Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hotello of the Year wordt nieuwe manager van Kasteel Gemert

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Hotello of the Year wordt nieuwe manager van Kasteel Gemert
Het is de Gemertse kasteelbeheerder Bas van de Laar gelukt om Martin Hendricks aan te trekken als nieuwe manager voor de ontwikkeling van het vijfsterrenhotel vlakbij Eindhoven. Vorige week is Hendricks verkozen tot Hotello of the Year 2023. Dit meldt Hospitality Management.

Hij is 38 jaar oud en is één van de meest succesvolle hotelondernemers van Limburg. De directeur van het Sittardse Black Label Hospitality gaat een nieuwe uitdaging aan. Samen met projectontwikkelaar Van de Laar, de eigenaar van het eerste Curio Collection by Hilton-hotel van de Benelux, verwachten zij dat aan het einde van 2024 het kasteel zijn deuren kan openen voor gasten. De twee ondernemers kennen elkaar al langere tijd. Van de Laar geeft aan dat de visie van Hendricks en hem goed op elkaar aansluiten als het gaat om de ontwikkeling van hotels. De plannen om samen het hotel vorm te geven waren er al langer, maar omdat Hendricks is verkozen door zijn collega’s tot beste hotelier van het jaar, leek het Van de Laar een mooi moment om met de ontwikkeling te starten en een samenwerkingsovereenkomst te tekenen.

Kwaliteit bij Kasteel Gemert

Hendricks en zijn team zeggen vereerd te zijn dat zij deze kans krijgen. “De kwaliteit en invulling die wij samen met Hilton en Van de Laar gaan neerzetten is in deze regio van ongekend gehalte. Aanbod van dit niveau ontbreekt in de omgeving, terwijl er veel belangstelling voor is”.

Het kasteel moet na de verbouwing minstens 56 hotelkamers krijgen, twee restaurants van hoog niveau, een eventruimte en een wellness- en beautycenter. Zo probeert het hotel niet alleen zakelijke gasten te trekken, maar ook gasten voor leisure die van het hoogste comfort willen genieten.

Kasteel Gemert

Het kasteel heeft een uitstraling en omgeving waar gasten niet snel op uitgekeken zullen zijn. in 1391 is het kasteel gesticht door kruisridders. Daarmee heeft het kasteel een rijke geschiedenis. Dat is terug te zien in de entourage van het kasteel, zoals de burchten en de slottoren. Nu wordt het flink verbouwd om een ‘high-end domain of fascination’ te worden. Daarbij is bekend dat het kasteel onderdeel gaat uitmaken van de Curio Collection by Hilton. Momenteel zijn er in Europa 30 andere hotels die bij het meest luxe aanbod van Hilton Hotels zijn aangesloten.

Door: Nationale Horecagids

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.

19 juni '23 (10:08)

Ondanks hotelstop Amsterdam zes jaar geleden wordt er nog aan ongeveer twintig hotels gewerkt

Het bestuur van Amsterdam vond al in 2016 dat er een rem moest komen op de groei van de hotelsector in de hoofdstad. Ondanks de stop blijven er toch nog hotels bij komen. Voor een lange periode kon de gemeente niets doen tegen de komst hiervan. Daarnaast blijkt uit een navraag van AT5 dat de komst van ongeveer twintig hotels niet kan worden vermeden. Zo komt er vooral in Amsterdam-Noord nog een hotelspurt. Op andere plekken lijkt het nieuwe hotelbeleid wel te werken, meldt AT5.

16 juni '23 (13:02)

Mogelijk dure recreatiewoningen naast Hotel de Beyaerd in Hulshorst

Bij het veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst wordt mogelijk een nieuw, luxe vakantiepark neergezet. De opzet is ‘een ruim opgezet groenresort met hoogwaardige recreatievilla’s’, meldt Nunspeet Nieuws. Het vakantiepark komt te staan op het evenemententerrein van het hotel en het aangrenzende deel waar voorheen restaurant De Gulle Belg stond. Momenteel wordt dat pand gekraakt. 

16 juni '23 (11:25)

Hotel Okura maakt samen met Brouwerij Homeland zomers biertje

Na een eerdere samenwerking met Brouwerij Homeland gaat het Okura Hotel in Amsterdam een biertje maken. Vorig jaar maakten de twee al de ‘Okura Tripel’, nu slaan zij de handen ineen om een zomers biertje te brouwen, de ‘Okura Wit’. Volgens Okura is het smaakprofiel fris, zacht en met een volle smaak. Dat meldt Hospitality Management.

14 juni '23 ( 8:51)

Staatssecretaris Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie gaat de hotelbranche oproepen op te treden tegen seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. Dat heeft Van der Burg aan de Tweede Kamer toegezegd, tijdens het wekelijks vragenuurtje. Net zoals de Tweede Kamer vindt Van der Burg het verschrikkelijk dat zoveel jonge meisjes seksueel worden uitgebuit. De Tweede Kamer wil meer concrete actie, maar de staatssecretaris zei dat het lastig is deze uitbuiting harder aan te pakken.

14 juni '23 ( 8:44)

Hotelketen Van der Valk wilde meer coronasteun van overheid

Hotelketen Van der Valk had meer coronasteun moeten krijgen. Dat betoogden ruim zestig hotels van het familiebedrijf dinsdag in een zaak tegen de Staat voor het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Die hotels zijn volgens Van der Valk allemaal losse ondernemingen en hadden elk afzonderlijk als mkb-bedrijf steun moeten krijgen. In plaats daarvan werden ze als keten gezien en kregen ze daardoor veel minder steun. De landsadvocaat stelde zich op het standpunt dat de minister de vrijheid had om een keuze te maken over welke bedrijven die zogeheten TVL-steun zouden krijgen.