Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ondernemersechtpaar dient bezwaar in tegen bouw hotel cabaretière

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Ondernemersechtpaar dient bezwaar in tegen bouw hotel cabaretière
Ondernemersechtpaar Jan en Monique Meurs hebben een bezwaar ingediend tegen de bouwvergunning van het hotel en paviljoen van Karin Bruers. Zo komt volgens hen de keuken van het hotel te dicht tegen het terras van hun restaurant Ome Jan. Ook verwachten ze verkeersproblemen, gezien de omvang van de bouw. De vrees is dat er te straks te weinig parkeerplekken zijn, waar gasten van Ome Jan de dupe van zullen zijn. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

Karin Bruers is naast cabaretière ook sociaal ondernemer en zegt mee te willen denken over de problemen. Zo heeft ze al toegezegd meer parkeerplaatsen te laten maken, als dat moet. Wel stelt ze dat de bezoekers van Ome Jan haar terrein al gebruikten om hun auto neer te zetten. “Daar komen tweehonderd mensen eten, bij mij gaat het om tien kamertjes en hooguit vijftig mensen in het restaurant.

Zaken ontbreken in vergunning

Zo staat het ook in de bouwvergunning die overigens al is afgegeven: er komen tien kamers, een veganistisch restaurant en een paviljoen. Wel ontbreken enkele zaken in de vergunningen en dat komt door de gemeente Oisterwijk. Die heeft bijvoorbeeld verzuimd te benoemen welke ruimte waarvoor te gebruiken is. Een parkeernorm voor horeca is niet hetzelfde als een parkeernorm voor een expositieruimte met social sofa’s (die ook in het hotel van Bruers komt).

Stikstofvergunning 

Echtpaar Meurs vreest daarnaast voor aantasting van de natuur en dat komt mede doordat er vragen zijn over de stikstofvergunning. Hierin is namelijk opgenomen dat de stikstofuitstoot zou verbeteren ten opzichte van de oude situatie, maar er is geen oud referentiekader. “Dus hoe goed u het ook doet, er wordt stikstof geproduceerd. U wordt omgeven door beschermd Natura 2000-gebied. Dat is wel een probleem misschien”, aldus de advocaat van de ondernemers. Daar had de gemeente op moeten wijzen.

Rechter Broeders gaf de optie voor het schorsen van de vergunning voor het paviljoen, zodat Bruers het hotel wel kan afbouwen. Dat zou geen probleem moeten zijn, gezien de afstand tussen het hotel zelf en Ome Jan.

Een officiële uitspraak volgt op 6 maart.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky

08 april '24 ( 8:45)

Nog geen benadering voor opvang asielzoekers bij hotels

Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

18 maart '24 ( 8:45)

Horeca in 2023 meer omzet na coronajaar in 2022

De horeca heeft in 2023 ruim 13 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari in Nederland nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023. Daarnaast waren de prijzen in 2023 hoger dan een jaar eerder. Het volume lag vorig jaar bijna 6 procent hoger dan in 2022.

05 maart '24 (16:51)

Uitstel komst asielzoekers naar hotel 't Elshuys in Albergen

De komst van 150 vluchtelingen naar een voormalig hotel in het Twentse dorp Albergen is uitgesteld. Half maart zouden de eerste bewoners arriveren, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wacht nu op de uitkomst van een procedure die omwonenden hebben aangespannen tegen de omgevingsvergunning, die de gemeente Tubbergen verleende voor de vestiging van een asielzoekerscentrum. Die zaak dient op 28 maart bij de rechtbank in Zwolle, aldus een woordvoerder van het COA.

18 januari '24 (10:08)

Overgewicht is 'serieus probleem' stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Overgewicht is een serieus probleem in Nederland, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Daarmee reageert de brancheorganisatie op de voortgangsberekeningen van het RIVM van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord. Uit die berekeningen kwam naar voren dat er meer moet gebeuren om overgewicht, rokers en problematisch alcoholgebruik genoeg te verminderen.

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.