Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kasteel Engelenburg in Brummen overgenomen door EHM Group

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Kasteel Engelenburg in Brummen overgenomen door EHM Group
Sinds het begin van deze maand heeft het exclusieve Kasteel Engelenburg in Brummen een nieuwe exploitant. De EHM Group beheert nu het kasteel en gaat flink investeren in het gebouw. Het doel is om de top van de gastronomie en gastvrijheid te behalen met het chateau. Dit meldt Entree Magazine.

Dit jaar is het 450-jarige bestaan van het kasteel in het Gelderse Brummen. Het kent een lange geschiedenis en functioneert sinds 1988 als hotel. In het kasteel op het 48 hectare grote landgoed zijn 41 kamers en suites te vinden, net zoals een exclusief restaurant, meerdere bars en lounges en terrassen en conferentiezalen. Daarnaast beschikt het over een wijnkelder. Voor ontspanning is er ook een golfbaan op het terrein van Kasteel Engelenburg.

Overtuigd van succesvolle toekomst

De oude exploitant van het kasteel, Anton de Lange, zegt erg blij te zijn met de overname van EHM. Het kasteel is volgens hem in goede handen. De visie van de EHM Group sluit aan bij die van De Lange. Hij heeft zich sinds de jaren tachtig ingezet voor het opbouwen, vernieuwen en exploiteren van het landgoed. Daarom is het voor hem van belang dat de nieuwe uitbaters dezelfde mening hebben. “Ik heb lang met Bas Tolmeijer, de CEO van EHM, en zijn compagnons om de tafel gezeten en ik ben er zeker van dat zij mijn geesteskind een succesvolle toekomst brengen”, zegt hij tegen Entree.

De kasteelheer zal de EHM Group ondersteunen bij het beheer van het landgoed. Bas geeft aan dat zij samen een ‘speciale constructie’ hebben bedacht, waarbij de kasteelheer participeert in EHM. Daar kan hij zijn 40 jaar lange ervaring delen met het bedrijf over zowel de plannen voor Kasteel Engelenbert als de andere bedrijven van EHM.

EHM Group

In 2018 is de EHM Group, of European Hospitality Management Group opgericht door Bas Tolmeijer, Willem-Jan van den Dijssel en Francesco Monaco. EHM specialiseert zich in grootschalige hotelprojecten en de ontwikkeling en realisatie van horecaconcepten. Zo beheren zij onder andere het wellnessresort Thermae 2000 in Valkenburg, Hotel Haarhuis in Arnhem en de Koepelgevangenis.

Door: Nationale Horecagids

01 juli '25 ( 8:37)

Hittemaatregelen in de horeca: adviseer werknemers om koffie te mijden

In de horeca worden net als in veel andere sectoren maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen de hitte. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst erop dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende water en zonnebrandcrème. Horecabedrijven kunnen daarnaast hun werknemers adviseren cafeïne- en suikerhoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, zo veel mogelijk te mijden.

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."