Datum lancering Gault & Millau-gids 2023 bekend

Wederom heeft de gemeente Utrecht Gault & Millau uitgenodigd om de lancering van de nieuwe gids en bijbehorende awards te organiseren in de Tivoli Vredenburg. Daar gaat op 13 februari de concertzaal gevuld worden met belangrijke chefs en horecaondernemers voor de presentatie van de nieuwe gids. Dit meldt de Restaurant Krant.

In de gids van Gault & Millau wordt elk jaar een beoordeling gemaakt van de restaurants en hotels. Die worden gerangschikt aan de hand van symbolische koksmutsen. Bij de beoordeling wordt punten toegevend op een schaal van 20. Daarnaast zijn er prijzen te winnen tijdens de lancering. Zo organiseert Gault & Millau jaarlijks de wedstrijden voor ‘Chef van het Jaar’, ‘Sommelier van het Jaar’ en een wedstrijd voor het beste hotel en restaurant van het jaar. Om de bezoekers te verwelkomen is ook de burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, aanwezig.

Vorig jaar is geen papieren gids uitgebracht. Gault & Millau heeft aangegeven dat zij dit jaar wel weer een fysieke gids beschikbaar stellen. 

Door: Nationale Horecagids