Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Frank Vogel moet 1,6 miljoen betalen voor akkefiet rondom nieuw Mariott-hotel in Amsterdam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
Frank Vogel moet 1,6 miljoen betalen voor akkefiet rondom nieuw Mariott-hotel in Amsterdam
Er lagen plannen op tafel voor een nieuw Mariott-hotel tussen de A5 en het Amsterdamse metrostation Isolatorweg. De bedoeling is dat het Harbour City Hotel in 2024 daar staat. Het hotel krijgt 599 hotelkamers. Mariott probeert hier ook de twee torens ‘Yin & Yang’ bij te betrekken. Maar al jarenlang woedt er een juridische strijd achter de schermen. Dit meldt Quote.

De hotelkolos moet op een stuk grond komen te staan ter grootte van twee voetbalvelden. Daarbij richt de hotelketen zich op de twee torens op het gebied ‘Yin & Yang’. Maar het gaat er niet zo ontspannen aan toe. De Haarlemse projectontwikkelaar Eddy de Kroes en Frank Vogel hebben al jaren ruzie over een bonnetje.

Hotelproject

De projectontwikkelaar, Ontwikkeladviseur, kocht zeven jaar geleden het stuk grond waar zij mochten gaan bouwen. De eigenaar, Jethro van Veen, had de intentie om hier een hotel neer te zetten. Uiteindelijk verkocht de eigenaar het project aan een projectontwikkelaar uit Haarlem, M7. Die raakten in geldnood, waardoor zij de bouwplannen niet door konden zetten. Daar kwam tot overmaat van ramp het overlijden van één van de twee eigenaren van het bedrijf bij. Dit was tevens de man van de overgebleven bestuurder. Om alsnog het bouwplan door te laten gaan, klopte de weduwe op de deur van investeringsmaatschappij Bérange, van Eddy de Kroes. Die zeiden toe op de plannen en financiële ondersteuning.

Overname Vogel

Zo gingen de projectontwikkelaar en de investeringsmaatschappij om de tafel zitten voor het realiseren van de bouwplannen. De bestuurder van M7 raakte in gesprek met Frank Vogel. Die zag een goede bestemming in het plan en besloot om alles over te nemen van de weduwe. Daar betaalde Vogel ongeveer 8 miljoen euro voor neer. Zo ontstond het idee voor een nieuw Mariott-hotel. Daarnaast verdween de investeringsmaatschappij uit het beeld.

Tegoed

De maatschappij verdween daarentegen niet volledig uit beeld. Volgens afspraken die gemaakt waren tussen M7 en de investeringsmaatschappij zou Van Veen nog 1,6 miljoen euro tegoed krijgen. Vogel gaf daar geen gehoor aan en Van Veen startte een rechtszaak.

Hoge gemoederen

Vogel vond dat De Kroes misleidende handelingen verrichtte. Hij stelde dat de weduwe van M7 degene moest zijn die de overeenkomst tekende in plaats van Bérange. De rechter gaf Vogel geen gelijk. Het hoger beroep had ook geen zin.

Uiteindelijk is de conclusie dat Vogel 1,6 miljoen euro moet betalen aan Van Veen. Daar komen de advocatenkosten van ruim 17.000 euro bij op. Bérange komt er goed mee weg en wordt gevrijwaard.

Beide partijen zijn niet bereikt door Quote voor een reactie. Bérange belde niet terug en ook Vogel was niet bereikbaar voor commentaar op het incident.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.