Hotel in Vlaardingen geeft gratis koffie aan mensen die het nodig hebben

Heat & Eat. Dit is een nieuw concept in de horeca waarbij bezoekers een donatie kunnen doen zodat er koffie kan worden geserveerd aan mensen die in de financiële problemen zitten. Op die manier kunnen zij nog genieten van een kop koffie op een warme plek. Sinds eind december is het Delta Hotel in Vlaardingen aangesloten. Daar kunnen mensen nu terecht die niet in de kou willen zitten. Dit meldt indebuurt.

Het Vlaardingse hotel is het eerste hotel in Zuid-Holland dat meedoet aan het landelijke initiatief. Heat & Eat is een van oorsprong Rotterdams idee om mensen die in een lastige financiële situatie zitten een hart onder de riem te steken.

Donatie voor een drankje of een kop soep 

Wanneer men gebruik wil maken van de Heat & Eat service kunnen zij het aangesloten hotel of restaurant binnenlopen en drinken bestellen. Daarna kan het drankje worden afgerekend met een bon die op de balie ligt. Deze bonnen kunnen door andere gasten of bedrijven via de website van Heat & Eat gedoneerd worden. Bij de aangesloten horecabedrijven kan je een bedrag doneren. Zo kan men voor 3,25 euro een warm drankje doneren bij het Delta Hotel.

Het is ook mogelijk om een donatie te doen voor een gerecht. Voor iets meer dan 7 euro kan je een kop soep doneren en voor 21,50 euro een daghap. In Nederland zijn tientallen horecaondernemingen aangesloten bij Heat & Eat. Veel hiervan zijn te vinden in het westen van het land.

Door: Nationale Horecagids