Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Kasteel Engelenburg in Brummen overgenomen door EHM Group

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Kasteel Engelenburg in Brummen overgenomen door EHM Group
Sinds het begin van deze maand heeft het exclusieve Kasteel Engelenburg in Brummen een nieuwe exploitant. De EHM Group beheert nu het kasteel en gaat flink investeren in het gebouw. Het doel is om de top van de gastronomie en gastvrijheid te behalen met het chateau. Dit meldt Entree Magazine.

Dit jaar is het 450-jarige bestaan van het kasteel in het Gelderse Brummen. Het kent een lange geschiedenis en functioneert sinds 1988 als hotel. In het kasteel op het 48 hectare grote landgoed zijn 41 kamers en suites te vinden, net zoals een exclusief restaurant, meerdere bars en lounges en terrassen en conferentiezalen. Daarnaast beschikt het over een wijnkelder. Voor ontspanning is er ook een golfbaan op het terrein van Kasteel Engelenburg.

Overtuigd van succesvolle toekomst

De oude exploitant van het kasteel, Anton de Lange, zegt erg blij te zijn met de overname van EHM. Het kasteel is volgens hem in goede handen. De visie van de EHM Group sluit aan bij die van De Lange. Hij heeft zich sinds de jaren tachtig ingezet voor het opbouwen, vernieuwen en exploiteren van het landgoed. Daarom is het voor hem van belang dat de nieuwe uitbaters dezelfde mening hebben. “Ik heb lang met Bas Tolmeijer, de CEO van EHM, en zijn compagnons om de tafel gezeten en ik ben er zeker van dat zij mijn geesteskind een succesvolle toekomst brengen”, zegt hij tegen Entree.

De kasteelheer zal de EHM Group ondersteunen bij het beheer van het landgoed. Bas geeft aan dat zij samen een ‘speciale constructie’ hebben bedacht, waarbij de kasteelheer participeert in EHM. Daar kan hij zijn 40 jaar lange ervaring delen met het bedrijf over zowel de plannen voor Kasteel Engelenbert als de andere bedrijven van EHM.

EHM Group

In 2018 is de EHM Group, of European Hospitality Management Group opgericht door Bas Tolmeijer, Willem-Jan van den Dijssel en Francesco Monaco. EHM specialiseert zich in grootschalige hotelprojecten en de ontwikkeling en realisatie van horecaconcepten. Zo beheren zij onder andere het wellnessresort Thermae 2000 in Valkenburg, Hotel Haarhuis in Arnhem en de Koepelgevangenis.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.