Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

GuestHouse Hotel en Hotel de Kroon in Katsheuvel krijgen nieuwe eigenaar

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
GuestHouse Hotel en Hotel de Kroon in Katsheuvel krijgen nieuwe eigenaar
De huidige exploitant van het GuestHouse Hotel en Hotel de Kroon, Coen Schelfhorts, heeft de beide hotels verkocht. Het ondernemerspaar Jan en Janneke den Hartog gaan deze beheren. Het zijn bekende ondernemers in Katsheuvel. Zo zijn zij eigenaar van een Gall&Gall, Albert Heijn en een Etos. Per 1 maart is de overname definitief. Dit meldt Hospitality Management.

In 2019 werd het GuestHouse Hotel tweede bij de Dutch Hotel Awards. Het concept van het hotel is van begin tot eind vormgegeven door Coen en zijn team. Nu vindt hij dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Hij geeft aan dat er een goed managementteam is neergezet voor beide hotels en zegt dat zij geschikt zijn om ‘zelfstandig verder te bouwen aan dit mooie hotel’. Schelfhorst gaat met zijn hospitality consultancy bedrijf andere organisaties ondersteunen in verschillende kwesties.

Van retail naar hotellerie

Ondertussen hebben Jan en Janneke veel ervaring opgedaan in de retailsector. Nu gaan zij voor een nieuwe uitdaging in de hotellerie. Daarbij blijft Schelfhorst het echtpaar tot juli ondersteunen als adviseur. Daarnaast wordt de dagelijkse leiding gedaan door het managementteam. Die valt onder de leiding van General Manager Christianne Glazenburg.

De twee ondernemers waren al langere tijd op zoek naar een mogelijkheid om hun portfolio uit te breiden. De afgelopen vijf jaar hebben zij een team opgesteld in hun winkels waardoor zij hun handen van de dagelijkse leiding af kunnen houden. Het is lastig om in deze tijden een nieuwe supermarkt te vinden om te exploiteren. Omdat alle bedrijven in hetzelfde gebouw zijn gevestigd, was de overname van de hotels voor de ondernemers een weloverwogen keuze.

Toekomst van de hotels

Het echtpaar geeft aan dat zij veel vertrouwen hebben in de toekomst van de beide hotels. Er is een team opgesteld dat hun gasten een ‘unieke gastvrijheid’ biedt en daarnaast ligt het hotel vlakbij de Efteling, wat ook deuren opent voor de kersverse hoteliers. “Coen heeft met zijn team iets moois neergezet en wij zijn er zeker van dat het team dit succes verder kan uitbouwen in de toekomst.” Het echtpaar zegt dat zij veel zin hebben in deze nieuwe uitdaging.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.