Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Oude zeevaartschool in Vlissingen wordt omgetoverd tot hotel

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Oude zeevaartschool in Vlissingen wordt omgetoverd tot hotel
Op de boulevard van Vlissingen heeft lange tijd een zeevaartschool gezeten. Het gebouw staat er nog steeds maar het is tijd voor een nieuwe functie. Ondernemer Joost van Damme gaat het gebouw omtoveren tot een hotel. Hij hoopt dat deze halverwege 2024 zijn deuren kan openen voor de eerste gasten. Het hotel gaat ongeveer 75 kamers tellen en mikt op een beoordeling van vier sterren of hoger. Dat meldt Omroep Zeeland.

In de zomer van 2020 was al het plan om het pand om te bouwen tot een hotel met 28 kamers in combinatie met kantoorruimtes. Dit plan ging niet door, en het is ook niet bekend waarom.

Nu heeft ondernemer Van Damme besloten om in de voormalige zeevaartschool aan de slag te gaan. De verbouwing gaat naar verwachting deze zomer beginnen. De uitkomst moet een vierplussterrenhotel worden, met nieuwe kamers in het souterrain en tientallen kleinere kamers van 14 vierkante meter.

Medisch centrum

Nadat de zeevaartschool ophield met bestaan, heeft het pand niet leeggestaan. Zo heeft een medisch centrum zich de laatste jaren gehuisvest in het gebouw. Van Damme had, toen de werkzaamheden van het medisch centrum eindigde, het plan om de bovenverdieping om te bouwen tot een hotel. Daar zat toentertijd een zorghotel. Toen de ondernemer hoorde dat hij ook het hele pand kon krijgen, koos Van Damme daarvoor.

Monument

Het pand is een Rijksmonument, wat kan zorgen voor de nodige uitdagingen. Van Damme stelt dat hij dit juist leuk vindt: “Daar zitten regels en voorwaarden aan en daarom gaan we er alles aan doen om die mooie dingen ook terug te laten komen in het hotel.” Hij vindt dat het pand karakter en sfeer uitstraalt.

Er komen vier verdiepingen met luxe hotelkamers en suites in Hotel de Zeevaartschool. Daarnaast staat er een torentje dat erg iconisch is voor het gebouw. Het is nog niet duidelijk wat Van Damme hiermee wil doen. Maar hij heeft wel ideeën. Hij denkt dat het mogelijk is om er een suite voor twee personen van te maken. De ondernemer denkt anders aan het openstellen van de toren voor alle bezoekers. “Het is een prachtige plek om foto’s te maken”, aldus Van Damme.

Hotel Britania

Het is niet het enige hotel aan de boulevard in Vlissingen dat wordt gebouwd. Ook hotel Britannia komt later in Vlissingen. De ondernemer ziet het niet als een probleem. Hij stelt dat je altijd zult blijven concurreren met elkaar, maar dat ze elkaar ook kunnen versterken. De ondernemer merkt op dat zij allemaal meer mensen naar Zeeland willen trekken.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.