Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Frank Vogel moet 1,6 miljoen betalen voor akkefiet rondom nieuw Mariott-hotel in Amsterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Frank Vogel moet 1,6 miljoen betalen voor akkefiet rondom nieuw Mariott-hotel in Amsterdam
Er lagen plannen op tafel voor een nieuw Mariott-hotel tussen de A5 en het Amsterdamse metrostation Isolatorweg. De bedoeling is dat het Harbour City Hotel in 2024 daar staat. Het hotel krijgt 599 hotelkamers. Mariott probeert hier ook de twee torens ‘Yin & Yang’ bij te betrekken. Maar al jarenlang woedt er een juridische strijd achter de schermen. Dit meldt Quote.

De hotelkolos moet op een stuk grond komen te staan ter grootte van twee voetbalvelden. Daarbij richt de hotelketen zich op de twee torens op het gebied ‘Yin & Yang’. Maar het gaat er niet zo ontspannen aan toe. De Haarlemse projectontwikkelaar Eddy de Kroes en Frank Vogel hebben al jaren ruzie over een bonnetje.

Hotelproject

De projectontwikkelaar, Ontwikkeladviseur, kocht zeven jaar geleden het stuk grond waar zij mochten gaan bouwen. De eigenaar, Jethro van Veen, had de intentie om hier een hotel neer te zetten. Uiteindelijk verkocht de eigenaar het project aan een projectontwikkelaar uit Haarlem, M7. Die raakten in geldnood, waardoor zij de bouwplannen niet door konden zetten. Daar kwam tot overmaat van ramp het overlijden van één van de twee eigenaren van het bedrijf bij. Dit was tevens de man van de overgebleven bestuurder. Om alsnog het bouwplan door te laten gaan, klopte de weduwe op de deur van investeringsmaatschappij Bérange, van Eddy de Kroes. Die zeiden toe op de plannen en financiële ondersteuning.

Overname Vogel

Zo gingen de projectontwikkelaar en de investeringsmaatschappij om de tafel zitten voor het realiseren van de bouwplannen. De bestuurder van M7 raakte in gesprek met Frank Vogel. Die zag een goede bestemming in het plan en besloot om alles over te nemen van de weduwe. Daar betaalde Vogel ongeveer 8 miljoen euro voor neer. Zo ontstond het idee voor een nieuw Mariott-hotel. Daarnaast verdween de investeringsmaatschappij uit het beeld.

Tegoed

De maatschappij verdween daarentegen niet volledig uit beeld. Volgens afspraken die gemaakt waren tussen M7 en de investeringsmaatschappij zou Van Veen nog 1,6 miljoen euro tegoed krijgen. Vogel gaf daar geen gehoor aan en Van Veen startte een rechtszaak.

Hoge gemoederen

Vogel vond dat De Kroes misleidende handelingen verrichtte. Hij stelde dat de weduwe van M7 degene moest zijn die de overeenkomst tekende in plaats van Bérange. De rechter gaf Vogel geen gelijk. Het hoger beroep had ook geen zin.

Uiteindelijk is de conclusie dat Vogel 1,6 miljoen euro moet betalen aan Van Veen. Daar komen de advocatenkosten van ruim 17.000 euro bij op. Bérange komt er goed mee weg en wordt gevrijwaard.

Beide partijen zijn niet bereikt door Quote voor een reactie. Bérange belde niet terug en ook Vogel was niet bereikbaar voor commentaar op het incident.

Door: Nationale Horecagids

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.

19 juni '23 (10:08)

Ondanks hotelstop Amsterdam zes jaar geleden wordt er nog aan ongeveer twintig hotels gewerkt

Het bestuur van Amsterdam vond al in 2016 dat er een rem moest komen op de groei van de hotelsector in de hoofdstad. Ondanks de stop blijven er toch nog hotels bij komen. Voor een lange periode kon de gemeente niets doen tegen de komst hiervan. Daarnaast blijkt uit een navraag van AT5 dat de komst van ongeveer twintig hotels niet kan worden vermeden. Zo komt er vooral in Amsterdam-Noord nog een hotelspurt. Op andere plekken lijkt het nieuwe hotelbeleid wel te werken, meldt AT5.

16 juni '23 (13:02)

Mogelijk dure recreatiewoningen naast Hotel de Beyaerd in Hulshorst

Bij het veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst wordt mogelijk een nieuw, luxe vakantiepark neergezet. De opzet is ‘een ruim opgezet groenresort met hoogwaardige recreatievilla’s’, meldt Nunspeet Nieuws. Het vakantiepark komt te staan op het evenemententerrein van het hotel en het aangrenzende deel waar voorheen restaurant De Gulle Belg stond. Momenteel wordt dat pand gekraakt. 

16 juni '23 (11:25)

Hotel Okura maakt samen met Brouwerij Homeland zomers biertje

Na een eerdere samenwerking met Brouwerij Homeland gaat het Okura Hotel in Amsterdam een biertje maken. Vorig jaar maakten de twee al de ‘Okura Tripel’, nu slaan zij de handen ineen om een zomers biertje te brouwen, de ‘Okura Wit’. Volgens Okura is het smaakprofiel fris, zacht en met een volle smaak. Dat meldt Hospitality Management.

14 juni '23 ( 8:51)

Staatssecretaris Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie gaat de hotelbranche oproepen op te treden tegen seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. Dat heeft Van der Burg aan de Tweede Kamer toegezegd, tijdens het wekelijks vragenuurtje. Net zoals de Tweede Kamer vindt Van der Burg het verschrikkelijk dat zoveel jonge meisjes seksueel worden uitgebuit. De Tweede Kamer wil meer concrete actie, maar de staatssecretaris zei dat het lastig is deze uitbuiting harder aan te pakken.

14 juni '23 ( 8:44)

Hotelketen Van der Valk wilde meer coronasteun van overheid

Hotelketen Van der Valk had meer coronasteun moeten krijgen. Dat betoogden ruim zestig hotels van het familiebedrijf dinsdag in een zaak tegen de Staat voor het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Die hotels zijn volgens Van der Valk allemaal losse ondernemingen en hadden elk afzonderlijk als mkb-bedrijf steun moeten krijgen. In plaats daarvan werden ze als keten gezien en kregen ze daardoor veel minder steun. De landsadvocaat stelde zich op het standpunt dat de minister de vrijheid had om een keuze te maken over welke bedrijven die zogeheten TVL-steun zouden krijgen.