Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Hotel Moxy Amsterdam Schiphol introduceert vierdaagse werkweek voor personeel

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
Hotel Moxy Amsterdam Schiphol introduceert vierdaagse werkweek voor personeel
Per 1 januari van dit jaar werken de fulltime medewerkers van Hotel Moxy Amsterdam Schiphol Airport vier dagen per week. Daarbij is het doel om een betere balans te creëren tussen werk en privé en een betere dekking van de piekmomenten. De test van de kortere werkweek duurt een jaar. Dit meldt Hospitality Management.

Dit jaar krijgen alle medewerkers van het hotel bij het vliegveld de optie voor een vierdaagse werkweek. Als zij daarvoor kiezen bestaat hun werkweek uit vier dagen van 9,5 uur. Er wordt gekeken naar de werknemerstevredenheid tijdens het onderzoek. Als deze positief is, wordt de aanpassing doorgevoerd naar andere hotels die onder het beheer van International Hotel Capital Partners vallen.

Doordeweeks dagje vrij

Moxy Amsterdam Schiphol wil met de nieuwe werkweek de behoeftes van de werknemers tegemoetkomen. De HR-manager van het hotel, Sanne Zuidhoek-Lindeman, stelt dat veel mensen zoeken naar een betere balans tussen hun werk- en privéleven. De werkweek in de horeca CAO stelt 38 uur per week voor een fulltime functie. Die wordt verdeeld over vier dagen in plaats van vijf. “We verlengen onze shifts, zodat we enerzijds samen de piekmomenten beter bemensen en anderzijds een vrije dag meer hebben”, zegt Zuidhoek-Lindeman. De resultaten gaat het hotel meten via een medewerkerstevredenheidsonderzoek en engagementscore. Ze geeft aan dat de eerste reacties al positief zijn.

De parttime medewerkers en personeel met een 0-uren contract worden ook tijdens de piekmomenten ingezet als ondersteuning. Soms is dit in combinatie met een werkdag van 9,5 uur, indien nodig. Omdat deze groep al veel vrijheid en zeggenschap heeft (zij mogen immers zelf bepalen wanneer zij werken), is deze nieuwe aanpassing niet erg relevant voor hun.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:08)

Twijfels bij raadsleden over bouwplannen Hotel Noordzee in Cadzand-Bad

Het blijft op zijn minst twee weken nog onduidelijk of de flinke uitbreidingsplannen van Hotel Noordzee en het voormalige hotel De Wielingen in Cadzand-Bad door kunnen gaan. Dat meldt PZC.

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.