Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Hotel Oranjeoord in Apeldoorn wederom failliet

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Hotel Oranjeoord in Apeldoorn wederom failliet
Ondertussen is de curator kind aan huis bij hotel Oranjeoord in Hoog-Soeren. Eerst de coronapandemie, gevolgd door de oorlog in Oekraïne. Het hotel kan door de problemen het hoofd niet boven water houden. Nu is het hotel failliet. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Dit meldt de Ondernemer.

Onno Pel is de eigenaar van het hotel. Hij stapte naar de rechtbank om een faillissement aan te vragen. Dat is afgelopen vrijdag uitgesproken, dus nu is curator Bert Jansen de baas. Hij gaat op zoek naar een nieuwe uitbater. Op die manier wil hij zoveel mogelijk geld opbrengen voor de schuldeisers.

Stapel van problemen

Tijdens de coronaperiode heeft het hotel een zware klap gehad. Het bezoekersaantal liep enorm terug en nu dit weer een beetje op gang komt, kampt het hotel met problemen zoals een hoge energierekening en dure inkoop als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Als klap op de vuurpijl moet de coronasteun weer terug worden betaald aan de overheid. Jansen verwacht dat dit niet enkel het lot van het Oranjeoord is, maar dat andere horecaondernemers met hetzelfde lot zitten.

Ondanks het faillissement heeft de rechter bepaald dat het hotel nog open mag blijven. Dit gebeurt wel vaker, omdat een hotel dan aantrekkelijker is om te kopen. Daarnaast is het een meevaller voor de mensen die de komende tijd een kamer hebben geboekt in het hotel.

Vorige faillissementen

Het is niet de eerste keer dat het hotel failliet is gegaan. In 2005 is het Oranjeoord voor het eerst failliet verklaard, toen Gerrit van Leeuwen Hotels een faillissement aanvroeg. Toen de verkoopprocedure toentertijd al was afgerond, waarbij Chris Luken van Hotelbon het hoogste bod had, besloot Jansen de procedure opnieuw te doen. De bedrijfswoning van het Oranjeoord was per ongeluk mee verkocht, terwijl die niet tot de failliete boedel behoorde. Toen viel het oog niet op Luken, maar werd Derk Munnik de nieuwe hoteleigenaar.

Charme Hotels

Jansen werd echt kind aan huis in 2013, toen hij de verantwoordelijkheid kreeg over drie faillissementen onder de naam van hotel Oranjeoord. Het betrof de vennootschappen van Munnik. Die had onder druk van de bank het hotel al verkocht aan Charme Hotels. Die hadden geen last van de faillissementen en zo bleef het hotel lange tijd de Charme Hotels vlag dragen. Tot het hotel een jaar geleden zelfstandig verder ging volgens de curator. Nu is het vennootschap van Pel bankroet. De inventaris in het hotel is van een ander vennootschap, waar de curator geen zeggenschap over heeft.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.