meldt Hospitality Management.

30 mei '23 (13:38)

Bezwaar wordt niet opgemerkt, plan hotel Van der Valk verschoven tot na vakantie

Het is een klein foutje, maar heeft wel grote gevolgen voor de komst van het Van der Valkhotel aan de Zilverstraat in Zoetermeer. Een zienswijze is niet beoordeeld en dat moet gebeuren voordat er gebouwd kan worden. Hierdoor wordt de behandeling van het bouwplan door de politiek opgeschoven tot na de vakantie, meldt het AD.

30 mei '23 (10:50)

Hotel Haarhuis begint nieuwe duurzaamheidscampagne: 'Meet in Green'

Het is zeker mogelijk om een bijeenkomst met een kleine voetafdruk te organiseren in een hotel als het aan Hotel Haarhuis ligt. Om duurzaamheid tijdens bijeenkomsten op de kaart te zetten, lanceert het hotel een nieuwe campagne: ‘Meet in Green’. Dat meldt Hospitality Management.

25 mei '23 ( 8:51)

Stembussen Publieksprijs Dutch Hotel Award 2023 tot en met 31 mei geopend

Voor de Publieksprijs van de Dutch Hotel Award 2023 zijn dit jaar tien hotels genomineerd. Stemmen op een winnaar hiervoor kan nog tot en met 31 mei 2023. Op 20 juni wordt tijdens een event in Utrecht de winnaar bekendgemaakt. Dit meldt Misset Horeca.