Ook Hotel Brinkzicht in Vledder gaat tijdelijk opvang bieden aan asielzoekers

Sinds deze week is Hotel Brinkzicht in Vledder een noodopvang voor asielzoekers. Er kunnen tot en met 13 maart maximaal 80 asielzoekers gehuisvest worden. Na de zomer zal Brinkzicht waarschijnlijk weer dienen als tijdelijke opvang. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. 

Maandag 23 januari zijn omwonenden op de hoogte gesteld van de tijdelijke opvangfunctie van Hotel Brinkzicht. Het COA is dankbaar dat het hotel een overeenkomst wilde aangaan, zodat de opvanglocaties in Ter Apel en Budel een beetje lucht kunnen krijgen. Ook al is dat nu voor een korte periode.

Geen plek voor hotelgasten

De opvang en begeleiding in het hotel worden verzorgd door het COA en personeel van het hotel kookt bijvoorbeeld voor de asielzoekers. Er is de komende tijd dus geen ruimte voor hotelgasten en waarschijnlijk zal Brinkzicht vanaf september 2023 tot en met april 2024 ook gesloten zijn voor gasten omdat het dan ook tijdelijke opvang biedt aan maximaal 80 asielzoekers.

In de gemeente Westerveld dienen ook hotel Van der Valk in Spier als noodopvang en biedt recreatiepark De Noordster eveneens opvang voor tientallen asielzoekers.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky