Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hotel Ryder op Fort Isabella in Den Bosch opent haar deuren eind 2023

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Hotel Ryder op Fort Isabella in Den Bosch opent haar deuren eind 2023
De komende maanden ondergaat het hoofdgebouw van Fort Isabella, het gerenoveerde kazerneterrein aan de rand van Den Bosch een transformatie. De bestemming voor het gebouw wordt een boutique hotel, genaamd ‘Ryder’. Ryder krijgt 30 kamers en de verwachting is dat het haar deuren kan openen aan het einde van het jaar. Dit meldt Hospitality Management.

Rondom het hotel kunnen gasten van allebei de werelden genieten. Aan de ene kant heb je de rust van de natuur om het hotel heen, maar ook het bruisende ’s Hertogenbosch is vlak om de hoek. Het Fort Isabella staat bij Vught, aan de rand van Den Bosch. Daar zijn veel natuur- en wandelgebieden te vinden, zoals het Bossche broek en de Vughtse Hei.

Marloes van der Wiel

De eigenaar van het nieuwe hotel is Marloes van der Wiel. Zij heeft al veel ervaring als general manager van hotels en kan niet wachten om haar eigen hotel te openen. Ze zegt dat ze via via in contact is gekomen met Tjeerd Saatrube van de Isabella Groep. Tijdens hun gesprekken werd volgens Van der Wiel snel duidelijk dat zij iets voor elkaar konden betekenen. Zo delen zij dezelfde visie over de functie van het hotel en de ligging ervan. “Het is voor mij een droom die werkelijkheid wordt”, zegt ze.

Daarnaast is Saatrube enthousiast over het bestemmingsplan: “Fort Isabella brengt wonen, werken, educatie en recreatie samen op een historische locatie. De aanwezigheid van een hotel op het terrein is een mooie aanvulling op de pijler recreatie en is vanaf het begin al een belangrijke wens geweest.” Hij geeft aan dat zij staan te popelen om de deuren te openen.

Huiskamerlobby

In hotel Ryder wil Van der Wiel een andere sfeer creëren dan een ‘normaal’ hotel. Zo vindt ze dat lobby’s en standaard hotelkamers een horde vormen voor gasten. Daarom zegt ze dat de lobby een huiskamergevoel moet geven bij de gasten. Ze wil dat gasten zich voelen alsof ze thuiskomen. Ze voegt daar aan toe dat niet alleen gasten welkom zijn in het hotel, maar ook de ‘locals’. Daarnaast komt er een vergaderruimte die gezelschappen kunnen reserveren.

Fort Isabella is een Rijksmonument. Tijdens de verbouwing wordt het volledig duurzaam gerenoveerd. Het gebouw gaat volledig van het gas af en krijgt een warmtepomp en 1800 zonnepanelen op het terrein. Zo blijft het hotel voldoen aan de klassieke uitstraling met een eigentijds comfort en duurzaamheid.

Door: Nationale Horecagids

02 september '25 ( 9:20)

Omzet horeca groeit met 5,5 procent in tweede kwartaal

De horeca in Nederland heeft in het tweede kwartaal van 2025 opnieuw groei laten zien. Volgens cijfers van het CBS steeg de omzet met 5,5 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Daarmee ligt de stijging hoger dan in het eerste kwartaal, toen de groei nog 3,4 procent bedroeg. Dit meldt CBS.

01 september '25 ( 9:58)

1100 Nederlandse hotels stappen in claim tegen Booking

Bijna 1100 Nederlandse hotels hebben zich aangesloten bij een massaclaim tegen Booking.com. Dat bevestigt een woordvoerster van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) na berichtgeving van de NOS. De hotels eisen compensatie voor geleden schade door clausules van de bekende hotelboekingssite om niet elders lagere prijzen te kunnen bieden.

26 augustus '25 (10:00)

Veel Nederlanders verrast door hoge horecarekening, vooral jongeren

Bijna de helft van de Nederlanders ervaart regelmatig dat een rekening in de horeca hoger uitvalt dan verwacht. Dat blijkt uit onderzoek van betaalplatform myPOS. Vooral jongeren tussen de 18 en 34 jaar geven aan vaker geschrokken te zijn van de kosten. Dit meldt Metronieuws.

01 juli '25 ( 8:37)

Hittemaatregelen in de horeca: adviseer werknemers om koffie te mijden

In de horeca worden net als in veel andere sectoren maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen de hitte. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst erop dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende water en zonnebrandcrème. Horecabedrijven kunnen daarnaast hun werknemers adviseren cafeïne- en suikerhoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, zo veel mogelijk te mijden.

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.