Omwonenden Kruisherenhotel in Maastricht niet blij met uitbreiding

Door Redactie Nationale Horecagids
2 min
Het Kruisherenhotel in Maastricht wil gaan uitbreiden. Het hotel stuit echter op kritiek van de omwonenden. Zij zijn vooral niet blij met de twintig meter hoge toren die bij het hotel moet komen. De buurt geeft aan dat zij zich niet gehoord voelt door de Oostwegel Collection, de beheerder van het hotel, en de gemeente. Dit meldt RTV Maastricht.

In december 2021 is een bijeenkomst gehouden om de plannen voor het hotel bekend te maken. Volgens een omwonende is er tijdens deze bijeenkomst niet gesproken over een toren. Dit moesten zij een dag later via de media horen. De omwonende geeft aan dat de buurt zich bedonderd voelt.

Van 25 naar 20 meter

In eerste instantie zou de toren 25 meter hoog worden. Dit is inmiddels wel verlaagd naar 20 meter. De buurtbewoners geven daarentegen aan dat dit voor hen geen verschil gaat uitmaken voor de problematiek die zij ervaren.

In een reactie laat de verantwoordelijke wethouder Frans Bastiaens weten dat hij de zorgen van de omwonenden goed begrijpt. Daarom gaat hij binnenkort kijken met zijn collega-wethouder Hubert Mackus, de buurtbewoners en de initiatiefnemer een kijkje nemen bij het hotel. RTV Maastricht meldt dat de initiatiefnemer, Oostwegel Collection, niet bereikbaar was voor commentaar.

Door: Nationale Horecagids