Hotel start zoektocht naar personeel met sollicitaxi

Binnenkort opent een nieuwe vestiging van hotelketen Fletcher zijn deuren aan de rand van het Waterloopbos bij Vollenhoeve. Daar moet het hotel een aantal werknemers voor vinden, welgeteld 80. Dat is een flinke hoeveelheid. Om het sollicitatieproces te bevorderen gebruiken zij daarom een nieuwe methode voor sollicitaties: de sollicitaxi. Deze luxe taxibus rijdt door omliggende dorpen op zoek naar mensen die in het hotel willen werken. Dit meldt RTV Oost.

Eén van de eerste sollicitanten noemt het ‘relaxed’. Nadat hij in de taxi is ingestapt op de markt in Emmeloord, voelt hij de ontspannen sfeer. Hij hoeft daarnaast geen afspraak te maken en kan gewoon de taxi instappen, wat dit gevoel voor hem versterkte. Danny Kurver, de manager van het hotel, zegt dat zij het contact zo laagdrempelig mogelijk willen houden.

De jongen komt met een brede glimlach de taxi uit. Helemaal rond is het nog niet, maar het gaat enkel om een paar losse eindjes. Maar de kans is erg groot dat hij de functie als facilitair medewerker gaan invullen.

Alles uit de kast trekken

Het personeelstekort is nijpend in de horeca. Zaken moeten alles uit de kast trekken willen zij voldoende gekwalificeerd personeel aantrekken. Daarom is het Fletcher hotel op deze maatregel overgestapt. Volgens hun werpt het zijn vruchten af. “Dankzij deze actie zie je dat er toch veel sollicitanten zijn, dat is echt boven verwachting”, zegt Jan Lenstra van Fletcher Hotels. Hij vindt het belangrijk om het personeel te binden aan het bedrijf. Daarom vergoeden zij de reiskosten van hun werknemers en betalen ze een goed loon.

Ondertussen is een nieuw persoon de taxi ingestapt. De man is zestig, maar voelt zich goed voor een nieuwe uitdaging. Daarom kijkt hij naar een nieuwe baan in de spoelkeuken van het hotel. Zijn voorwaarde is wel dat hij niet op de fiets naar het hotel hoeft, maar dat vervoer vergoed wordt voor hem.

Veelbelovende gesprekken

Kurver ziet dat de gesprekken direct al veelbelovend zijn. Zo had hij een gesprek met een vrouw van over de 60 jaar. Die zei dat ze altijd te horen krijgt dat ze te oud is voor een nieuwe baan. Daarom was ze extra verbaasd toen ze hoorde dat ze was aangenomen bij het hotel. De manager denkt dat, als ze op deze manier doorgaan, genoeg personeel hebben voor de opening in maart. Het hotel is nog niet klaar en zoekt nog personeel van koks tot nachtportiers. De sollicitaxi zal vrijdagmiddag in Zwartsluis en zaterdag in Marknesse staan.

Door: Nationale Horecagids