Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Hotel Ryder op Fort Isabella in Den Bosch opent haar deuren eind 2023

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Hotel Ryder op Fort Isabella in Den Bosch opent haar deuren eind 2023
De komende maanden ondergaat het hoofdgebouw van Fort Isabella, het gerenoveerde kazerneterrein aan de rand van Den Bosch een transformatie. De bestemming voor het gebouw wordt een boutique hotel, genaamd ‘Ryder’. Ryder krijgt 30 kamers en de verwachting is dat het haar deuren kan openen aan het einde van het jaar. Dit meldt Hospitality Management.

Rondom het hotel kunnen gasten van allebei de werelden genieten. Aan de ene kant heb je de rust van de natuur om het hotel heen, maar ook het bruisende ’s Hertogenbosch is vlak om de hoek. Het Fort Isabella staat bij Vught, aan de rand van Den Bosch. Daar zijn veel natuur- en wandelgebieden te vinden, zoals het Bossche broek en de Vughtse Hei.

Marloes van der Wiel

De eigenaar van het nieuwe hotel is Marloes van der Wiel. Zij heeft al veel ervaring als general manager van hotels en kan niet wachten om haar eigen hotel te openen. Ze zegt dat ze via via in contact is gekomen met Tjeerd Saatrube van de Isabella Groep. Tijdens hun gesprekken werd volgens Van der Wiel snel duidelijk dat zij iets voor elkaar konden betekenen. Zo delen zij dezelfde visie over de functie van het hotel en de ligging ervan. “Het is voor mij een droom die werkelijkheid wordt”, zegt ze.

Daarnaast is Saatrube enthousiast over het bestemmingsplan: “Fort Isabella brengt wonen, werken, educatie en recreatie samen op een historische locatie. De aanwezigheid van een hotel op het terrein is een mooie aanvulling op de pijler recreatie en is vanaf het begin al een belangrijke wens geweest.” Hij geeft aan dat zij staan te popelen om de deuren te openen.

Huiskamerlobby

In hotel Ryder wil Van der Wiel een andere sfeer creëren dan een ‘normaal’ hotel. Zo vindt ze dat lobby’s en standaard hotelkamers een horde vormen voor gasten. Daarom zegt ze dat de lobby een huiskamergevoel moet geven bij de gasten. Ze wil dat gasten zich voelen alsof ze thuiskomen. Ze voegt daar aan toe dat niet alleen gasten welkom zijn in het hotel, maar ook de ‘locals’. Daarnaast komt er een vergaderruimte die gezelschappen kunnen reserveren.

Fort Isabella is een Rijksmonument. Tijdens de verbouwing wordt het volledig duurzaam gerenoveerd. Het gebouw gaat volledig van het gas af en krijgt een warmtepomp en 1800 zonnepanelen op het terrein. Zo blijft het hotel voldoen aan de klassieke uitstraling met een eigentijds comfort en duurzaamheid.

Door: Nationale Horecagids

09 juni '23 (11:08)

Twijfels bij raadsleden over bouwplannen Hotel Noordzee in Cadzand-Bad

Het blijft op zijn minst twee weken nog onduidelijk of de flinke uitbreidingsplannen van Hotel Noordzee en het voormalige hotel De Wielingen in Cadzand-Bad door kunnen gaan. Dat meldt PZC.

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.