Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wijndief uit Nederland stal uit Spaans hotel en krijgt nu 4,5 jaar cel

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Wijndief uit Nederland stal uit Spaans hotel en krijgt nu 4,5 jaar cel
In oktober 2021 werd een Nederlands-Roemeense man aangehouden omdat hij voor 1,6 miljoen euro aan wijnflessen uit een Spaans hotel had gestolen. De wijndiefstal in het bekende hotel-restaurant El Atrio werd toen al wereldnieuws. De man stal de flessen samen met zijn Mexicaanse vriendin. Beide zijn veroordeeld, de man krijgt 4,5 jaar cel en de vrouw 4 jaar, zo meldt RTL Nieuws.

Het duurde negen maanden voordat de politie de twee kon oppakken in Kroatië. Daaropvolgend werden de verdachten meegenomen en veroordeeld in Spanje. Daar heeft de rechter gisteren besloten dat zij zich schuldig hebben bevonden aan de roof. De politie stelde dat deze overval tot in de puntjes was voorbereid. Daarom legde de rechter hen naast de celstraf ook een schadevergoeding op van ruim 750.000 euro die zij aan het hotel moeten betalen.

45 wijnflessen

Het was een uitgedacht plan: de vrouw leidde de receptioniste van het hotel af door een salade bij haar te bestellen. Ondertussen kon de man ongehoord de wijnkelder binnendringen met een gestolen sleutel.

Echter was het een verkeerde sleutel, dus moest de vrouw ook een dessert bestellen na de salade om de receptioniste langer bezig te houden. Terwijl zij het dessert aan het bereiden was, kon de man de juiste sleutel te pakken krijgen en zo de wijnkelder binnen gaan.

Zo hebben de dieven 45 wijnflessen gestolen uit het hotel. De totale waarde hiervan ligt ongeveer op 1,6 miljoen euro. Zo hadden zij bijvoorbeeld een fles Chateau D’Yquem uit 1806 buitgemaakt, met een geschatte waarde van ruim 350.000 euro.

Flessen nog altijd zoek

In totaal zijn de dieven drie keer bij het hotel geweest. Zij hadden zoals alle andere gasten een rondleiding gekregen door het hotel en dus ook door de wijnkelder. Naar alle waarschijnlijkheid wisten zij zo welke flessen van waarde waren.

De arrestatie vond plaats op de grens tussen Montenegro en Kroatië. Het was een internationale zoekactie waarbij de Roemeense, Nederlandse en Kroatische politie betrokken waren. Zij hebben de wijnflessen echter nooit weer teruggevonden.

Door: Nationale Horecaigds

01 juli '25 ( 8:37)

Hittemaatregelen in de horeca: adviseer werknemers om koffie te mijden

In de horeca worden net als in veel andere sectoren maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen de hitte. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst erop dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende water en zonnebrandcrème. Horecabedrijven kunnen daarnaast hun werknemers adviseren cafeïne- en suikerhoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, zo veel mogelijk te mijden.

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."