Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Gemeenteraad Vlieland geeft nog geen groen licht voor uitbreiding Hotel de Wadden

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Gemeenteraad Vlieland geeft nog geen groen licht voor uitbreiding Hotel de Wadden
Er worden vooralsnog geen uitzonderingen gemaakt voor Hotel de Wadden om uit te breiden. Westcord wil het hotel op Vlieland verbouwen. Een deel van de omliggende gebouwen mogen echter niet gebruikt worden voor de horeca. Dit meldt Omroep Friesland.

Daarom kwam het college vorige week met een negatief advies voor de uitbreiding. Jack Westers, samen met zijn familie eigenaar van het hotel, moest dit horen via de krant. Dat was niet het enige dat verbazing wekte bij de ondernemer. Hij geeft aan dat hij het vreemd vindt dat het college hen een negatief advies heeft gegeven.

Westers stelt dat het college van Vlieland eerder wel steun gaf voor de verbouwing van het hotel. Onder andere raadslid Dick Visser van Nieuw Liberaal stond achter het plan. De horecaondernemer is naar eigen zeggen nog erg enthousiast over de plannen. Die waren toentertijd nog niet in het bestemmingsplan vastgelegd. Nu hij dit alsnog wil doen, blijkt dat die toch niet binnen het gestelde kader passen.

Geen horecapanden

De gebouwen waartussen Hotel de Wadden is gelegen worden voor een deel niet voor horeca gebruikt. Wethouder Roel de Jong wilde met de horecafamilie in gesprek gaan om naar een oplossing te zoeken. Daarvoor moest de raad wel eerst beslissen of zij de wijziging in het bestemmingsplan toezeggen of niet. De raad oordeelde unaniem dat zij dit niet doen.

Daarom gaat de wethouder weer terug naar de familie Westers om tot een nieuw plan te komen. Mocht er toch een uitzondering voor het bestemmingsplan nodig zijn, dan besluit de raad hier alsnog over.

De gemeenteraad toont sympathie voor de familie. Daarom kan Westcord vooralsnog hopen op een goedkeuring van de aanpassingen. Zij begonnen hun hotelketen met het hotel op Vlieland. De laatste bewoner van de huizen bleek Harry Westers te zijn. Die woonde daar tientallen jaren geleden.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.

31 mei '23 (15:12)

EHM Group heet voortaan Q Hospitality

Q Hospitality. Dat is de nieuwe naam waarmee EHM Group voortaan verder gaat. We hebben eerder al , waarin kort werd toegelicht dat dit de voormalige EHM Group is. De werkzaamheden van de organisatie begonnen vijf jaar na de oprichting zo uiteen te lopen dat er behoefte was om de naam te veranderen. Daarnaast kondigde Q Hospitality aan dat zij een nieuw hotel gaan openen in Amsterdam: The Diamond.

31 mei '23 (13:44)

Won Yip en Q Hospitality openen hotel waar Heineken Hoek stond

Op het Amsterdamse Leidseplein, waar nu de Heineken Hoek staat, gaan horecaondernemers Won Yip en Martin Nijdam samen met Q Hospitality (voorheen EHM Group) The Diamond openen. Dit hotel krijgt een exclusieve cocktailbar en een table d’hôte. Ook krijgt het gebouw een steakhouse met de naam ‘Heineken Hoek’. De horeca opent aan het einde van het jaar, de opening van het hotel staat gepland op 1 maart 2024, meldt Hospitality Management.

31 mei '23 (10:47)

COA gaat 130 vluchtelingen opvangen in Hotel Campanile in Goutum

Het college van de gemeente Leeuwarden heeft besloten dat het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers tijdelijk vluchtelingen mag opvangen in hotel Campanile in Goutum. Daar is ruimte voor 130 vluchtelingen, meldt Omroep Friesland.

31 mei '23 ( 9:33)

Hilton Hotel in centrum Rotterdam bestaat 60 jaar

Gisteren was het feest in het Hilton Hotel in het centrum van Rotterdam. Toen bestond het hotel precies zestig jaar. Op 30 mei 1963 opende Conrad Hilton, de oprichter van de wereldwijde hotelketen, de deuren van het Hilton Hotel. Dat meldt Hospitality Management.

30 mei '23 (13:38)

Bezwaar wordt niet opgemerkt, plan hotel Van der Valk verschoven tot na vakantie

Het is een klein foutje, maar heeft wel grote gevolgen voor de komst van het Van der Valkhotel aan de Zilverstraat in Zoetermeer. Een zienswijze is niet beoordeeld en dat moet gebeuren voordat er gebouwd kan worden. Hierdoor wordt de behandeling van het bouwplan door de politiek opgeschoven tot na de vakantie, meldt het AD.

30 mei '23 (10:50)

Hotel Haarhuis begint nieuwe duurzaamheidscampagne: 'Meet in Green'

Het is zeker mogelijk om een bijeenkomst met een kleine voetafdruk te organiseren in een hotel als het aan Hotel Haarhuis ligt. Om duurzaamheid tijdens bijeenkomsten op de kaart te zetten, lanceert het hotel een nieuwe campagne: ‘Meet in Green’. Dat meldt Hospitality Management.

25 mei '23 ( 8:51)

Stembussen Publieksprijs Dutch Hotel Award 2023 tot en met 31 mei geopend

Voor de Publieksprijs van de Dutch Hotel Award 2023 zijn dit jaar tien hotels genomineerd. Stemmen op een winnaar hiervoor kan nog tot en met 31 mei 2023. Op 20 juni wordt tijdens een event in Utrecht de winnaar bekendgemaakt. Dit meldt Misset Horeca.