Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hotels for Trees en partners planten samen eerste bomen op Landgoed Zuylestein

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Hotels for Trees en partners planten samen eerste bomen op Landgoed Zuylestein
In landgoed Zuylestein is Hotel for Trees deze winter bezig met haar hotelpartners en bebossingpartner Trees for All om de bebossing te herstellen in het gebied. Een groot deel van het bos in Leersum is tijdens de overstromingen in juni 2021 beschadigd geraakt. Daarom stak de stichting afgelopen vrijdag de handen uit de mouwen. De eerste 500 van 11.500 bomen zijn nu geplant. Dit meldt Hospitality Management.

Het was de eerste keer voor Hotel for Trees om helemaal zelf een bomenplantevement op te zetten sinds de start van het initiatief in de zomer van 2021. De Chief Tree Planting Officer, Floris Licht, vond het een bijzonder moment. Hij geeft aan dat zij al verschillende dagen hebben georganiseerd met hun partner Trees for All, maar dat het deze keer extra speciaal was omdat zij de organisatie voor het eerst geheel zelf hebben geregeld. Hij noemt de behaalde resultaten ‘fantastisch’ en geeft aan dat hij het mooi vindt de voortgang te kunnen volgen via de website. “Maar op een boomplantdag wordt pas echt zichtbaar wat voor impact we samen maken.”

Geen kamerschoonmaak maar geplante bomen

De hotelgasten van meer dan 140 partners in 20 landen hebben zich aangesloten bij Hotel for Trees. Zo wordt het herstel van het bos op Landgoed Zuylestein mogelijk gemaakt. De gasten kozen tijdens hun hotelverblijf kiezen om een boom te planten in plaats de tussentijdse schoonmaak van hun kamer. Hiermee wordt niet alleen een boom per kamer geplant, maar de hotels besparen hiermee ook op water, energie en schoonmaakmiddelen. Het levert dus een financiële besparing op, die de hotels omzetten in een donatie van een boom. Sinds de start van het initiatief zijn er al meer dan 100.000 bomen gedoneerd. Hiermee kan de stichting bijdragen aan 16 internationale bebossingsprojecten.

Overstroming Leersum

Het planten van de bomen is hard nodig op Landgoed Zuylestein. Op 18 juni 2021 werd het zwaar getroffen door een zogenaamde windval. Zware windstoten en hevige regenval zorgden voor een grote ravage in het bos in Leersum. Veel bomen waren omgewaaid of ontworteld. De bomen die nog stonden waren beschadigd. Vanwege veiligheid had de gemeente Utrecht een kapvergunning verleend. Nu kan het bos weer worden hersteld door de donaties van Hotels for Trees.

Hotels for Trees

Samen met partner Blycolin is Hotels for Trees in 2021 gestart met haar werkzaamheden. Daarvoor hebben zij diverse partners die hun ondersteunen. Het is een stichting met ANBI status, wat betekent dat de donaties aftrekbaar zijn van de belasting. Hotels for Trees is een organisatie zonder winstoogmerk. De donaties die zij ontvangen gaan naar Trees for All. Op lange termijn is het doel van de organisatie om vanaf 2025 minstens een miljoen bomen per jaar te planten.

Door: Nationale Horecagids

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.

19 juni '23 (10:08)

Ondanks hotelstop Amsterdam zes jaar geleden wordt er nog aan ongeveer twintig hotels gewerkt

Het bestuur van Amsterdam vond al in 2016 dat er een rem moest komen op de groei van de hotelsector in de hoofdstad. Ondanks de stop blijven er toch nog hotels bij komen. Voor een lange periode kon de gemeente niets doen tegen de komst hiervan. Daarnaast blijkt uit een navraag van AT5 dat de komst van ongeveer twintig hotels niet kan worden vermeden. Zo komt er vooral in Amsterdam-Noord nog een hotelspurt. Op andere plekken lijkt het nieuwe hotelbeleid wel te werken, meldt AT5.

16 juni '23 (13:02)

Mogelijk dure recreatiewoningen naast Hotel de Beyaerd in Hulshorst

Bij het veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst wordt mogelijk een nieuw, luxe vakantiepark neergezet. De opzet is ‘een ruim opgezet groenresort met hoogwaardige recreatievilla’s’, meldt Nunspeet Nieuws. Het vakantiepark komt te staan op het evenemententerrein van het hotel en het aangrenzende deel waar voorheen restaurant De Gulle Belg stond. Momenteel wordt dat pand gekraakt. 

16 juni '23 (11:25)

Hotel Okura maakt samen met Brouwerij Homeland zomers biertje

Na een eerdere samenwerking met Brouwerij Homeland gaat het Okura Hotel in Amsterdam een biertje maken. Vorig jaar maakten de twee al de ‘Okura Tripel’, nu slaan zij de handen ineen om een zomers biertje te brouwen, de ‘Okura Wit’. Volgens Okura is het smaakprofiel fris, zacht en met een volle smaak. Dat meldt Hospitality Management.

14 juni '23 ( 8:51)

Staatssecretaris Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie gaat de hotelbranche oproepen op te treden tegen seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. Dat heeft Van der Burg aan de Tweede Kamer toegezegd, tijdens het wekelijks vragenuurtje. Net zoals de Tweede Kamer vindt Van der Burg het verschrikkelijk dat zoveel jonge meisjes seksueel worden uitgebuit. De Tweede Kamer wil meer concrete actie, maar de staatssecretaris zei dat het lastig is deze uitbuiting harder aan te pakken.

14 juni '23 ( 8:44)

Hotelketen Van der Valk wilde meer coronasteun van overheid

Hotelketen Van der Valk had meer coronasteun moeten krijgen. Dat betoogden ruim zestig hotels van het familiebedrijf dinsdag in een zaak tegen de Staat voor het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Die hotels zijn volgens Van der Valk allemaal losse ondernemingen en hadden elk afzonderlijk als mkb-bedrijf steun moeten krijgen. In plaats daarvan werden ze als keten gezien en kregen ze daardoor veel minder steun. De landsadvocaat stelde zich op het standpunt dat de minister de vrijheid had om een keuze te maken over welke bedrijven die zogeheten TVL-steun zouden krijgen.

13 juni '23 (13:35)

Fletcher Hotels en MBO Zadkine gaan samenwerking aan voor BBL-leeraanbod

MBO Zadkine en Fletcher Hotels slaan de handen ineen en gaan vanaf september een samenwerking aan voor een BBL-leeraanbod op mbo niveau 2, 3 en 4. Deze samenwerking komt voort uit de groeiende vraag naar getalenteerde professionals in de hospitality sector. Met de samenwerking scheppen de partijen samen diverse opleidingen in een realistische leeromgeving van Fletcher Hotel-Restaurant Wings-Rotterdam. Dat meldt Fletcher Hotels.

13 juni '23 (13:15)

Verstappen-fans uit Musselkanaal maken Red Bull-hotel van truck

Een aantal fans van Max Verstappen uit Musselkanaal willen duidelijk niets missen van de races van Verstappen. De Formule Aine Ploug Musselknoal bouwde een vrachtwagen om tot een Red Bull-hotel op wielen, meldt RTV Noord.

12 juni '23 (13:38)

Man die vriendin doodde in hotelkamer Wassenaar krijgt 10 jaar cel en tbs

De rechtbank in Den Haag heeft maandag een 33-jarige man uit Leiden veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de dood van zijn vriendin in een hotel in Wassenaar. Het lichaam van de 40-jarige Colombiaanse vrouw werd begin januari vorig jaar in de hotelkamer gevonden, toegedekt door lakens en kussens. Thanasis K. werd kort daarna op het vliegveld Schiphol aangehouden.

12 juni '23 (10:10)

Tien miljoen voor Hotel Graaf Bernstorff op Schiermonnikoog

Stap op de boot met 9.995.000 euro en je bent een hotel op Schiermonnikoog rijker. Eigenaar Remko de Bruijne van Hotel Graaf Bernstorff zet de onderneming na tien jaar te koop. De ondernemer vindt dat het na een decennium tijd is voor iets nieuws, meldt Dagblad van het Noorden.