Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bouw hotel cabaretière in Oisterwijk ligt stil vanwege stikstof

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Bouw hotel cabaretière in Oisterwijk ligt stil vanwege stikstof
Op een stuk braakliggend terrein in het recreatiegebied van Oisterwijk is cabaretière en sociaal ondernemer Karin Bruers bezig met het bouwen van een nieuw hotel aan de Vennelaan. De rechter heeft besloten dat de bouw stil moet worden gelegd, minstens twee weken na de door het college nog te nemen beslissing op een bezwaar. Dit bezwaar was aangevoerd door de buren en gaat over het naastgelegen restaurant. Dit meldt Oisterwijks Nieuws.

De bezwaarmaker heeft nog geen gelijk gekregen van de rechter. Die stelde dat er afwijkingen zouden zijn in de bouw zijn ten opzichte van het bestemmingsplan. Daar ging de rechter niet in mee. Daarnaast verwacht de buurtbewoner dat er een toename zal zijn van verkeer en parkeerdruk met de komst van het hotel. Volgens de rechter is er onvoldoende onderbouwing voor de nadelige gevolgen. Zo waren er bezwaren tegen de fitnessruimte in het hotel, maar aangezien die enkel door gasten van het hotel gebruikt wordt is vervalt het bezwaar volgens de rechter. Daarnaast zijn er op het gebied van natuurbescherming geen bezwaren of zijn onvoldoende aangetoond.

Stikstof is een probleem

Waar de rechter wel een probleem is ziet, is het vrijkomen van stikstof tijdens de bouw. Daar moet een passende beoordeling over gemaakt worden, aangezien het hotel grenst aan een Natura-2000 gebied. Daarnaast moet een vergunning worden aangevraagd hiervoor. Volgens de rechter is dit genoeg reden om de bouw in ieder geval tijdelijk stil te leggen. De rechter stelt dat de gemeente de regelgeving omtrent stikstof heeft miskend en daarmee niet heeft voldaan aan een goede ruimtelijk ordening.

De provincie Brabant heeft aangegeven dat zij geen vergunning verlenen voor bouw waar stikstof bij vrijkomt. Dit doen zij aangezien het provinciebestuur vindt dat de situatie in de natuurgebieden verslechterd. De bouw van het hotel stilgelegd, zodat er eerst kan worden gekeken naar de te verwachten stikstofuitstoot. Het is niet bekend of de vergunning er dan vooralsnog gaat komen.

Door: Nationale Horecagids

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."

13 januari '25 ( 9:33)

Brancheclub noemt 2024 een ‘uitdagend’ jaar voor de horeca

Het jaar 2024 was "uitdagend" voor de Nederlandse horeca. Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tijdens de jaarlijkse horecavakbeurs Horecava. De brancheorganisatie verwijst daarbij naar personeelstekorten en stijgende kosten voor onder meer restaurant-, hotel- en caféhouders.

08 januari '25 ( 9:03)

Flinke toename faillissementen in horeca verwacht, aldus ABN AMRO

Het aantal faillissementen van restaurants en andere eetgelegenheden loopt dit jaar waarschijnlijk op tot een recordhoogte, denken deskundigen van ABN AMRO. Zij rekenen dit jaar op ongeveer 450 bankroeten in de sector in Nederland. Dat zou neerkomen op een ruime verdubbeling ten opzichte van 2023. Over heel 2024 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

18 november '24 (10:18)

Drie personen opgepakt na schietincident in hotelkamer in Schiedam

Bij een schietpartij in de nacht van zaterdag op zondag in het Van der Valkhotel in Schiedam is iemand gewond geraakt, meldt de politie. Drie mannen zijn aangehouden.

06 november '24 (13:45)

Top 10 beste leerbedrijven horeca 2024/2025 bekendgemaakt

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft vandaag de top 10 bekendgemaakt van de jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2024/2025. Uit maar liefst 79 genomineerde leerbedrijven zijn de beste tien geselecteerd. Deze bedrijven zijn stuk voor stuk voorbeelden van excellentie in opleiden binnen de horecasector. Eind november zal blijken welke drie bedrijven de finale bereiken. Zo meldt Entree Magazine.