Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Bouw hotel cabaretière in Oisterwijk ligt stil vanwege stikstof

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Bouw hotel cabaretière in Oisterwijk ligt stil vanwege stikstof
Op een stuk braakliggend terrein in het recreatiegebied van Oisterwijk is cabaretière en sociaal ondernemer Karin Bruers bezig met het bouwen van een nieuw hotel aan de Vennelaan. De rechter heeft besloten dat de bouw stil moet worden gelegd, minstens twee weken na de door het college nog te nemen beslissing op een bezwaar. Dit bezwaar was aangevoerd door de buren en gaat over het naastgelegen restaurant. Dit meldt Oisterwijks Nieuws.

De bezwaarmaker heeft nog geen gelijk gekregen van de rechter. Die stelde dat er afwijkingen zouden zijn in de bouw zijn ten opzichte van het bestemmingsplan. Daar ging de rechter niet in mee. Daarnaast verwacht de buurtbewoner dat er een toename zal zijn van verkeer en parkeerdruk met de komst van het hotel. Volgens de rechter is er onvoldoende onderbouwing voor de nadelige gevolgen. Zo waren er bezwaren tegen de fitnessruimte in het hotel, maar aangezien die enkel door gasten van het hotel gebruikt wordt is vervalt het bezwaar volgens de rechter. Daarnaast zijn er op het gebied van natuurbescherming geen bezwaren of zijn onvoldoende aangetoond.

Stikstof is een probleem

Waar de rechter wel een probleem is ziet, is het vrijkomen van stikstof tijdens de bouw. Daar moet een passende beoordeling over gemaakt worden, aangezien het hotel grenst aan een Natura-2000 gebied. Daarnaast moet een vergunning worden aangevraagd hiervoor. Volgens de rechter is dit genoeg reden om de bouw in ieder geval tijdelijk stil te leggen. De rechter stelt dat de gemeente de regelgeving omtrent stikstof heeft miskend en daarmee niet heeft voldaan aan een goede ruimtelijk ordening.

De provincie Brabant heeft aangegeven dat zij geen vergunning verlenen voor bouw waar stikstof bij vrijkomt. Dit doen zij aangezien het provinciebestuur vindt dat de situatie in de natuurgebieden verslechterd. De bouw van het hotel stilgelegd, zodat er eerst kan worden gekeken naar de te verwachten stikstofuitstoot. Het is niet bekend of de vergunning er dan vooralsnog gaat komen.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:08)

Twijfels bij raadsleden over bouwplannen Hotel Noordzee in Cadzand-Bad

Het blijft op zijn minst twee weken nog onduidelijk of de flinke uitbreidingsplannen van Hotel Noordzee en het voormalige hotel De Wielingen in Cadzand-Bad door kunnen gaan. Dat meldt PZC.

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.