Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hotello of the Year wordt nieuwe manager van Kasteel Gemert

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Hotello of the Year wordt nieuwe manager van Kasteel Gemert
Het is de Gemertse kasteelbeheerder Bas van de Laar gelukt om Martin Hendricks aan te trekken als nieuwe manager voor de ontwikkeling van het vijfsterrenhotel vlakbij Eindhoven. Vorige week is Hendricks verkozen tot Hotello of the Year 2023. Dit meldt Hospitality Management.

Hij is 38 jaar oud en is één van de meest succesvolle hotelondernemers van Limburg. De directeur van het Sittardse Black Label Hospitality gaat een nieuwe uitdaging aan. Samen met projectontwikkelaar Van de Laar, de eigenaar van het eerste Curio Collection by Hilton-hotel van de Benelux, verwachten zij dat aan het einde van 2024 het kasteel zijn deuren kan openen voor gasten. De twee ondernemers kennen elkaar al langere tijd. Van de Laar geeft aan dat de visie van Hendricks en hem goed op elkaar aansluiten als het gaat om de ontwikkeling van hotels. De plannen om samen het hotel vorm te geven waren er al langer, maar omdat Hendricks is verkozen door zijn collega’s tot beste hotelier van het jaar, leek het Van de Laar een mooi moment om met de ontwikkeling te starten en een samenwerkingsovereenkomst te tekenen.

Kwaliteit bij Kasteel Gemert

Hendricks en zijn team zeggen vereerd te zijn dat zij deze kans krijgen. “De kwaliteit en invulling die wij samen met Hilton en Van de Laar gaan neerzetten is in deze regio van ongekend gehalte. Aanbod van dit niveau ontbreekt in de omgeving, terwijl er veel belangstelling voor is”.

Het kasteel moet na de verbouwing minstens 56 hotelkamers krijgen, twee restaurants van hoog niveau, een eventruimte en een wellness- en beautycenter. Zo probeert het hotel niet alleen zakelijke gasten te trekken, maar ook gasten voor leisure die van het hoogste comfort willen genieten.

Kasteel Gemert

Het kasteel heeft een uitstraling en omgeving waar gasten niet snel op uitgekeken zullen zijn. in 1391 is het kasteel gesticht door kruisridders. Daarmee heeft het kasteel een rijke geschiedenis. Dat is terug te zien in de entourage van het kasteel, zoals de burchten en de slottoren. Nu wordt het flink verbouwd om een ‘high-end domain of fascination’ te worden. Daarbij is bekend dat het kasteel onderdeel gaat uitmaken van de Curio Collection by Hilton. Momenteel zijn er in Europa 30 andere hotels die bij het meest luxe aanbod van Hilton Hotels zijn aangesloten.

Door: Nationale Horecagids

01 juli '25 ( 8:37)

Hittemaatregelen in de horeca: adviseer werknemers om koffie te mijden

In de horeca worden net als in veel andere sectoren maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen de hitte. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst erop dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende water en zonnebrandcrème. Horecabedrijven kunnen daarnaast hun werknemers adviseren cafeïne- en suikerhoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, zo veel mogelijk te mijden.

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."