Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Rechter gaat niet mee in bezwaren tegen komst Hotel Britannia in Vlissingen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Rechter gaat niet mee in bezwaren tegen komst Hotel Britannia in Vlissingen
In de rechtbank Zeeland West-Brabant heeft de rechter dinsdag een tussenuitspraak gedaan over de bouw van Hotel Britannia in Vlissingen. Die gaat niet mee in het grote aantal bezwaren tegen de komst ervan. Hiermee is de bouw van het hotel een stap verder. De rechter had echter nog één punt in de vergunning die aangepast moet worden. Dit meldt Omroep Zeeland.

Omwonenden maakten in november vorig jaar bezwaar tegen de bouw van Hotel Britannia. Door de omvang van het pand zijn de bewoners bang voor onder andere windoverlast en zonlichthinder. De buurtbewoners die het bezwaar maken hebben zich verenigd in een stichting Britannia naar Mensenlijk Maat. Zij zijn naar de rechter gestapt omdat zij over een eerdere bezwaarprocedure bij de gemeente ‘nee’ te horen kregen.

Restaurant onafhankelijk van hotel

In de tussenuitspraak is niet alleen maar groen licht gegeven voor de bouw. Op de 18 etage van het hotel komt een restauran, waar de rechter nog een punt van kritiek over had. De gemeente heeft het restaurant ten onrechte beschouwd als onderdeel van het hotel. De rechter vindt dat het restaurant zelfstandig moet opereren in het hotel en geen onderdeel daarvan mag uitmaken.

Daarnaast beoordeelde de rechtbank dat de gemeente ‘zorgvuldig’ te werk is gegaan. Die heeft volgens de rechter de zon- en windoverlast goed meegenomen in de overweging.

Hotel Britannia

Het vijfsterrenhotel Grand Hotel Britannia wordt een 62 meter hoog gebouw waar in totaal meer dan 200 kamers worden aangeboden aan gasten. Daarnaast is het hotel voorzien van suites en hotelappartementen. Ook komen er boetieks in het pand, net zoals een loungebar, brasserie en een restaurant. De achttiende verdieping gaat plaatsmaken voor een restaurant waar op ‘Michelinniveau’ wordt gekookt. De oplevering staat gepland voor 2024.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:08)

Twijfels bij raadsleden over bouwplannen Hotel Noordzee in Cadzand-Bad

Het blijft op zijn minst twee weken nog onduidelijk of de flinke uitbreidingsplannen van Hotel Noordzee en het voormalige hotel De Wielingen in Cadzand-Bad door kunnen gaan. Dat meldt PZC.

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.