Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Emmy Stoel is European Hotel Manager of the Year 2023

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Emmy Stoel is European Hotel Manager of the Year 2023
Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de ‘European Hotel Manager of the Year’ is Emmy Stoel verkozen tot de beste manager van het jaar 2023. Zij is de General Manager van het Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. De prijs wordt jaarlijks door de European Hotel Managers Association (EHMA) aan een actief lid uitgereikt tijdens de jaarlijkse vergadering van EHMA in Lissabon. Dit meldt Hospitality Management.

Emmy heeft tijdens de coronaperiode meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen door haar sociale betrokkenheid bij het hotel. De president van EHMA, Panos Almyrantis, geeft aan dat vooral de toewijding aan de gastvrijheid van Emmy opmerkelijk is. Hij geeft daarvoor als reden dat zij geeft hard maakt voor het versterken van gendergelijkheid in het hotel. Daarnaast prijst hij Stoel om haar inzet voor duurzaamheid, met een ‘indrukwekkende reeks van haar projecten gericht op veiligheid, zorg en welzijn van mensen en het helpen van lokale gemeenschap’.

Focus op waarden

Door haar gerichte focus op sociale, culturele en personele waarden valt Stoel op. Zij heeft haar studie aan de Hotel Management school in Maastricht afgerond en is met een GMP van Cornell University begonnen bij Hotel de Arendshoeve in 1989.

In de jaren die volgden heeft zij bij meerdere hotels managersfuncties vervuld, onder andere bij Hilton en bij het Okura Hotel Amsterdam. Daarna is zij door de Accor Group benoemd tot general manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam in 2019.

EHMA

De European Hotel Managers Association is in 1974 in het leven geroepen door grote hotelmanagers in Rome. Het doel van de vereniging is het handhaven en verbeteren van het imago van de hotelsector. Op dit moment telt de vereniging bijna 400 leden uit 23 Europese landen. In totaal beheren die 350 hotels, met 85.000 kamers en meer dan 65.000 werknemers.

Door: Nationale Horecagids

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.

31 mei '23 (15:12)

EHM Group heet voortaan Q Hospitality

Q Hospitality. Dat is de nieuwe naam waarmee EHM Group voortaan verder gaat. We hebben eerder al , waarin kort werd toegelicht dat dit de voormalige EHM Group is. De werkzaamheden van de organisatie begonnen vijf jaar na de oprichting zo uiteen te lopen dat er behoefte was om de naam te veranderen. Daarnaast kondigde Q Hospitality aan dat zij een nieuw hotel gaan openen in Amsterdam: The Diamond.

31 mei '23 (13:44)

Won Yip en Q Hospitality openen hotel waar Heineken Hoek stond

Op het Amsterdamse Leidseplein, waar nu de Heineken Hoek staat, gaan horecaondernemers Won Yip en Martin Nijdam samen met Q Hospitality (voorheen EHM Group) The Diamond openen. Dit hotel krijgt een exclusieve cocktailbar en een table d’hôte. Ook krijgt het gebouw een steakhouse met de naam ‘Heineken Hoek’. De horeca opent aan het einde van het jaar, de opening van het hotel staat gepland op 1 maart 2024, meldt Hospitality Management.

31 mei '23 (10:47)

COA gaat 130 vluchtelingen opvangen in Hotel Campanile in Goutum

Het college van de gemeente Leeuwarden heeft besloten dat het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers tijdelijk vluchtelingen mag opvangen in hotel Campanile in Goutum. Daar is ruimte voor 130 vluchtelingen, meldt Omroep Friesland.

31 mei '23 ( 9:33)

Hilton Hotel in centrum Rotterdam bestaat 60 jaar

Gisteren was het feest in het Hilton Hotel in het centrum van Rotterdam. Toen bestond het hotel precies zestig jaar. Op 30 mei 1963 opende Conrad Hilton, de oprichter van de wereldwijde hotelketen, de deuren van het Hilton Hotel. Dat meldt Hospitality Management.

30 mei '23 (13:38)

Bezwaar wordt niet opgemerkt, plan hotel Van der Valk verschoven tot na vakantie

Het is een klein foutje, maar heeft wel grote gevolgen voor de komst van het Van der Valkhotel aan de Zilverstraat in Zoetermeer. Een zienswijze is niet beoordeeld en dat moet gebeuren voordat er gebouwd kan worden. Hierdoor wordt de behandeling van het bouwplan door de politiek opgeschoven tot na de vakantie, meldt het AD.

30 mei '23 (10:50)

Hotel Haarhuis begint nieuwe duurzaamheidscampagne: 'Meet in Green'

Het is zeker mogelijk om een bijeenkomst met een kleine voetafdruk te organiseren in een hotel als het aan Hotel Haarhuis ligt. Om duurzaamheid tijdens bijeenkomsten op de kaart te zetten, lanceert het hotel een nieuwe campagne: ‘Meet in Green’. Dat meldt Hospitality Management.

25 mei '23 ( 8:51)

Stembussen Publieksprijs Dutch Hotel Award 2023 tot en met 31 mei geopend

Voor de Publieksprijs van de Dutch Hotel Award 2023 zijn dit jaar tien hotels genomineerd. Stemmen op een winnaar hiervoor kan nog tot en met 31 mei 2023. Op 20 juni wordt tijdens een event in Utrecht de winnaar bekendgemaakt. Dit meldt Misset Horeca.