Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Eindontwerp Kasteel Gemert gepresenteerd

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 9 min
Foto door: Kasteel Gemert
Hotel Kasteel Gemert Eindhoven ondergaat een flinke verbouwing. Daarvoor is het eindontwerp gepresenteerd door de hoteliers. Het kasteel dateert uit de veertiende eeuw en de komende twee jaar staat een verbouwing gepland. Kasteel Gemert wordt omgebouwd tot een vijfsterrenhotel, onder de vlag van Curio Collection by Hilton. Dit meldt Kasteel Gemert in een persbericht.

Voor de verbouwing zijn compromissen gesloten. Zo wordt aangegeven in het bericht dat er fors minder woningen worden gebouwd dan aanvankelijk het plan was, de parkeerplaats is teruggelopen en er veel maatregelen getroffen moeten worden om verkeersveiligheid te waarborgen. Een verdubbeling van de moestuin, uitbreiding van de Jezuïtenvleugel en omvorming van het kasteelpark tot een wandelpark dat voor iedereen toegankelijk is staan op de agenda.

Er is bijna vijf jaar gewerkt aan het eindontwerp van het kasteel. Het eindontwerp is gericht op het in stand houden van het cultureel erfgoed en dat het kasteel zijn maatschappelijke en economische positie terug kan nemen.

Kritiek meegenomen

De provincie Noord-Brabant, gemeente Gemert-Bakel en de Monumentencommissie hadden hun woordje te zeggen tijdens het ontwerpen. De adviezen van deze partijen zijn dan ook meegenomen in het eindontwerp. “De verwevenheid van het kasteelcomplex en de nabije omgeving is voor ons – bij elke stap die we hebben gezet – een belangrijk uitgangspunt geweest”, zegt kasteeleigenaar Bas van der Laar. “We hebben de kritiekpunten goed ter harte genomen en geluisterd naar de mensen. We zijn ervan overtuigd dat we in hun velerlei opzicht tegemoet hebben kunnen komen. Op een aantal punten heeft het zelfs tot verbeteringen geleid.”

Woningbouw teruggeschroefd op Kasteelcomplex

Van der Laar zegt dat hij trots is op het eindontwerp. Hij geeft aan dat de afgelopen tijd erg enerverend is geweest voor de betrokkenen, maar dat het eindresultaat dit allemaal heeft goedgemaakt. "Het is een mooie stap voor de toekomst van Kasteel Gemert en voor iedereen die het kasteel – om welke reden dan ook – na aan het hart ligt. Er is een iets andere manier waarop we willen omgaan met de mogelijkheden op het gebied van woningbouw – de hoeveelheid woningen is teruggebracht van 80 naar 28 -.”

Minder parkeerplaatsen

Niet alleen de woningen zijn ingekort. De parkeerplaats is fors teruggebracht in omvang in het eindontwerp. In eerste instantie was er plek voor 340 parkeerplaatsen. Dit is nu 164. De hoeveelheid wordt voldoende geschat. Daarnaast was het aanvankelijke plan om een parkeergarage onder het kasteel te bouwen. Daar wordt van afgezien.

Boutique-hotel

Het huidige kasteelpark gaat op de schop. Deze wordt omgevormd tot een wandelpark dat voor iedereen toegankelijk is. Het idee is om situatie te creëren die teruggrijpt naar 1882, toen het kasteel werd aangelegd door de familie Scheidius-Lups. Zichtlijnen worden geoptimaliseerd, waardoor wandelaars een uitzicht hebben op het kasteel en de bijbehorende gebouwen. “Overdag is iedereen van harte welkom in het park. Datzelfde geldt voor de openbare delen van het toekomstige hotel, waaronder het voormalige theater van de Congregatie van de Heilige Geest, dat wordt getransformeerd tot 'huiskamer’ van het complex”, aldus Van der Laar. Hij voegt daaraan toe dat de ruimte tevens geschikt is voor vergaderingen en bijeenkomsten. Daarnaast is er een lobby, museum en restaurant gelegen aan het Kasteelplein. Onder het Kasteelplein ligt de wellness/spa/gym en beautycenter welke de acht hotelkamers in het souterrain van de Hoofdburcht verbindt met het hotel. In de Voorburcht, Jezuïtenvleugen en in de nieuwe aanbouw komen 50 hotelkamers. Het Poortgebouw krijgt zes kamers en een tweede restaurant. Daar kunnen bezoekers van het park langsgaan voor een kopje koffie of thee met gebak.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:08)

Twijfels bij raadsleden over bouwplannen Hotel Noordzee in Cadzand-Bad

Het blijft op zijn minst twee weken nog onduidelijk of de flinke uitbreidingsplannen van Hotel Noordzee en het voormalige hotel De Wielingen in Cadzand-Bad door kunnen gaan. Dat meldt PZC.

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.