Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Fletcher Hotels neemt Charme Hotel Château De Raay in Baarlo over

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Fletcher Hotels neemt Charme Hotel Château De Raay in Baarloo over
Hotelketen Fletcher Hotels neemt per 1 maart 2023 het 4-sterrenhotel Charme Hotel Château De Raay over. Het karakteristieke en historische 13de eeuws kasteelhotel in Limburg, gelegen in een veelzijdige en natuurrijke omgeving, is een mooie toevoeging op het huidige aanbod van Fletcher. De hotelketen is met de overname van het hotel met 12 hotels, ruim vertegenwoordigd in de provincie Limburg. Dit meldt Fletcher Hotels.

Afgelopen week zijn de handtekeningen gezet voor de overname van het hotel per 1 maart 2023. Inmiddels is ook het personeel ingelicht. Voor hen heeft de overname geen nadelige gevolgen, zij gaan allemaal over naar de nieuwe werkgever. Fletcher Hotels zet met de overname de teller op 111 hotels in Nederland en is met 12 veelzijdige hotels, ruim vertegenwoordigd in de provincie Limburg.

Rijke historie

Het hotel, van oudsher Kasteel de Raay, dat in maart verder zal gaan onder de Fletcher vlag, heeft een rijke historie. Het uit de middeleeuwen daterende kasteel met landgoed is sinds 1326 in het bezit geweest van verschillende adellijke families, waarna het in 1937 in gebruik werd genomen als klooster voor nonnen. In 1999 werd het kasteel verkocht aan een projectontwikkelaar die het gebouw volledig restaureerde tot hotelaccommodatie. De bijgebouwen en het kasteel werden onder een glazen overkapping gebracht, waarbij de muren van het kasteel goed zichtbaar zijn gebleven. Het hotel wordt gekenmerkt als één van de meest bijzondere hotels van Nederland en Europa. Het Chateau is een Rijksmonument van de Peel en Maas en heeft een prachtig landgoed waar tevens een bevrijdingsmonument te bezichtigen is.

Sfeervol en historisch kasteelhotel

Het hotel is eigentijds ingericht en beschikt over 50 comfortabele kamers waaronder enkele luxe suites. Daarnaast heeft het verschillende private dining ruimtes, karakteristieke zalen, een fitnessruimte en een hooggewaardeerd restaurant met terras. Per 1 maart zal Fletcher Hotel Château De Raay onder de Fletcher vlag gasten ontvangen.

Door: Nationale Horecagids
Afbeelding: Fletcher Hotels

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.

31 mei '23 (15:12)

EHM Group heet voortaan Q Hospitality

Q Hospitality. Dat is de nieuwe naam waarmee EHM Group voortaan verder gaat. We hebben eerder al , waarin kort werd toegelicht dat dit de voormalige EHM Group is. De werkzaamheden van de organisatie begonnen vijf jaar na de oprichting zo uiteen te lopen dat er behoefte was om de naam te veranderen. Daarnaast kondigde Q Hospitality aan dat zij een nieuw hotel gaan openen in Amsterdam: The Diamond.

31 mei '23 (13:44)

Won Yip en Q Hospitality openen hotel waar Heineken Hoek stond

Op het Amsterdamse Leidseplein, waar nu de Heineken Hoek staat, gaan horecaondernemers Won Yip en Martin Nijdam samen met Q Hospitality (voorheen EHM Group) The Diamond openen. Dit hotel krijgt een exclusieve cocktailbar en een table d’hôte. Ook krijgt het gebouw een steakhouse met de naam ‘Heineken Hoek’. De horeca opent aan het einde van het jaar, de opening van het hotel staat gepland op 1 maart 2024, meldt Hospitality Management.

31 mei '23 (10:47)

COA gaat 130 vluchtelingen opvangen in Hotel Campanile in Goutum

Het college van de gemeente Leeuwarden heeft besloten dat het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers tijdelijk vluchtelingen mag opvangen in hotel Campanile in Goutum. Daar is ruimte voor 130 vluchtelingen, meldt Omroep Friesland.

31 mei '23 ( 9:33)

Hilton Hotel in centrum Rotterdam bestaat 60 jaar

Gisteren was het feest in het Hilton Hotel in het centrum van Rotterdam. Toen bestond het hotel precies zestig jaar. Op 30 mei 1963 opende Conrad Hilton, de oprichter van de wereldwijde hotelketen, de deuren van het Hilton Hotel. Dat meldt Hospitality Management.

30 mei '23 (13:38)

Bezwaar wordt niet opgemerkt, plan hotel Van der Valk verschoven tot na vakantie

Het is een klein foutje, maar heeft wel grote gevolgen voor de komst van het Van der Valkhotel aan de Zilverstraat in Zoetermeer. Een zienswijze is niet beoordeeld en dat moet gebeuren voordat er gebouwd kan worden. Hierdoor wordt de behandeling van het bouwplan door de politiek opgeschoven tot na de vakantie, meldt het AD.

30 mei '23 (10:50)

Hotel Haarhuis begint nieuwe duurzaamheidscampagne: 'Meet in Green'

Het is zeker mogelijk om een bijeenkomst met een kleine voetafdruk te organiseren in een hotel als het aan Hotel Haarhuis ligt. Om duurzaamheid tijdens bijeenkomsten op de kaart te zetten, lanceert het hotel een nieuwe campagne: ‘Meet in Green’. Dat meldt Hospitality Management.

25 mei '23 ( 8:51)

Stembussen Publieksprijs Dutch Hotel Award 2023 tot en met 31 mei geopend

Voor de Publieksprijs van de Dutch Hotel Award 2023 zijn dit jaar tien hotels genomineerd. Stemmen op een winnaar hiervoor kan nog tot en met 31 mei 2023. Op 20 juni wordt tijdens een event in Utrecht de winnaar bekendgemaakt. Dit meldt Misset Horeca.