Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Werknemers Ruby Hotels gaan minder werken en hetzelfde verdienen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
Werknemers Ruby Hotels gaan minder werken en hetzelfde verdienen
Na een succesvolle wervingscampagne bij het Ruby Hotel in München, introduceert de Ruby Group nu een nieuwe campagne. Vanaf dit jaar wordt in alle hotels van de hotelketen een 35-urige werkweek gehanteerd. De medewerkers blijven hetzelfde verdienen. Daarnaast gaat de hotelgroep vanaf dit jaar de medewerkers meenemen in de winstdeling. Dit meldt Hospitality Management. 

In juni probeerde Ruby Group een wervingscampagne in München uit waarbij alle nieuwe medewerkers op kosten van het hotel een nieuwe tattoo, piercing of hairdo vergoed konden krijgen wanneer zij een half jaar in dienst zijn. Dit bleek een succes te zijn, Ruby Group zag de aanmeldingen voor nieuwe medewerkers stijgen met 25 procent. Met de nieuwe arbeidsvoorwaarden wil Ruby een nieuwe stap maken in het wervingsproces.

Deze nieuwe voorwaarden zijn niet alleen goed voor nieuwe medewerkers, maar ook voor de huidige. De hotelketen wil flexibel zijn voor haar werknemers en vindt dat werknemers genoeg vrije tijd moeten hebben. Mensen die toch graag 40 uur willen blijven werken kunnen dit doen. Hun extra opgebouwde uren kunnen worden uitgekeerd of opgenomen worden als vakantieuren.

Medewerkers mee in winstdeling

Naast het verkorten van de werkweek gaat Ruby Group de medewerkers meenemen in de winstdeling van de hotels. Op deze manier maakt de hotelgroep de werknemers mede-eigenaren. De CEO van Ruby Group, Micheal Struck, zegt dat zij met deze invoering de identificatie en inzet van de medewerkers wil vergroten.

Vertrouwen in werknemers

Ruby geeft naast deze nieuwe voorwaarden haar medewerkers meer flexibiliteit in het invullen van de werkweek. Daarnaast mogen zij zelf hun werkplek bepalen. Ook gaat het budget voor persoonlijke ontwikkeling omhoog. De hotelketen stelt dat zij het belangrijk vindt dat het personeel kan werken aan zijn eigen kwaliteiten en ontwikkeling. Daarom willen zij de werknemers meer vrijheid en ontwikkelingsmogelijkheden bieden.

Door: Nationale Horecagids

08 juni '23 ( 8:36)

Commotie rondom asielhotel Tubbergen inmiddels 1 jaar geleden; hotel nog steeds niet in gebruik

Een jaar geleden kondigden staatssecretatis Eric van den Burg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers voor de eerste keer aan dat een gemeente een asielzoekerscentrum opgelegd had gekregen. Het voormalige Landhotel ’t Elshuys was de aangewezen locatie. Er ontstond veel weerstand. Omwonenden waren kwaad en demonstreerden tegen de komst van asielzoekers. In de tussentijd is er echter nooit een asielzoeker verschenen en blijkt dat pas aan het einde van déze zomer het hotel gereed is voor gebruik. Dit meldt de Volkskrant.

07 juni '23 ( 9:23)

Vrouw bij hotel in Houten niet ontvoerd

Afgelopen zondag 4 juni maakte de politie waarbij een vrouw mogelijk in een auto zijn geduwd. Het voorval vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. Na onderzoek door de recherche is gebleken dat er geen sprake is van een ontvoering. Dat meldt de politie.

07 juni '23 ( 9:13)

Dit volledige hotel wordt geveild

Een conflict tussen de kredietnemer en kredietverstrekker heeft ertoe geleid dat het Hilton Garden Inn hotel in Leiden wordt geveild. Het gehele hotel, met 173 kamers, 6 vergaderruimtes en een restaurant heeft een totale oppervlakte van 38.586 vierkante meter en de executieveiling vindt plaats op 11 juli, meldt Vastgoedjournaal.

06 juni '23 (12:54)

Mercure Hotel in Zwolle gaat zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen opvangen

Vanaf 1 juli gaat Zwolle zestig Alleenstaande Minderjarige Vluchtelingen (AMV’ers) opvangen in het Mercure Hotel aan de Hertsenbergweg. Het Centraal Orgaan voor Opvang Asielzoekers (COA) vroeg de gemeente of zij met spoed een opvanglocatie beschikbaar konden stellen. De jongeren blijven tot het einde van het jaar, meldt RTV Oost.

06 juni '23 (10:25)

Na flinke renovatie is Hotel Prins Hendrik op Texel weer open

Het heeft een aantal maanden mogen duren, maar dan heb je ook wat. Na een grondige restyling is Prins Hendrik Texel weer open. Het hotel, direct gelegen aan de Waddenzee, heeft een nieuwe keuken en restaurant gekregen. Daarnaast zijn er zes nieuwe luxe hotelkamers en suites bijgebouwd. De herinrichting is uitgevoerd door designbureau E.S.T.I.D.A. Dat meldt Entree Magazine.

05 juni '23 ( 9:59)

Waarom is het beroemde hotel Spaander in Volendam al zo lang dicht?

Al drie maanden zit het bekende hotel Spaander in Volendam op slot. Het hotel heeft naam gemaakt door de imposante kunstverzameling die in het pand hangt. Beroemdheden zoals Johan Cruijff, Muhammad Ali, de sultan van Yogyakarta en de oud-keizer Wilhelm van Duitsland hebben hier allemaal een nachtje geslapen. Nu is het hotel al een tijd gesloten, maar niemand weet waarom. Dat meldt NH Nieuws.

05 juni '23 ( 9:13)

Vrouw mogelijk ontvoerd vanaf parkeerplaats Van der Valkhotel Houten

Aan het einde van zondagmiddag heeft iemand gezien dat een vrouw tegen haar zin in een auto werd geduwd. Het incident vond plaats op de parkeerplaats van het Van der Valkhotel in Houten. De politie is op zoek naar andere getuigen die de mogelijke ontvoering van een vrouw hebben gezien. Dat meldt het AD.

02 juni '23 (11:17)

Haags hotel gaat 100 nareizende familieleden vluchtelingen opvangen

Het college van burgemeester en wethouders in Den Haag heeft akkoord gegeven voor de tijdelijke noodopvang van honderd gezinsherenigers om het Fletcher Stadshotel. Hiermee moet de druk op de overvolle asielzoekerscentra verlicht worden. De vluchtelingen worden tot het einde van het jaar in het hotel aan de Laan van Meerdervoort opgevangen, meldt Omroep West.

01 juni '23 (12:11)

Hotelbeveiliger bij overval met hamer op zijn hoofd geslagen

Bij een overval op een hotel op het Grote Kerkplein in Rotterdam is een beveiliger met een hamer geslagen. Hij hield er verwondingen op zijn hoofd aan over, maar wist een van de verdachten alsnog te pakken. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

01 juni '23 (12:04)

Hotel Spaander in Volendam al maanden dicht om onbekende redenen

Hotel Spaander in Volendam is al maanden dicht, maar niemand weet precies waarom. Het hotel staat bekend om zijn kunstverzameling, waardoor het overnachtingen van onder meer Muhammad Ali, Yogyakarta en Johan Cruijff wist te boeken. Inmiddels lukt het maken van een boeking al drie maanden niet meer. Dit meldt NH Nieuws.