Hotello of the Year wordt nieuwe manager van Kasteel Gemert

Het is de Gemertse kasteelbeheerder Bas van de Laar gelukt om Martin Hendricks aan te trekken als nieuwe manager voor de ontwikkeling van het vijfsterrenhotel vlakbij Eindhoven. Vorige week is Hendricks verkozen tot Hotello of the Year 2023. Dit meldt Hospitality Management.

Hij is 38 jaar oud en is één van de meest succesvolle hotelondernemers van Limburg. De directeur van het Sittardse Black Label Hospitality gaat een nieuwe uitdaging aan. Samen met projectontwikkelaar Van de Laar, de eigenaar van het eerste Curio Collection by Hilton-hotel van de Benelux, verwachten zij dat aan het einde van 2024 het kasteel zijn deuren kan openen voor gasten. De twee ondernemers kennen elkaar al langere tijd. Van de Laar geeft aan dat de visie van Hendricks en hem goed op elkaar aansluiten als het gaat om de ontwikkeling van hotels. De plannen om samen het hotel vorm te geven waren er al langer, maar omdat Hendricks is verkozen door zijn collega’s tot beste hotelier van het jaar, leek het Van de Laar een mooi moment om met de ontwikkeling te starten en een samenwerkingsovereenkomst te tekenen.

Kwaliteit bij Kasteel Gemert

Hendricks en zijn team zeggen vereerd te zijn dat zij deze kans krijgen. “De kwaliteit en invulling die wij samen met Hilton en Van de Laar gaan neerzetten is in deze regio van ongekend gehalte. Aanbod van dit niveau ontbreekt in de omgeving, terwijl er veel belangstelling voor is”.

Het kasteel moet na de verbouwing minstens 56 hotelkamers krijgen, twee restaurants van hoog niveau, een eventruimte en een wellness- en beautycenter. Zo probeert het hotel niet alleen zakelijke gasten te trekken, maar ook gasten voor leisure die van het hoogste comfort willen genieten.

Kasteel Gemert

Het kasteel heeft een uitstraling en omgeving waar gasten niet snel op uitgekeken zullen zijn. in 1391 is het kasteel gesticht door kruisridders. Daarmee heeft het kasteel een rijke geschiedenis. Dat is terug te zien in de entourage van het kasteel, zoals de burchten en de slottoren. Nu wordt het flink verbouwd om een ‘high-end domain of fascination’ te worden. Daarbij is bekend dat het kasteel onderdeel gaat uitmaken van de Curio Collection by Hilton. Momenteel zijn er in Europa 30 andere hotels die bij het meest luxe aanbod van Hilton Hotels zijn aangesloten.

Door: Nationale Horecagids