Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Oude zeevaartschool in Vlissingen wordt omgetoverd tot hotel

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Oude zeevaartschool in Vlissingen wordt omgetoverd tot hotel
Op de boulevard van Vlissingen heeft lange tijd een zeevaartschool gezeten. Het gebouw staat er nog steeds maar het is tijd voor een nieuwe functie. Ondernemer Joost van Damme gaat het gebouw omtoveren tot een hotel. Hij hoopt dat deze halverwege 2024 zijn deuren kan openen voor de eerste gasten. Het hotel gaat ongeveer 75 kamers tellen en mikt op een beoordeling van vier sterren of hoger. Dat meldt Omroep Zeeland.

In de zomer van 2020 was al het plan om het pand om te bouwen tot een hotel met 28 kamers in combinatie met kantoorruimtes. Dit plan ging niet door, en het is ook niet bekend waarom.

Nu heeft ondernemer Van Damme besloten om in de voormalige zeevaartschool aan de slag te gaan. De verbouwing gaat naar verwachting deze zomer beginnen. De uitkomst moet een vierplussterrenhotel worden, met nieuwe kamers in het souterrain en tientallen kleinere kamers van 14 vierkante meter.

Medisch centrum

Nadat de zeevaartschool ophield met bestaan, heeft het pand niet leeggestaan. Zo heeft een medisch centrum zich de laatste jaren gehuisvest in het gebouw. Van Damme had, toen de werkzaamheden van het medisch centrum eindigde, het plan om de bovenverdieping om te bouwen tot een hotel. Daar zat toentertijd een zorghotel. Toen de ondernemer hoorde dat hij ook het hele pand kon krijgen, koos Van Damme daarvoor.

Monument

Het pand is een Rijksmonument, wat kan zorgen voor de nodige uitdagingen. Van Damme stelt dat hij dit juist leuk vindt: “Daar zitten regels en voorwaarden aan en daarom gaan we er alles aan doen om die mooie dingen ook terug te laten komen in het hotel.” Hij vindt dat het pand karakter en sfeer uitstraalt.

Er komen vier verdiepingen met luxe hotelkamers en suites in Hotel de Zeevaartschool. Daarnaast staat er een torentje dat erg iconisch is voor het gebouw. Het is nog niet duidelijk wat Van Damme hiermee wil doen. Maar hij heeft wel ideeën. Hij denkt dat het mogelijk is om er een suite voor twee personen van te maken. De ondernemer denkt anders aan het openstellen van de toren voor alle bezoekers. “Het is een prachtige plek om foto’s te maken”, aldus Van Damme.

Hotel Britania

Het is niet het enige hotel aan de boulevard in Vlissingen dat wordt gebouwd. Ook hotel Britannia komt later in Vlissingen. De ondernemer ziet het niet als een probleem. Hij stelt dat je altijd zult blijven concurreren met elkaar, maar dat ze elkaar ook kunnen versterken. De ondernemer merkt op dat zij allemaal meer mensen naar Zeeland willen trekken.

Door: Nationale Horecagids

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.

19 juni '23 (10:08)

Ondanks hotelstop Amsterdam zes jaar geleden wordt er nog aan ongeveer twintig hotels gewerkt

Het bestuur van Amsterdam vond al in 2016 dat er een rem moest komen op de groei van de hotelsector in de hoofdstad. Ondanks de stop blijven er toch nog hotels bij komen. Voor een lange periode kon de gemeente niets doen tegen de komst hiervan. Daarnaast blijkt uit een navraag van AT5 dat de komst van ongeveer twintig hotels niet kan worden vermeden. Zo komt er vooral in Amsterdam-Noord nog een hotelspurt. Op andere plekken lijkt het nieuwe hotelbeleid wel te werken, meldt AT5.

16 juni '23 (13:02)

Mogelijk dure recreatiewoningen naast Hotel de Beyaerd in Hulshorst

Bij het veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst wordt mogelijk een nieuw, luxe vakantiepark neergezet. De opzet is ‘een ruim opgezet groenresort met hoogwaardige recreatievilla’s’, meldt Nunspeet Nieuws. Het vakantiepark komt te staan op het evenemententerrein van het hotel en het aangrenzende deel waar voorheen restaurant De Gulle Belg stond. Momenteel wordt dat pand gekraakt. 

16 juni '23 (11:25)

Hotel Okura maakt samen met Brouwerij Homeland zomers biertje

Na een eerdere samenwerking met Brouwerij Homeland gaat het Okura Hotel in Amsterdam een biertje maken. Vorig jaar maakten de twee al de ‘Okura Tripel’, nu slaan zij de handen ineen om een zomers biertje te brouwen, de ‘Okura Wit’. Volgens Okura is het smaakprofiel fris, zacht en met een volle smaak. Dat meldt Hospitality Management.

14 juni '23 ( 8:51)

Staatssecretaris Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie gaat de hotelbranche oproepen op te treden tegen seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. Dat heeft Van der Burg aan de Tweede Kamer toegezegd, tijdens het wekelijks vragenuurtje. Net zoals de Tweede Kamer vindt Van der Burg het verschrikkelijk dat zoveel jonge meisjes seksueel worden uitgebuit. De Tweede Kamer wil meer concrete actie, maar de staatssecretaris zei dat het lastig is deze uitbuiting harder aan te pakken.

14 juni '23 ( 8:44)

Hotelketen Van der Valk wilde meer coronasteun van overheid

Hotelketen Van der Valk had meer coronasteun moeten krijgen. Dat betoogden ruim zestig hotels van het familiebedrijf dinsdag in een zaak tegen de Staat voor het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Die hotels zijn volgens Van der Valk allemaal losse ondernemingen en hadden elk afzonderlijk als mkb-bedrijf steun moeten krijgen. In plaats daarvan werden ze als keten gezien en kregen ze daardoor veel minder steun. De landsadvocaat stelde zich op het standpunt dat de minister de vrijheid had om een keuze te maken over welke bedrijven die zogeheten TVL-steun zouden krijgen.