Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Hotel New York krijgt gezelschap van Hotel Chicago op Rotterdamse Wilhelminapier

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Hotel New York krijgt gezelschap van Hotel Chicago op Rotterdamse Wilhelminapier
Hotel New York aan de Wilheminapier in Rotterdam gaat een zusje krijgen: Hotel Chicago. Aanvankelijk werd het plan voor de komst van het hotel afgewezen, maar nu lijkt het er toch op alsof de bouwplannen geconcretiseerd worden. De Rotterdamse Welstandscommissie vindt het nieuwe voorstel overtuigend, op één punt na: de draaideuren. Dat meldt Rijnmond Nieuws.

Team V Architectuur gaat de verantwoordelijkheid nemen voor het ontwerp van het hotel. Het bureau is geen onbekende in de stad. De directeur, Jeroen van Schooten, hielp ook mee met het ontwerpen van het Centraal Station en Clubhouse Boompjes. Nu gaan zij zich buigen over Hotel Chicago. Dit hotel gaat 120 kamers en 18 appartementen krijgen en komt te staan tussen het World Port Centre en woontoren Montevideo op de Wilheminapier.

Zwevend zwembad

Het was 2021 toen Team V Architectuur de plannen presenteerde voor het hotel met twee gebouwen en een vliegend zwembad daartussen. Dit ging niet door. Om de bouwplannen toch goed te kunnen laten keuren moesten er een paar aanpassingen worden getroffen. Zo wordt het hotel in het nieuwe plan één gebouw en komt er ook geen zwevend zwembad. De eerste drie verdiepingen worden de hotelkamers, op de vierde verdieping komen koopappartementen. Helemaal bovenin kunnen hotelgasten voor langere tijd verblijven. Op het dak komen ook koopappartementen.

De Rotterdamse Welstandscommissie is tevreden met de plannen. Het enige dat zij anders willen zien zijn de draaideuren. Die zouden te veel buiten de gevellijn staan, de commissie adviseert om die daarbinnen te houden.

Oplevering

De verwachte oplevering van Hotel Chicago is 2026. Rotterdam hoeft daarentegen niet tot die tijd te wachten op een nieuw hotel. Naar alle waarschijnlijkheid opent in de zomer het eerste koffiehotel ter wereld in Rotterdam, Het Man Met Bril Koffiehotel. Dit horecaconcept gaat negen aansluitende panden in gebruik nemen. Zo komt daar een branderij, een restaurant, koffiebar, vergaderruimtes en twintig hotelkamers.

Daarnaast opent naast Rotterdam-Ahoy een nieuw ibis-hotel haar deuren met 250 kamers. De bouw van dit hotel is onderdeel van het gebiedsontwikkelingsproject Hart van Zuid. Het hotel is daarnaast altijd een droom geweest van Ahoy.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:08)

Twijfels bij raadsleden over bouwplannen Hotel Noordzee in Cadzand-Bad

Het blijft op zijn minst twee weken nog onduidelijk of de flinke uitbreidingsplannen van Hotel Noordzee en het voormalige hotel De Wielingen in Cadzand-Bad door kunnen gaan. Dat meldt PZC.

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.