Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Gouden award Beste Congreslocatie gaat naar Koninklijke Jaarbeurs

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Gouden award Beste Congreslocatie gaat naar Koninklijke Jaarbeurs
Tijdens de nationale gouden award voor Beste Congreslocatie van het jaar 2022 is de Koninklijke Jaarbeurs er met de winst vandoor gegaan. Elk jaar wordt de wedstrijd georganiseerd door vaktijdschrijft MEETINGS, een tijdschrift voor zakelijke evenementlocaties. De CEO van de Koninklijke Jaarbeurs, Jeroen van Hooff, geeft aan dat het een enorme eer is voor de Jaarbeurs om de prijs te ontvangen. Hij voegt daar aan toe dat hij erg trots is dat zij het mogelijk kunnen maken om ‘zulke bijzondere ontmoetingen en uitzonderlijke evenementen’ op te zetten. Dit meldt de Koninklijke Jaarbeurs.

De Koninklijke Jaarbeurs bestaat al meer dan 100 jaar. Van Hooff stelt dat zij hun klanten een aanbod op maat willen geven. Dat doen zij met de vele congreslocaties die gebruikt worden voor verschillende doeleindes en stijlen. Van Hooff geeft aan dat zij vaak feedback van hun klanten ontvangen waarin zij aangeven dat de Jaarbeurs goed met ze meedenkt en goed adviseert om een zo goed mogelijk congres te realiseren.  

De Jaarbeurs wint de publieksprijs door de locatie en de veelzijdigheid van hun aanbod. De jury prees daarnaast het ondersteunende team van de Koninklijke Jaarbeurs. De dagvoorzitter, Erik Peekel, zegt: “Zeg je een eventlocatie, dan zeg je Jaarbeurs. Het is een iconische plek die bekend is en doet wat het moet doen."

Verduurzaming

Naast de locatie en het maatwerk zet de Jaarbeurs ook in op verduurzaming. De organisatie wil dit jaar 900 ton CO2 besparen in de horeca van de Jaarbeurs. Dat doen zij onder andere door een groot deel van het assortiment plantaardig te maken. Het eten dat overblijft wordt aangeboden op Too Good To Eat en verpakt voedsel gaat naar de Voedselbank.

MEETINGS AWARDS

Vanaf 2006 organiseert vakblad MEETINGS elk jaar de MEETINGS AWARDS, die worden uitgedeeld aan de beste MICE-locaties in Nederland. De awards bestaan uit vier publieksprijzen voor verschillende branches. Deze is onderverdeeld in de categorieën ‘Beste Vergaderlocatie’, ‘Beste Evenementenlocatie’, ‘Beste Trainingslocatie’ en ‘Beste Congreslocatie’.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.