Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Fletcher Hotels neemt Charme Hotel Château De Raay in Baarlo over

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Fletcher Hotels neemt Charme Hotel Château De Raay in Baarloo over
Hotelketen Fletcher Hotels neemt per 1 maart 2023 het 4-sterrenhotel Charme Hotel Château De Raay over. Het karakteristieke en historische 13de eeuws kasteelhotel in Limburg, gelegen in een veelzijdige en natuurrijke omgeving, is een mooie toevoeging op het huidige aanbod van Fletcher. De hotelketen is met de overname van het hotel met 12 hotels, ruim vertegenwoordigd in de provincie Limburg. Dit meldt Fletcher Hotels.

Afgelopen week zijn de handtekeningen gezet voor de overname van het hotel per 1 maart 2023. Inmiddels is ook het personeel ingelicht. Voor hen heeft de overname geen nadelige gevolgen, zij gaan allemaal over naar de nieuwe werkgever. Fletcher Hotels zet met de overname de teller op 111 hotels in Nederland en is met 12 veelzijdige hotels, ruim vertegenwoordigd in de provincie Limburg.

Rijke historie

Het hotel, van oudsher Kasteel de Raay, dat in maart verder zal gaan onder de Fletcher vlag, heeft een rijke historie. Het uit de middeleeuwen daterende kasteel met landgoed is sinds 1326 in het bezit geweest van verschillende adellijke families, waarna het in 1937 in gebruik werd genomen als klooster voor nonnen. In 1999 werd het kasteel verkocht aan een projectontwikkelaar die het gebouw volledig restaureerde tot hotelaccommodatie. De bijgebouwen en het kasteel werden onder een glazen overkapping gebracht, waarbij de muren van het kasteel goed zichtbaar zijn gebleven. Het hotel wordt gekenmerkt als één van de meest bijzondere hotels van Nederland en Europa. Het Chateau is een Rijksmonument van de Peel en Maas en heeft een prachtig landgoed waar tevens een bevrijdingsmonument te bezichtigen is.

Sfeervol en historisch kasteelhotel

Het hotel is eigentijds ingericht en beschikt over 50 comfortabele kamers waaronder enkele luxe suites. Daarnaast heeft het verschillende private dining ruimtes, karakteristieke zalen, een fitnessruimte en een hooggewaardeerd restaurant met terras. Per 1 maart zal Fletcher Hotel Château De Raay onder de Fletcher vlag gasten ontvangen.

Door: Nationale Horecagids
Afbeelding: Fletcher Hotels

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."

13 januari '25 ( 9:33)

Brancheclub noemt 2024 een ‘uitdagend’ jaar voor de horeca

Het jaar 2024 was "uitdagend" voor de Nederlandse horeca. Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tijdens de jaarlijkse horecavakbeurs Horecava. De brancheorganisatie verwijst daarbij naar personeelstekorten en stijgende kosten voor onder meer restaurant-, hotel- en caféhouders.

08 januari '25 ( 9:03)

Flinke toename faillissementen in horeca verwacht, aldus ABN AMRO

Het aantal faillissementen van restaurants en andere eetgelegenheden loopt dit jaar waarschijnlijk op tot een recordhoogte, denken deskundigen van ABN AMRO. Zij rekenen dit jaar op ongeveer 450 bankroeten in de sector in Nederland. Dat zou neerkomen op een ruime verdubbeling ten opzichte van 2023. Over heel 2024 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

18 november '24 (10:18)

Drie personen opgepakt na schietincident in hotelkamer in Schiedam

Bij een schietpartij in de nacht van zaterdag op zondag in het Van der Valkhotel in Schiedam is iemand gewond geraakt, meldt de politie. Drie mannen zijn aangehouden.

06 november '24 (13:45)

Top 10 beste leerbedrijven horeca 2024/2025 bekendgemaakt

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft vandaag de top 10 bekendgemaakt van de jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2024/2025. Uit maar liefst 79 genomineerde leerbedrijven zijn de beste tien geselecteerd. Deze bedrijven zijn stuk voor stuk voorbeelden van excellentie in opleiden binnen de horecasector. Eind november zal blijken welke drie bedrijven de finale bereiken. Zo meldt Entree Magazine.