Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

GuestHouse Hotel en Hotel de Kroon in Katsheuvel krijgen nieuwe eigenaar

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
GuestHouse Hotel en Hotel de Kroon in Katsheuvel krijgen nieuwe eigenaar
De huidige exploitant van het GuestHouse Hotel en Hotel de Kroon, Coen Schelfhorts, heeft de beide hotels verkocht. Het ondernemerspaar Jan en Janneke den Hartog gaan deze beheren. Het zijn bekende ondernemers in Katsheuvel. Zo zijn zij eigenaar van een Gall&Gall, Albert Heijn en een Etos. Per 1 maart is de overname definitief. Dit meldt Hospitality Management.

In 2019 werd het GuestHouse Hotel tweede bij de Dutch Hotel Awards. Het concept van het hotel is van begin tot eind vormgegeven door Coen en zijn team. Nu vindt hij dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Hij geeft aan dat er een goed managementteam is neergezet voor beide hotels en zegt dat zij geschikt zijn om ‘zelfstandig verder te bouwen aan dit mooie hotel’. Schelfhorst gaat met zijn hospitality consultancy bedrijf andere organisaties ondersteunen in verschillende kwesties.

Van retail naar hotellerie

Ondertussen hebben Jan en Janneke veel ervaring opgedaan in de retailsector. Nu gaan zij voor een nieuwe uitdaging in de hotellerie. Daarbij blijft Schelfhorst het echtpaar tot juli ondersteunen als adviseur. Daarnaast wordt de dagelijkse leiding gedaan door het managementteam. Die valt onder de leiding van General Manager Christianne Glazenburg.

De twee ondernemers waren al langere tijd op zoek naar een mogelijkheid om hun portfolio uit te breiden. De afgelopen vijf jaar hebben zij een team opgesteld in hun winkels waardoor zij hun handen van de dagelijkse leiding af kunnen houden. Het is lastig om in deze tijden een nieuwe supermarkt te vinden om te exploiteren. Omdat alle bedrijven in hetzelfde gebouw zijn gevestigd, was de overname van de hotels voor de ondernemers een weloverwogen keuze.

Toekomst van de hotels

Het echtpaar geeft aan dat zij veel vertrouwen hebben in de toekomst van de beide hotels. Er is een team opgesteld dat hun gasten een ‘unieke gastvrijheid’ biedt en daarnaast ligt het hotel vlakbij de Efteling, wat ook deuren opent voor de kersverse hoteliers. “Coen heeft met zijn team iets moois neergezet en wij zijn er zeker van dat het team dit succes verder kan uitbouwen in de toekomst.” Het echtpaar zegt dat zij veel zin hebben in deze nieuwe uitdaging.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:45)

Nog geen benadering voor opvang asielzoekers bij hotels

Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

18 maart '24 ( 8:45)

Horeca in 2023 meer omzet na coronajaar in 2022

De horeca heeft in 2023 ruim 13 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari in Nederland nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023. Daarnaast waren de prijzen in 2023 hoger dan een jaar eerder. Het volume lag vorig jaar bijna 6 procent hoger dan in 2022.

05 maart '24 (16:51)

Uitstel komst asielzoekers naar hotel 't Elshuys in Albergen

De komst van 150 vluchtelingen naar een voormalig hotel in het Twentse dorp Albergen is uitgesteld. Half maart zouden de eerste bewoners arriveren, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wacht nu op de uitkomst van een procedure die omwonenden hebben aangespannen tegen de omgevingsvergunning, die de gemeente Tubbergen verleende voor de vestiging van een asielzoekerscentrum. Die zaak dient op 28 maart bij de rechtbank in Zwolle, aldus een woordvoerder van het COA.

18 januari '24 (10:08)

Overgewicht is 'serieus probleem' stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Overgewicht is een serieus probleem in Nederland, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Daarmee reageert de brancheorganisatie op de voortgangsberekeningen van het RIVM van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord. Uit die berekeningen kwam naar voren dat er meer moet gebeuren om overgewicht, rokers en problematisch alcoholgebruik genoeg te verminderen.

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.