Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Wijndief uit Nederland stal uit Spaans hotel en krijgt nu 4,5 jaar cel

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Wijndief uit Nederland stal uit Spaans hotel en krijgt nu 4,5 jaar cel
In oktober 2021 werd een Nederlands-Roemeense man aangehouden omdat hij voor 1,6 miljoen euro aan wijnflessen uit een Spaans hotel had gestolen. De wijndiefstal in het bekende hotel-restaurant El Atrio werd toen al wereldnieuws. De man stal de flessen samen met zijn Mexicaanse vriendin. Beide zijn veroordeeld, de man krijgt 4,5 jaar cel en de vrouw 4 jaar, zo meldt RTL Nieuws.

Het duurde negen maanden voordat de politie de twee kon oppakken in Kroatië. Daaropvolgend werden de verdachten meegenomen en veroordeeld in Spanje. Daar heeft de rechter gisteren besloten dat zij zich schuldig hebben bevonden aan de roof. De politie stelde dat deze overval tot in de puntjes was voorbereid. Daarom legde de rechter hen naast de celstraf ook een schadevergoeding op van ruim 750.000 euro die zij aan het hotel moeten betalen.

45 wijnflessen

Het was een uitgedacht plan: de vrouw leidde de receptioniste van het hotel af door een salade bij haar te bestellen. Ondertussen kon de man ongehoord de wijnkelder binnendringen met een gestolen sleutel.

Echter was het een verkeerde sleutel, dus moest de vrouw ook een dessert bestellen na de salade om de receptioniste langer bezig te houden. Terwijl zij het dessert aan het bereiden was, kon de man de juiste sleutel te pakken krijgen en zo de wijnkelder binnen gaan.

Zo hebben de dieven 45 wijnflessen gestolen uit het hotel. De totale waarde hiervan ligt ongeveer op 1,6 miljoen euro. Zo hadden zij bijvoorbeeld een fles Chateau D’Yquem uit 1806 buitgemaakt, met een geschatte waarde van ruim 350.000 euro.

Flessen nog altijd zoek

In totaal zijn de dieven drie keer bij het hotel geweest. Zij hadden zoals alle andere gasten een rondleiding gekregen door het hotel en dus ook door de wijnkelder. Naar alle waarschijnlijkheid wisten zij zo welke flessen van waarde waren.

De arrestatie vond plaats op de grens tussen Montenegro en Kroatië. Het was een internationale zoekactie waarbij de Roemeense, Nederlandse en Kroatische politie betrokken waren. Zij hebben de wijnflessen echter nooit weer teruggevonden.

Door: Nationale Horecaigds

09 juni '23 (11:08)

Twijfels bij raadsleden over bouwplannen Hotel Noordzee in Cadzand-Bad

Het blijft op zijn minst twee weken nog onduidelijk of de flinke uitbreidingsplannen van Hotel Noordzee en het voormalige hotel De Wielingen in Cadzand-Bad door kunnen gaan. Dat meldt PZC.

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.