Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Eindontwerp Kasteel Gemert gepresenteerd

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 9 min
location_on [xx]km
Foto door: Kasteel Gemert
Hotel Kasteel Gemert Eindhoven ondergaat een flinke verbouwing. Daarvoor is het eindontwerp gepresenteerd door de hoteliers. Het kasteel dateert uit de veertiende eeuw en de komende twee jaar staat een verbouwing gepland. Kasteel Gemert wordt omgebouwd tot een vijfsterrenhotel, onder de vlag van Curio Collection by Hilton. Dit meldt Kasteel Gemert in een persbericht.

Voor de verbouwing zijn compromissen gesloten. Zo wordt aangegeven in het bericht dat er fors minder woningen worden gebouwd dan aanvankelijk het plan was, de parkeerplaats is teruggelopen en er veel maatregelen getroffen moeten worden om verkeersveiligheid te waarborgen. Een verdubbeling van de moestuin, uitbreiding van de Jezuïtenvleugel en omvorming van het kasteelpark tot een wandelpark dat voor iedereen toegankelijk is staan op de agenda.

Er is bijna vijf jaar gewerkt aan het eindontwerp van het kasteel. Het eindontwerp is gericht op het in stand houden van het cultureel erfgoed en dat het kasteel zijn maatschappelijke en economische positie terug kan nemen.

Kritiek meegenomen

De provincie Noord-Brabant, gemeente Gemert-Bakel en de Monumentencommissie hadden hun woordje te zeggen tijdens het ontwerpen. De adviezen van deze partijen zijn dan ook meegenomen in het eindontwerp. “De verwevenheid van het kasteelcomplex en de nabije omgeving is voor ons – bij elke stap die we hebben gezet – een belangrijk uitgangspunt geweest”, zegt kasteeleigenaar Bas van der Laar. “We hebben de kritiekpunten goed ter harte genomen en geluisterd naar de mensen. We zijn ervan overtuigd dat we in hun velerlei opzicht tegemoet hebben kunnen komen. Op een aantal punten heeft het zelfs tot verbeteringen geleid.”

Woningbouw teruggeschroefd op Kasteelcomplex

Van der Laar zegt dat hij trots is op het eindontwerp. Hij geeft aan dat de afgelopen tijd erg enerverend is geweest voor de betrokkenen, maar dat het eindresultaat dit allemaal heeft goedgemaakt. "Het is een mooie stap voor de toekomst van Kasteel Gemert en voor iedereen die het kasteel – om welke reden dan ook – na aan het hart ligt. Er is een iets andere manier waarop we willen omgaan met de mogelijkheden op het gebied van woningbouw – de hoeveelheid woningen is teruggebracht van 80 naar 28 -.”

Minder parkeerplaatsen

Niet alleen de woningen zijn ingekort. De parkeerplaats is fors teruggebracht in omvang in het eindontwerp. In eerste instantie was er plek voor 340 parkeerplaatsen. Dit is nu 164. De hoeveelheid wordt voldoende geschat. Daarnaast was het aanvankelijke plan om een parkeergarage onder het kasteel te bouwen. Daar wordt van afgezien.

Boutique-hotel

Het huidige kasteelpark gaat op de schop. Deze wordt omgevormd tot een wandelpark dat voor iedereen toegankelijk is. Het idee is om situatie te creëren die teruggrijpt naar 1882, toen het kasteel werd aangelegd door de familie Scheidius-Lups. Zichtlijnen worden geoptimaliseerd, waardoor wandelaars een uitzicht hebben op het kasteel en de bijbehorende gebouwen. “Overdag is iedereen van harte welkom in het park. Datzelfde geldt voor de openbare delen van het toekomstige hotel, waaronder het voormalige theater van de Congregatie van de Heilige Geest, dat wordt getransformeerd tot 'huiskamer’ van het complex”, aldus Van der Laar. Hij voegt daaraan toe dat de ruimte tevens geschikt is voor vergaderingen en bijeenkomsten. Daarnaast is er een lobby, museum en restaurant gelegen aan het Kasteelplein. Onder het Kasteelplein ligt de wellness/spa/gym en beautycenter welke de acht hotelkamers in het souterrain van de Hoofdburcht verbindt met het hotel. In de Voorburcht, Jezuïtenvleugen en in de nieuwe aanbouw komen 50 hotelkamers. Het Poortgebouw krijgt zes kamers en een tweede restaurant. Daar kunnen bezoekers van het park langsgaan voor een kopje koffie of thee met gebak.

Door: Nationale Horecagids

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.

19 juni '23 (10:08)

Ondanks hotelstop Amsterdam zes jaar geleden wordt er nog aan ongeveer twintig hotels gewerkt

Het bestuur van Amsterdam vond al in 2016 dat er een rem moest komen op de groei van de hotelsector in de hoofdstad. Ondanks de stop blijven er toch nog hotels bij komen. Voor een lange periode kon de gemeente niets doen tegen de komst hiervan. Daarnaast blijkt uit een navraag van AT5 dat de komst van ongeveer twintig hotels niet kan worden vermeden. Zo komt er vooral in Amsterdam-Noord nog een hotelspurt. Op andere plekken lijkt het nieuwe hotelbeleid wel te werken, meldt AT5.

16 juni '23 (13:02)

Mogelijk dure recreatiewoningen naast Hotel de Beyaerd in Hulshorst

Bij het veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst wordt mogelijk een nieuw, luxe vakantiepark neergezet. De opzet is ‘een ruim opgezet groenresort met hoogwaardige recreatievilla’s’, meldt Nunspeet Nieuws. Het vakantiepark komt te staan op het evenemententerrein van het hotel en het aangrenzende deel waar voorheen restaurant De Gulle Belg stond. Momenteel wordt dat pand gekraakt. 

16 juni '23 (11:25)

Hotel Okura maakt samen met Brouwerij Homeland zomers biertje

Na een eerdere samenwerking met Brouwerij Homeland gaat het Okura Hotel in Amsterdam een biertje maken. Vorig jaar maakten de twee al de ‘Okura Tripel’, nu slaan zij de handen ineen om een zomers biertje te brouwen, de ‘Okura Wit’. Volgens Okura is het smaakprofiel fris, zacht en met een volle smaak. Dat meldt Hospitality Management.

14 juni '23 ( 8:51)

Staatssecretaris Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie gaat de hotelbranche oproepen op te treden tegen seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. Dat heeft Van der Burg aan de Tweede Kamer toegezegd, tijdens het wekelijks vragenuurtje. Net zoals de Tweede Kamer vindt Van der Burg het verschrikkelijk dat zoveel jonge meisjes seksueel worden uitgebuit. De Tweede Kamer wil meer concrete actie, maar de staatssecretaris zei dat het lastig is deze uitbuiting harder aan te pakken.

14 juni '23 ( 8:44)

Hotelketen Van der Valk wilde meer coronasteun van overheid

Hotelketen Van der Valk had meer coronasteun moeten krijgen. Dat betoogden ruim zestig hotels van het familiebedrijf dinsdag in een zaak tegen de Staat voor het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Die hotels zijn volgens Van der Valk allemaal losse ondernemingen en hadden elk afzonderlijk als mkb-bedrijf steun moeten krijgen. In plaats daarvan werden ze als keten gezien en kregen ze daardoor veel minder steun. De landsadvocaat stelde zich op het standpunt dat de minister de vrijheid had om een keuze te maken over welke bedrijven die zogeheten TVL-steun zouden krijgen.