Normal_hotel__hotelbed__hotelkamer

Nu het bestemmingsplan van hotel Veerse Toren ín de watertoren van Raamsdonksveer in april is vastgesteld, kan eigenaar Bram Polak van start met de bouw ervan. Hij hoopt het hotel met nieuwbouw op 1 april 2026 te kunnen openen. Het is nog niet bekend wie de toko gaat exploiteren. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

In de watertoren zelf komen geen hotelkamers, met name vanwege inefficiency. “Omdat er op elke verdieping maar één kamer was gepland, zou je voor een schoonmaakbeurt telkens de lift moeten gebruiken.” In totaal komen er 150 kamers, vergaderzalen én een skybar. De laatste moet een panoramisch uitzicht geven op onder meer de Efteling, Biesbosch, Geertruidenberg en Tilburg.

Bouwplanning

Voor een raming van de kosten heeft Polak aannemers benaderd. Die moeten dan de toren restaureren en de nieuwbouw ontwikkelen. Polak denkt in de eerste helft van 2024 de grond bouwrijp te kunnen maken, waarna al snel gebouwd kan worden tot eind 2025. De afbouw en inrichting van het hotel staan gepland op begin 2026. En als dat allemaal gaat zoals gehoopt, kan de Veerse Toren op 1 april 2026 de deuren eindelijk openen.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky