Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Asielzoekers verhuisd naar Hotel aan de Linge in Kedichem

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Asielzoekers verhuisd naar Hotel aan de Linge in Kedichem
De afgelopen tijd hebben 58 asielzoekers verbleven in een noodopvang in Lexmond. Gistermiddag zijn zij rond 14.00 uur verhuisd naar Hotel aan de Linge in Kedichem. Daar kunnen de vluchtelingen tot uiterlijk 1 maart 2024 verblijven. Dit is zo afgesproken met de buurtbewoners, meldt RTV Utrecht.

Volgens de locatiemanager Marco van der Straten is de verhuizing op een goede manier verlopen. Hij geeft aan dat het allemaal rustig gegaan is en dat de asielzoekers inmiddels in het hotel verblijven. “Momenteel wennen zij aan de nieuwe omgeving”, vertelt hij tegen RTV Utrecht.

Het was in eerste instantie nog niet zeker of de vluchtelingen naar het hotel in Kedichem konden gaan. Er ontstond een meningsverschil tussen de eigenaar en de uitbaters van het hotel. De ondernemers in het pand wilden het hotel openstellen voor de asielzoekers, wat ook in overleg met is besproken, die hen vervolgens groen licht gaf. De eigenaar van het hotel ging hier tegenin en spande een kort geding aan tegen de komst van de vluchtelingen. De rechter oordeelde dat de asielzoekers gewoon welkom zijn in het hotel.

Getroffen maatregelen

Om eventuele onrust in het dorp te voorkomen, zijn er voor de komst een aantal maatregelen getroffen. Van der Straten legt uit dat dit altijd in overleg gaat met de politie. Een onderdeel daarvan is dat de exacte aankomsttijd van de asielzoekers niet bekend is gemaakt. Daarnaast geeft de locatiemanager aan dat zij de sociale media zorgvuldig hebben gemonitord om het sentiment over de komst te peilen. “Je wilt voorkomen dat er meteen onrust ontstaat als ze aankomen”, vertel hij.

De komende dagen kunnen de asielzoekers wennen aan de nieuwe omgeving. Die reageerden volgens Van der Straten positief op de locatie. “Het is natuurlijk een mooie locatie, mooier dan waar ze in Lexmond verbleven.” Hij geeft aan dat zij de komende dagen kunnen gebruiken om de omgeving verder te verkennen.

Noodopvang in Lexmond

De asielzoekers zaten voorheen in een noodopvang in Lexmond. Daar verbleven zij voor enkele maanden. In eerste instantie waren de bewoners verdeeld over de komst van de vluchtelingen. Dit sloeg snel om: lokale kappers kwamen vrijwillig knippen, andere inwoners hielpen mee met taallessen of gingen een rondje met ze wandelen. Een vrijwilliger uit Lexmond stelt dat de bewoners eerst de kat uit de boom keken, maar het al snel ‘prima’ vonden.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:08)

Twijfels bij raadsleden over bouwplannen Hotel Noordzee in Cadzand-Bad

Het blijft op zijn minst twee weken nog onduidelijk of de flinke uitbreidingsplannen van Hotel Noordzee en het voormalige hotel De Wielingen in Cadzand-Bad door kunnen gaan. Dat meldt PZC.

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.