Eerste Europese Motto by Hilton opent zijn deuren in Rotterdam

Het eerste Motto By Hilton hotel in Nederland en Europa is geopend. Het hotel is te vinden in de Stadsdriehoek, een wijk in Rotterdam-Centrum. In het hotel is in-house visrestaurant Pesca te vinden. De inrichting van het hotel is gedaan volgens de visie van kunststroming De Stijl. Dit meldt Entree Magazine.

 

De voormalige Spaarbank Rotterdam is volledig omgetoverd tot het nieuwe hotelconcept van Motto by Hilton. Het hotel heeft 109 kamers, een restaurant en bar. Het ontwerp van het hotel is gebaseerd op de ontwerpen van de architect die de Spaarbank ontwierp, J.J.P. Oud. Daarnaast is hij één van de grondleggers van De Stijl. In het hotelontwerp is functionaliteit, eenvoud en openheid meegenomen. Ook de kleuren zijn gebaseerd op De Stijl.

Flexibele kamerconfiguratie

De hotelkamers bieden extra functies. Zo zijn enkele kamers met elkaar verbonden, zodat deze uitgebreid kunnen worden naar grotere kamers. Door de flexibele kamerconfiguratie kan tevens simpel een lounge of zitgelegenheid omgebouwd worden tot een bed om ’s nachts in te slapen.

Visrestaurant Pesca

Het in-house restaurant is de hotspot van het hotel. Hier kunnen gasten door middel van het aanbod en aankleding van het restaurant een proefje nemen van de lokale cultuur en geschiedenis. De opdrachtgevers voor het project waren White House Development en Borealis Hotel Group. Interieurbouwer Nijboer heeft de kamers gebouwd en Hekker de ‘Motto Commons’, de publieke ruimtes in het hotel.

Door: Nationale Horecagids