Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Ondernemersechtpaar dient bezwaar in tegen bouw hotel cabaretière

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Ondernemersechtpaar dient bezwaar in tegen bouw hotel cabaretière
Ondernemersechtpaar Jan en Monique Meurs hebben een bezwaar ingediend tegen de bouwvergunning van het hotel en paviljoen van Karin Bruers. Zo komt volgens hen de keuken van het hotel te dicht tegen het terras van hun restaurant Ome Jan. Ook verwachten ze verkeersproblemen, gezien de omvang van de bouw. De vrees is dat er te straks te weinig parkeerplekken zijn, waar gasten van Ome Jan de dupe van zullen zijn. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

Karin Bruers is naast cabaretière ook sociaal ondernemer en zegt mee te willen denken over de problemen. Zo heeft ze al toegezegd meer parkeerplaatsen te laten maken, als dat moet. Wel stelt ze dat de bezoekers van Ome Jan haar terrein al gebruikten om hun auto neer te zetten. “Daar komen tweehonderd mensen eten, bij mij gaat het om tien kamertjes en hooguit vijftig mensen in het restaurant.

Zaken ontbreken in vergunning

Zo staat het ook in de bouwvergunning die overigens al is afgegeven: er komen tien kamers, een veganistisch restaurant en een paviljoen. Wel ontbreken enkele zaken in de vergunningen en dat komt door de gemeente Oisterwijk. Die heeft bijvoorbeeld verzuimd te benoemen welke ruimte waarvoor te gebruiken is. Een parkeernorm voor horeca is niet hetzelfde als een parkeernorm voor een expositieruimte met social sofa’s (die ook in het hotel van Bruers komt).

Stikstofvergunning 

Echtpaar Meurs vreest daarnaast voor aantasting van de natuur en dat komt mede doordat er vragen zijn over de stikstofvergunning. Hierin is namelijk opgenomen dat de stikstofuitstoot zou verbeteren ten opzichte van de oude situatie, maar er is geen oud referentiekader. “Dus hoe goed u het ook doet, er wordt stikstof geproduceerd. U wordt omgeven door beschermd Natura 2000-gebied. Dat is wel een probleem misschien”, aldus de advocaat van de ondernemers. Daar had de gemeente op moeten wijzen.

Rechter Broeders gaf de optie voor het schorsen van de vergunning voor het paviljoen, zodat Bruers het hotel wel kan afbouwen. Dat zou geen probleem moeten zijn, gezien de afstand tussen het hotel zelf en Ome Jan.

Een officiële uitspraak volgt op 6 maart.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky

09 juni '23 (11:08)

Twijfels bij raadsleden over bouwplannen Hotel Noordzee in Cadzand-Bad

Het blijft op zijn minst twee weken nog onduidelijk of de flinke uitbreidingsplannen van Hotel Noordzee en het voormalige hotel De Wielingen in Cadzand-Bad door kunnen gaan. Dat meldt PZC.

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.