Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Gemeente Halderberge geeft toestemming voor bouw hotel met 200 bedden

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Gemeente Halderberge geeft toestemming voor bouw hotel met 200 bedden
Gr8 Real Estate heeft groen licht gekregen van de gemeente Halderberge voor de bouw van een hotel op Borchwerf II. Zo kan Gr8 Investments op de laatste uitgegeven kavels de bouw starten van het hotel, meldt BN de Stem.

De plannen voor het hotel waren een grote droom voor de directie van Borchwerf II. Die ziet graag een hotel aan de A17, in het midden van de bedrijven. Gr8 Investments zag daar ook wat in. De ondernemers van Gr8 Investments zijn de kleinzonen van Gerrit van der Valk, Bas en Bob van den Nieuwenhuyzen. Momenteel hebben zij al zeven hotels in Breda, Oosterhout en Almere.

Nieuw hotel

Het hotel op Borchwerf II wordt dus het achtste hotel van Gr8 Investments. De naam komt van ‘gr’ en het Engelse ‘8’, dat samen wordt uitgesproken als ‘great’. Het hotel komt op een locatie in een horecacluster, naast een McDonald’s, Délifrance, Beren Eetcafé en Bom Engineering. Daar ligt nog een ongebruikte kavel van 11.000 vierkante meter.

In de aanvraag van het hotel zou het gaan om een hotel met 200 bedden en een aanvullende zalencentrum, een restaurant en speelautomatenhal. Voor die speelhal en de bouwhoogte is het bestemmingsplan nog aangepast. Het hotel gaat ongeveer dertig meter hoog worden.

Overnachting voor internationale bedrijven

Het college van Halderberge is positief over de komst van het hotel. Die zien dat de vraag naar overnachtingsmogelijkheden voor grote internationale bedrijven groot is op de Borchwerf II.

Vanuit de ondernemerskring is echter wel bezwaar gemaakt tegen de komst van het hotel. Zo wordt er gesteld dat er onvoldoende duidelijkheid is over de verkeersafwikkeling. “Een hotel erbij en alle verkeer langs slechts één ontsluitingsweg naar de A17 is niet de meest ideale situatie.”

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:08)

Twijfels bij raadsleden over bouwplannen Hotel Noordzee in Cadzand-Bad

Het blijft op zijn minst twee weken nog onduidelijk of de flinke uitbreidingsplannen van Hotel Noordzee en het voormalige hotel De Wielingen in Cadzand-Bad door kunnen gaan. Dat meldt PZC.

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.