Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Hotello of the Year 2023 is Martin Hendricks van Black Label Hospitality

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
Hotello of the Year 2023 is Martin Hendricks van Black Label Hospitality
Op 11 januari is tijdens de horecavakbeurs Horecava de Hotello of the Year 2023 uitgeroepen. Dit jaar is Martin Hendricks, directeur van de Sittardse hotelgroep Black Label Hospitality, verkozen als beste hotelier. Dit gebeurde tijdens de zestiende editie van de HotelloTOP op de beurs in de RAI in Amsterdam. Dit meldt Hospitality Management.

Hendricks voelt zich vereerd dat hij dit jaar verkozen is tot Hotello of the Year. Na afloop van het evenement wordt hij hartelijk gefeliciteerd door zijn collega’s die ook bij het event aanwezig zijn. Er zit geen geldprijs verbonden aan de titel. Maar dat maakt het niet minder bijzonder. Naast dat het een prestigieuze titel in de hotelwereld is, opent het ook zakelijke deuren.

Strikte procedure

De Hotello of the Year wedstrijd is meer dan vijftien jaar geleden voor het eerst gehouden. Dat was tijdens de tweede editie van de HotelloTOP, een jaarcongres voor hoteliers. Dit jaar was de eerste keer na drie jaar dat het congres weer door kon gaan, in verband met het coronavirus. De nominatie voor de titel kent een strenge procedure. Hoteliers kunnen het hele jaar door genomineerd worden. Een top-10 wordt bekendgemaakt in oktober. Deze hoteliers pitchen zichzelf tegenover de jury, waarna die drie kandidaten kiest. Door middel van een onlinecampagne kunnen deze genomineerden zichzelf presenteren.

Uiteindelijk moeten de overgebleven kandidaten tijdens de HotelloTOP de jury overtuigen dat zij de aangewezen persoon zijn voor de titel. Zij doen dit niet alleen voor de vakjury, maar voor honderden collega’s. De stemmen die de hoteliers hebben gekregen tellen voor de helft mee. De beoordeling van de jury telt voor de andere helft mee.

Succes te danken aan medewerkers

Hendricks geeft tijdens zijn eindpitch aan dat hij zijn succes heeft te  danken aan zijn personeel. “We hebben dubbel tegenslag gehad. Niet alleen de crises die alle hoteliers hebben ervaren. We hebben ook nog eens te maken gehad met een overstroming. Mijn team heeft ervoor gezorgd dat wij het hoofd boven water hebben gehouden”. Het doel van Black Label Hospitality is dat zij dit jaar duizend extra kamers onder hun beheer krijgen.

Door: Nationale Horecagids

25 mei '23 ( 8:51)

Stembussen Publieksprijs Dutch Hotel Award 2023 tot en met 31 mei geopend

Voor de Publieksprijs van de Dutch Hotel Award 2023 zijn dit jaar tien hotels genomineerd. Stemmen op een winnaar hiervoor kan nog tot en met 31 mei 2023. Op 20 juni wordt tijdens een event in Utrecht de winnaar bekendgemaakt. Dit meldt Misset Horeca.

24 mei '23 (10:47)

Plannen voor hotel-resort bij Biggekerke bijna klaar

Dormio heeft plannen voor de herinrichting van een aantal gebouwen van het hotel-resort op het Kaasboerterrein bij Biggekerke. De architect, Joost Knijff, zegt dat het de intentie is om deze ‘losjes uit te strooien’, meldt PZC.

23 mei '23 (12:25)

Eindhoven in de greep van Champions League: ‘Alle hotels zitten tjokvol’

Op zaterdag 3 juni is de finale van de Champions League in het uitverkochte PSV-stadion. De stad bereidt zich er al volop op voor. Ook de hotels merken dat er een speciaal evenement aan de gang is. Terwijl de clubs FC Barcelona en Vfl Wolfsburg tegen elkaar gaan voetballen, wordt het flink aanpoten in de hotels van de lichtstad. Jeroen Renders van Eindhovens Hoteliers Overleg stelde dat alle 29 hotels vol zitten. Dat komt volgens hem neer op 2.900 geboekte kamers. Dat meldt Omroep Brabant.

23 mei '23 (12:18)

Hotels.nl verkiest Hotel De Bonte Wever in Assen als Beste Hotel van Drenthe

Het was een aangename verrassing voor Hotel De Bonte Wever in Assen. Hotels.nl verkoos het hotel als beste Drentse hotel. Het is een prestigieuze prijs die bewijst dat een hotel voortreffelijke service levert, uitmuntende faciliteiten heeft en de gasten een goede ervaring biedt. Dat meldt events.nl.

22 mei '23 (18:09)

Eis van 10 jaar en tbs voor dood vriendin in hotel Wassenaar

Tegen een 33-jarige man uit Leiden is maandag tien jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist na de dood van zijn vriendin in een hotel in Wassenaar. Hotelmedewerkers vonden het lichaam van de 40-jarige vrouw op 3 januari 2022 in de hotelkamer. Volgens het Openbaar Ministerie is de man verminderd toerekeningsvatbaar.

22 mei '23 (12:08)

Komende zomer opent deze skybar in DoubleTree by Hilton Amsterdam

Energie, kunst, kleur en steeds veranderende luchten. Dat is de inspiratie gebruikt voor de nieuwe skybar die deze zomer gaat openen in het DoubleTree by Hilton Amsterdam. De nieuwe cocktailbar en private event space LuminAir wil door middel van het interieur en een dynamische service exclusiviteit uitstralen. Dat meldt Hospitality Management.

22 mei '23 (10:38)

Geen personeel maar wel open: urban hotel Moloko in Enschede

Het kostte de ondernemer bijna tien jaar om zijn twee ondernemingen, waaronder hotel, in te richten. Maar dan heb je ook wat. Niet alles, want het hotel mist één belangrijk ding: personeel. Gelukkig is het hotel in Enschede daarop ingesteld, meldt de Ondernemer.

19 mei '23 (12:02)

Mogelijke samenwerking Sergio Herman en Kruisherenhotel Maastricht

Het Kruisherenhotel in Maastricht is op zoek naar een gastronomische invulling voor de uitbreiding van het hotel. Daarvoor is de Oostwegel Collection, de eigenaar van het hotel, in gesprek met de Sergio Herman Group. Oostwegel wil in het nieuwe deel een ‘hoogwaardig casual fine dining restaurant’ neerzetten. Het is heel goed mogelijk dat zij hiervoor een partnerschap aangaan met de bekende Zeeuwse topchef Sergio Herman. Dat meldt de Ondernemer.

19 mei '23 (10:37)

Bouw Hotel Britannia in Vlissingen ligt half jaar stil

In april kreeg de projectontwikkelaar AVV Beheer van Hotel Britannia in Vlissingen te horen. Voor een transportvergunning was een bodemonderzoek naar PFAS nodig. Tijdens de uitvoering hiervan bleek dat de bodem zwaar verontreinigd is met deze stof. De verdere bouw ligt voor een half jaar stil, want de bodem moet gereinigd worden. De projectontwikkelaar stelt de gemeente aansprakelijk voor de vervuiling, meldt de internetbode.

19 mei '23 ( 9:19)

Afghaans gezin mag in Theaterhotel blijven na weigering woning

Een Afghaans gezin dat in het Theaterhotel in Almelo verblijft, hoeft daar niet te vertrekken. De rechtbank heeft dit besloten. Vorig jaar werd het gezin door het COA een woning aangeboden in Zeeland, maar dat . Het COA wil het gezin uit het hotel hebben voor de doorstroming van de asielzoekersopvang. Daar ging de rechter niet in mee en bepaalde dat het gezin het huis terecht heeft afgewezen. Dat meldt RTV Oost.