Hotelketen Accor plaats bestelling voor ‘grootste zeilschip ter wereld’

Hotelketen Accor brengt in 2026 een 220 meter lang zeilschip met 54 suites in de vaart. Het schip, de Oriënt Express Silenseas, wordt gebouwd bij de Franse werf Chantiers de l’Atlantique in Saint Nazaire. Dat meldt Schuttevaer.

Met de naamkeuze legt Accor duidelijk een link met de luxe en het comfort van de beroemde luxe treinverbinding tussen Parijs en Instanbul van rond het begin van de 20e eeuw. Volgens Accor wordt de Oriënt Express Silenseas het grootste zeilschip ter wereld.

Zeilsysteem

Dat bedrijf spreekt in een toelichting op het ontwerp van een ‘referentieschip op milieugebied.’ Het vaartuig wordt voorzien van drie 100 meter hoge masten met elk een ‘stijf’ zeiloppervlak van 1500 vierkante meter. Een LNG-motor is voorzien als hulpvoortstuwing. Die kan te zijner tijd worden omgebouwd om te lopen op groene waterstof.

Nog drie jaar wachten

Van dit ‘zeilschip van de toekomst’ moet het eerste exemplaar in maart 2026 worden afgeleverd. Het schip wordt 220 meter lang met een tonnage van 22.300. De 54 suites hebben een gemiddeld oppervlak van 70 vierkante meter. Met uitzondering van twee presidentiële suites die elk 1415 vierkante meter zijn, waarvan ruwweg een derde in de vorm van een eigen terras. Aan boord komen verder twee zwembaden, twee restaurants, een bar en allerlei andere gelegenheden voor de opvarenden om het aan boord naar hun zin te hebben.

Door: Nationale Horecagids