Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hotel Nhow biedt gasten veganistisch ontbijt met Garden Gourmet

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Hotel Nhow biedt gasten veganistisch ontbijt met Garden Gourmet
Het Nhow hotel gaat op Brew Monday, 16 januari, een compleet plantaardig ontbijt op het menu zetten, het English Breakfast. Dit gerecht is geïnspireerd op het klassieke ontbijt, maar dan plantaardig. Het hotel doet dit in samenwerking met Garden Gourmet. Dit meldt Foodclicks.

In het ‘traditionele’ ontbijt dat hotel Nhow gaat serveren zijn de Vegan Cumberland worstjes de sterren van de show. Niet Blue Monday, maar op Brew Monday, draait het erom dat er een positieve wending wordt gegeven aan de dag. Blue Monday wordt ook wel de meeste deprimerende dag van het jaar genoemd. Brew Monday staat voor samenkomen en verbinden om zo de ‘winterblues’ door te komen. Nhow en Garden Gourmet willen de Britse trend naar Nederland brengen. Daarom introduceert het hotel dit Engelse ontbijt op plantaardige wijze.

Voor iedereen die wil ontbijten

Het English Breakfast is niet alleen voor de gasten van het hotel te bestellen. Iedereen die zin heeft in een ontbijt kan terecht bij Nhow. FSIN heeft aangegeven dat dit binnen een trend past waarin jongeren tussen de 18 en 24 jaar vaker buitenshuis ontbijten. Dit zou volgens het onderzoeksbureau minstens één keer per week gebeuren. Onder veel Nederlanders is het onbekend dat je juist bij een hotel een goed kunt ontbijten. Ondanks dat het bij veel hotels wél mogelijk is, bezoeken Nederlanders beduidend minder vaak een hotel om enkel te ontbijten in vergelijking met Engelse horecabezoekers.

Half de hoeveelheid vet en calorieën

Om de veganistische worstjes zo echt mogelijk te laten lijken, gebruiken ze dezelfde kruiden als voor de ‘normale’ worstjes: witte peper, salie en nootmuskaat. De vegan worstjes zijn ook gezonder. Deze bevatten ongeveer de helft van de calorieën en de helft van de hoeveelheid vet die in de traditionele worstjes zit. Daarnaast heeft het een NutriScore van A gekregen. Ondanks dit hebben de worstjes nog steeds een sappige structuur en een goed nagemaakte vleessmaak.

De Vegan Cumberland worstjes zijn niet alleen bij het Nhow hotel te krijgen. Ze zijn ook te bestellen bij Hilton Schiphol, Hilton Double Tree in Amsterdam en bij de Van der Valk in Eindhoven.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:45)

Nog geen benadering voor opvang asielzoekers bij hotels

Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

18 maart '24 ( 8:45)

Horeca in 2023 meer omzet na coronajaar in 2022

De horeca heeft in 2023 ruim 13 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari in Nederland nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023. Daarnaast waren de prijzen in 2023 hoger dan een jaar eerder. Het volume lag vorig jaar bijna 6 procent hoger dan in 2022.

05 maart '24 (16:51)

Uitstel komst asielzoekers naar hotel 't Elshuys in Albergen

De komst van 150 vluchtelingen naar een voormalig hotel in het Twentse dorp Albergen is uitgesteld. Half maart zouden de eerste bewoners arriveren, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wacht nu op de uitkomst van een procedure die omwonenden hebben aangespannen tegen de omgevingsvergunning, die de gemeente Tubbergen verleende voor de vestiging van een asielzoekerscentrum. Die zaak dient op 28 maart bij de rechtbank in Zwolle, aldus een woordvoerder van het COA.

18 januari '24 (10:08)

Overgewicht is 'serieus probleem' stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Overgewicht is een serieus probleem in Nederland, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Daarmee reageert de brancheorganisatie op de voortgangsberekeningen van het RIVM van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord. Uit die berekeningen kwam naar voren dat er meer moet gebeuren om overgewicht, rokers en problematisch alcoholgebruik genoeg te verminderen.

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.