Booking.com publiceert lijst met meest gastvrije steden in Nederland

Tijdens de jaarlijkse Traveller Review Awards onthult Booking.com wat volgens hun de meest gastvrije steden zijn in Nederland en wereldwijd. Zeker aangezien bijna de helft van de Nederlanders aangeeft dat zij dit jaar zich op nieuwe reiservaringen wil storten. Om het de keuze makkelijker te maken heeft Booking.com de lijst opgesteld. Het is de 11e keer dat de boekingssite de lijst op zijn website publiceert.

 

Booking.com heeft een ranglijst opgesteld met de meest gastvrije steden en accommodaties ter wereld. Zij geven daarnaast ook een lijst vrij voor mensen die dichter bij huis willen blijven. De leisure- en hospitalitysector worden in Nederland goed gewaardeerd. Je zal niet snel palmbomen tegenkomen in ons kikkerlandje, maar voor buitenlandse toeristen is het Nederland een aantrekkelijk land om vakantie te vieren.

In de ranglijst van de boekingssite komt naar voren dat de meeste gastvrije stad van Nederland het Zeeuwse stadje Serooskerke is. Niet alleen Serooskerke maar ook andere Nederlandse kustplaatsen scoren goed in de lijst over gastvrijheid.

Best gewaardeerde accommodaties

Naast de lijst voor steden heeft Booking.com ook een lijst samengesteld voor de meest gastvrije accommodaties. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen home accommodaties (appartementen, huisjes en vakantieparken van privé-eigenaren) en hotels. Wat opvalt is dat de home accommodaties goed scoren in de lijst. De nummer één van de lijst is de Haagse Bed & Breakfast Bacán.

De Area Manager Partner Services voor Booking.com, Elsbeth van Eekeren, zegt dat zij inzien hoe belangrijk de toerismesector is voor de Nederlandse maatschappij. Ze geeft aan dat deze sector goed is voor een jaarlijkse omzet van meer dan 91 miljard euro en 800.000 mensen van banen voorziet. Van Eekeren stelt dat sector van grote waarde is voor zowel de economie als voor de maatschappij. “Daarom zijn wij erg trost om te zien hoe goed onze partners hierop scoren volgens de reizigers.”

Bekijk hier de volledige lijst

Door: Nationale Horecagids