Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Hotels for Trees en partners planten samen eerste bomen op Landgoed Zuylestein

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Hotels for Trees en partners planten samen eerste bomen op Landgoed Zuylestein
In landgoed Zuylestein is Hotel for Trees deze winter bezig met haar hotelpartners en bebossingpartner Trees for All om de bebossing te herstellen in het gebied. Een groot deel van het bos in Leersum is tijdens de overstromingen in juni 2021 beschadigd geraakt. Daarom stak de stichting afgelopen vrijdag de handen uit de mouwen. De eerste 500 van 11.500 bomen zijn nu geplant. Dit meldt Hospitality Management.

Het was de eerste keer voor Hotel for Trees om helemaal zelf een bomenplantevement op te zetten sinds de start van het initiatief in de zomer van 2021. De Chief Tree Planting Officer, Floris Licht, vond het een bijzonder moment. Hij geeft aan dat zij al verschillende dagen hebben georganiseerd met hun partner Trees for All, maar dat het deze keer extra speciaal was omdat zij de organisatie voor het eerst geheel zelf hebben geregeld. Hij noemt de behaalde resultaten ‘fantastisch’ en geeft aan dat hij het mooi vindt de voortgang te kunnen volgen via de website. “Maar op een boomplantdag wordt pas echt zichtbaar wat voor impact we samen maken.”

Geen kamerschoonmaak maar geplante bomen

De hotelgasten van meer dan 140 partners in 20 landen hebben zich aangesloten bij Hotel for Trees. Zo wordt het herstel van het bos op Landgoed Zuylestein mogelijk gemaakt. De gasten kozen tijdens hun hotelverblijf kiezen om een boom te planten in plaats de tussentijdse schoonmaak van hun kamer. Hiermee wordt niet alleen een boom per kamer geplant, maar de hotels besparen hiermee ook op water, energie en schoonmaakmiddelen. Het levert dus een financiële besparing op, die de hotels omzetten in een donatie van een boom. Sinds de start van het initiatief zijn er al meer dan 100.000 bomen gedoneerd. Hiermee kan de stichting bijdragen aan 16 internationale bebossingsprojecten.

Overstroming Leersum

Het planten van de bomen is hard nodig op Landgoed Zuylestein. Op 18 juni 2021 werd het zwaar getroffen door een zogenaamde windval. Zware windstoten en hevige regenval zorgden voor een grote ravage in het bos in Leersum. Veel bomen waren omgewaaid of ontworteld. De bomen die nog stonden waren beschadigd. Vanwege veiligheid had de gemeente Utrecht een kapvergunning verleend. Nu kan het bos weer worden hersteld door de donaties van Hotels for Trees.

Hotels for Trees

Samen met partner Blycolin is Hotels for Trees in 2021 gestart met haar werkzaamheden. Daarvoor hebben zij diverse partners die hun ondersteunen. Het is een stichting met ANBI status, wat betekent dat de donaties aftrekbaar zijn van de belasting. Hotels for Trees is een organisatie zonder winstoogmerk. De donaties die zij ontvangen gaan naar Trees for All. Op lange termijn is het doel van de organisatie om vanaf 2025 minstens een miljoen bomen per jaar te planten.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.