Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hotel New York krijgt gezelschap van Hotel Chicago op Rotterdamse Wilhelminapier

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Hotel New York krijgt gezelschap van Hotel Chicago op Rotterdamse Wilhelminapier
Hotel New York aan de Wilheminapier in Rotterdam gaat een zusje krijgen: Hotel Chicago. Aanvankelijk werd het plan voor de komst van het hotel afgewezen, maar nu lijkt het er toch op alsof de bouwplannen geconcretiseerd worden. De Rotterdamse Welstandscommissie vindt het nieuwe voorstel overtuigend, op één punt na: de draaideuren. Dat meldt Rijnmond Nieuws.

Team V Architectuur gaat de verantwoordelijkheid nemen voor het ontwerp van het hotel. Het bureau is geen onbekende in de stad. De directeur, Jeroen van Schooten, hielp ook mee met het ontwerpen van het Centraal Station en Clubhouse Boompjes. Nu gaan zij zich buigen over Hotel Chicago. Dit hotel gaat 120 kamers en 18 appartementen krijgen en komt te staan tussen het World Port Centre en woontoren Montevideo op de Wilheminapier.

Zwevend zwembad

Het was 2021 toen Team V Architectuur de plannen presenteerde voor het hotel met twee gebouwen en een vliegend zwembad daartussen. Dit ging niet door. Om de bouwplannen toch goed te kunnen laten keuren moesten er een paar aanpassingen worden getroffen. Zo wordt het hotel in het nieuwe plan één gebouw en komt er ook geen zwevend zwembad. De eerste drie verdiepingen worden de hotelkamers, op de vierde verdieping komen koopappartementen. Helemaal bovenin kunnen hotelgasten voor langere tijd verblijven. Op het dak komen ook koopappartementen.

De Rotterdamse Welstandscommissie is tevreden met de plannen. Het enige dat zij anders willen zien zijn de draaideuren. Die zouden te veel buiten de gevellijn staan, de commissie adviseert om die daarbinnen te houden.

Oplevering

De verwachte oplevering van Hotel Chicago is 2026. Rotterdam hoeft daarentegen niet tot die tijd te wachten op een nieuw hotel. Naar alle waarschijnlijkheid opent in de zomer het eerste koffiehotel ter wereld in Rotterdam, Het Man Met Bril Koffiehotel. Dit horecaconcept gaat negen aansluitende panden in gebruik nemen. Zo komt daar een branderij, een restaurant, koffiebar, vergaderruimtes en twintig hotelkamers.

Daarnaast opent naast Rotterdam-Ahoy een nieuw ibis-hotel haar deuren met 250 kamers. De bouw van dit hotel is onderdeel van het gebiedsontwikkelingsproject Hart van Zuid. Het hotel is daarnaast altijd een droom geweest van Ahoy.

Door: Nationale Horecagids

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.

19 juni '23 (10:08)

Ondanks hotelstop Amsterdam zes jaar geleden wordt er nog aan ongeveer twintig hotels gewerkt

Het bestuur van Amsterdam vond al in 2016 dat er een rem moest komen op de groei van de hotelsector in de hoofdstad. Ondanks de stop blijven er toch nog hotels bij komen. Voor een lange periode kon de gemeente niets doen tegen de komst hiervan. Daarnaast blijkt uit een navraag van AT5 dat de komst van ongeveer twintig hotels niet kan worden vermeden. Zo komt er vooral in Amsterdam-Noord nog een hotelspurt. Op andere plekken lijkt het nieuwe hotelbeleid wel te werken, meldt AT5.

16 juni '23 (13:02)

Mogelijk dure recreatiewoningen naast Hotel de Beyaerd in Hulshorst

Bij het veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst wordt mogelijk een nieuw, luxe vakantiepark neergezet. De opzet is ‘een ruim opgezet groenresort met hoogwaardige recreatievilla’s’, meldt Nunspeet Nieuws. Het vakantiepark komt te staan op het evenemententerrein van het hotel en het aangrenzende deel waar voorheen restaurant De Gulle Belg stond. Momenteel wordt dat pand gekraakt. 

16 juni '23 (11:25)

Hotel Okura maakt samen met Brouwerij Homeland zomers biertje

Na een eerdere samenwerking met Brouwerij Homeland gaat het Okura Hotel in Amsterdam een biertje maken. Vorig jaar maakten de twee al de ‘Okura Tripel’, nu slaan zij de handen ineen om een zomers biertje te brouwen, de ‘Okura Wit’. Volgens Okura is het smaakprofiel fris, zacht en met een volle smaak. Dat meldt Hospitality Management.

14 juni '23 ( 8:51)

Staatssecretaris Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie gaat de hotelbranche oproepen op te treden tegen seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. Dat heeft Van der Burg aan de Tweede Kamer toegezegd, tijdens het wekelijks vragenuurtje. Net zoals de Tweede Kamer vindt Van der Burg het verschrikkelijk dat zoveel jonge meisjes seksueel worden uitgebuit. De Tweede Kamer wil meer concrete actie, maar de staatssecretaris zei dat het lastig is deze uitbuiting harder aan te pakken.

14 juni '23 ( 8:44)

Hotelketen Van der Valk wilde meer coronasteun van overheid

Hotelketen Van der Valk had meer coronasteun moeten krijgen. Dat betoogden ruim zestig hotels van het familiebedrijf dinsdag in een zaak tegen de Staat voor het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Die hotels zijn volgens Van der Valk allemaal losse ondernemingen en hadden elk afzonderlijk als mkb-bedrijf steun moeten krijgen. In plaats daarvan werden ze als keten gezien en kregen ze daardoor veel minder steun. De landsadvocaat stelde zich op het standpunt dat de minister de vrijheid had om een keuze te maken over welke bedrijven die zogeheten TVL-steun zouden krijgen.