Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Wijndief uit Nederland stal uit Spaans hotel en krijgt nu 4,5 jaar cel

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Wijndief uit Nederland stal uit Spaans hotel en krijgt nu 4,5 jaar cel
In oktober 2021 werd een Nederlands-Roemeense man aangehouden omdat hij voor 1,6 miljoen euro aan wijnflessen uit een Spaans hotel had gestolen. De wijndiefstal in het bekende hotel-restaurant El Atrio werd toen al wereldnieuws. De man stal de flessen samen met zijn Mexicaanse vriendin. Beide zijn veroordeeld, de man krijgt 4,5 jaar cel en de vrouw 4 jaar, zo meldt RTL Nieuws.

Het duurde negen maanden voordat de politie de twee kon oppakken in Kroatië. Daaropvolgend werden de verdachten meegenomen en veroordeeld in Spanje. Daar heeft de rechter gisteren besloten dat zij zich schuldig hebben bevonden aan de roof. De politie stelde dat deze overval tot in de puntjes was voorbereid. Daarom legde de rechter hen naast de celstraf ook een schadevergoeding op van ruim 750.000 euro die zij aan het hotel moeten betalen.

45 wijnflessen

Het was een uitgedacht plan: de vrouw leidde de receptioniste van het hotel af door een salade bij haar te bestellen. Ondertussen kon de man ongehoord de wijnkelder binnendringen met een gestolen sleutel.

Echter was het een verkeerde sleutel, dus moest de vrouw ook een dessert bestellen na de salade om de receptioniste langer bezig te houden. Terwijl zij het dessert aan het bereiden was, kon de man de juiste sleutel te pakken krijgen en zo de wijnkelder binnen gaan.

Zo hebben de dieven 45 wijnflessen gestolen uit het hotel. De totale waarde hiervan ligt ongeveer op 1,6 miljoen euro. Zo hadden zij bijvoorbeeld een fles Chateau D’Yquem uit 1806 buitgemaakt, met een geschatte waarde van ruim 350.000 euro.

Flessen nog altijd zoek

In totaal zijn de dieven drie keer bij het hotel geweest. Zij hadden zoals alle andere gasten een rondleiding gekregen door het hotel en dus ook door de wijnkelder. Naar alle waarschijnlijkheid wisten zij zo welke flessen van waarde waren.

De arrestatie vond plaats op de grens tussen Montenegro en Kroatië. Het was een internationale zoekactie waarbij de Roemeense, Nederlandse en Kroatische politie betrokken waren. Zij hebben de wijnflessen echter nooit weer teruggevonden.

Door: Nationale Horecaigds

08 april '24 ( 8:45)

Nog geen benadering voor opvang asielzoekers bij hotels

Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

18 maart '24 ( 8:45)

Horeca in 2023 meer omzet na coronajaar in 2022

De horeca heeft in 2023 ruim 13 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari in Nederland nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023. Daarnaast waren de prijzen in 2023 hoger dan een jaar eerder. Het volume lag vorig jaar bijna 6 procent hoger dan in 2022.

05 maart '24 (16:51)

Uitstel komst asielzoekers naar hotel 't Elshuys in Albergen

De komst van 150 vluchtelingen naar een voormalig hotel in het Twentse dorp Albergen is uitgesteld. Half maart zouden de eerste bewoners arriveren, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wacht nu op de uitkomst van een procedure die omwonenden hebben aangespannen tegen de omgevingsvergunning, die de gemeente Tubbergen verleende voor de vestiging van een asielzoekerscentrum. Die zaak dient op 28 maart bij de rechtbank in Zwolle, aldus een woordvoerder van het COA.

18 januari '24 (10:08)

Overgewicht is 'serieus probleem' stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Overgewicht is een serieus probleem in Nederland, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Daarmee reageert de brancheorganisatie op de voortgangsberekeningen van het RIVM van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord. Uit die berekeningen kwam naar voren dat er meer moet gebeuren om overgewicht, rokers en problematisch alcoholgebruik genoeg te verminderen.

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.