Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Raad van State: bouw hotel Bergen aan Zee mag niet

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Raad van State: bouw hotel Bergen aan Zee mag niet
Voorlopig komt er geen nieuwe hotel op de plek van Hotel Nassau in Bergen aan Zee. Dat laat de Raad van State weten. Zij hebben een dikke streep gezet door de vergunning die de gemeente heeft verleend. Het is een opluchting voor Ineke Aronds, die zich al jaren inzet tegen het ‘megalomane bouwplan’, zo meldt NH Nieuws.

Sinds 2017 strijdt Ineke Aronds al tegen de komst van het hotel: die staat pal achter het huidige hotel. Met ‘Verontruste Bewoners Bergen aan Zee’ vertegenwoordigt ze 380 inwoners die niet mee willen gaan in de bouwplannen ‘die veel te grootschalig voor ons kleine stranddorp zijn’.

Nieuw hotel

De eigenaar van het hotel Nassau, dat nu in het dorpje staat, wil deze slopen en er een nieuw hotel neerzetten: Nieuw Nassau. Het gaat om een hotelgebouw met een appartementencomplex. Daarvoor is in 2021 een omgevingsvergunning verleend door de gemeente, waarin staat dat er buiten het geldende bestemmingsplan mag worden gebouwd.

Daar maakten bewoners en ondernemers in november bezwaar tegen bij de Raad van State. Die liet dinsdag weten dat zij in hun gelijk staan. De gemeente heeft volgens de hoogste rechter procedurefouten gemaakt, omdat zij het plan probeerden versneld en met ‘huisnummerbesluit’ toe te staan. Aronds noemt het een ‘opluchting’.

Hotel niet helemaal uitgesloten

De Verontruste Bewoners Bergen aan Zee zijn naar eigen zeggen niet tegen een nieuw hotel. Wel tegen een enorm groot hotel. Zij vinden dat het bouwplan moet passen bij het formaat van het dorp en dat er concreet moet worden opgenomen dat er rekening wordt gehouden met de natuur en het landschap in de omgeving.

Het gemeentebestuur gaat onderzoek doen naar de gevolgen van de uitspraak. Een woordvoerder laat weten dat zij de gemeenteraad hierover gaan informeren.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:08)

Twijfels bij raadsleden over bouwplannen Hotel Noordzee in Cadzand-Bad

Het blijft op zijn minst twee weken nog onduidelijk of de flinke uitbreidingsplannen van Hotel Noordzee en het voormalige hotel De Wielingen in Cadzand-Bad door kunnen gaan. Dat meldt PZC.

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.