Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Asielzoekers verhuisd naar Hotel aan de Linge in Kedichem

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Asielzoekers verhuisd naar Hotel aan de Linge in Kedichem
De afgelopen tijd hebben 58 asielzoekers verbleven in een noodopvang in Lexmond. Gistermiddag zijn zij rond 14.00 uur verhuisd naar Hotel aan de Linge in Kedichem. Daar kunnen de vluchtelingen tot uiterlijk 1 maart 2024 verblijven. Dit is zo afgesproken met de buurtbewoners, meldt RTV Utrecht.

Volgens de locatiemanager Marco van der Straten is de verhuizing op een goede manier verlopen. Hij geeft aan dat het allemaal rustig gegaan is en dat de asielzoekers inmiddels in het hotel verblijven. “Momenteel wennen zij aan de nieuwe omgeving”, vertelt hij tegen RTV Utrecht.

Het was in eerste instantie nog niet zeker of de vluchtelingen naar het hotel in Kedichem konden gaan. Er ontstond een meningsverschil tussen de eigenaar en de uitbaters van het hotel. De ondernemers in het pand wilden het hotel openstellen voor de asielzoekers, wat ook in overleg met is besproken, die hen vervolgens groen licht gaf. De eigenaar van het hotel ging hier tegenin en spande een kort geding aan tegen de komst van de vluchtelingen. De rechter oordeelde dat de asielzoekers gewoon welkom zijn in het hotel.

Getroffen maatregelen

Om eventuele onrust in het dorp te voorkomen, zijn er voor de komst een aantal maatregelen getroffen. Van der Straten legt uit dat dit altijd in overleg gaat met de politie. Een onderdeel daarvan is dat de exacte aankomsttijd van de asielzoekers niet bekend is gemaakt. Daarnaast geeft de locatiemanager aan dat zij de sociale media zorgvuldig hebben gemonitord om het sentiment over de komst te peilen. “Je wilt voorkomen dat er meteen onrust ontstaat als ze aankomen”, vertel hij.

De komende dagen kunnen de asielzoekers wennen aan de nieuwe omgeving. Die reageerden volgens Van der Straten positief op de locatie. “Het is natuurlijk een mooie locatie, mooier dan waar ze in Lexmond verbleven.” Hij geeft aan dat zij de komende dagen kunnen gebruiken om de omgeving verder te verkennen.

Noodopvang in Lexmond

De asielzoekers zaten voorheen in een noodopvang in Lexmond. Daar verbleven zij voor enkele maanden. In eerste instantie waren de bewoners verdeeld over de komst van de vluchtelingen. Dit sloeg snel om: lokale kappers kwamen vrijwillig knippen, andere inwoners hielpen mee met taallessen of gingen een rondje met ze wandelen. Een vrijwilliger uit Lexmond stelt dat de bewoners eerst de kat uit de boom keken, maar het al snel ‘prima’ vonden.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:45)

Nog geen benadering voor opvang asielzoekers bij hotels

Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

18 maart '24 ( 8:45)

Horeca in 2023 meer omzet na coronajaar in 2022

De horeca heeft in 2023 ruim 13 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari in Nederland nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023. Daarnaast waren de prijzen in 2023 hoger dan een jaar eerder. Het volume lag vorig jaar bijna 6 procent hoger dan in 2022.

05 maart '24 (16:51)

Uitstel komst asielzoekers naar hotel 't Elshuys in Albergen

De komst van 150 vluchtelingen naar een voormalig hotel in het Twentse dorp Albergen is uitgesteld. Half maart zouden de eerste bewoners arriveren, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wacht nu op de uitkomst van een procedure die omwonenden hebben aangespannen tegen de omgevingsvergunning, die de gemeente Tubbergen verleende voor de vestiging van een asielzoekerscentrum. Die zaak dient op 28 maart bij de rechtbank in Zwolle, aldus een woordvoerder van het COA.

18 januari '24 (10:08)

Overgewicht is 'serieus probleem' stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Overgewicht is een serieus probleem in Nederland, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Daarmee reageert de brancheorganisatie op de voortgangsberekeningen van het RIVM van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord. Uit die berekeningen kwam naar voren dat er meer moet gebeuren om overgewicht, rokers en problematisch alcoholgebruik genoeg te verminderen.

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.