Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Met de opening van haar hotel en restaurant in Haarle wordt de wens van Maud vervuld

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Als klein meisje wist Maud Heuven al wat ze wou worden als ze groot was: actrice of horeca-eigenaar. Nu is één van deze dromen waargemaakt; deze week heropent ze hotel en restaurant De Haarlenberg. Met deze stap begint ze aan een nieuw avontuur. Ze geeft aan dat ze niet kan wachten om te beginnen. Dit meldt het AD.

In de zomer van vorig jaar hebben de oud-eigenaren van het hotel en restaurant De Haarlenberg, met verdriet onder de gasten, de deuren gesloten. De ex-eigenaren hadden geen opvolger om het hotel over te nemen. Tot Maud met het idee kwam om de zaak op zich te nemen.

Flinke verbouwing

Maud heeft het restaurant inmiddels flink aangepakt: een nieuw kleurtje voor de buitenmuur, nieuwe decoraties binnen in het restaurant en keurig opgedekte tafels. Het staat al helemaal klaar voor de opening aankomende donderdag. Ook een verbouwing van het hotel staat op de agenda. Het hotelgedeelte zal de eerst komende tijd niet geopend zijn. Ze wil het meubilair en de kamers omtoveren, want ze vindt dat die nog wat verouderd zijn. Haar plan is om eerst acht kamers te renoveren, waar ze vijf maanden over wil doen. Dan kan het hotel in mei geopend worden. Na de opening zullen de overige negen kamers aan de beurt komen.

Kerstbrunch

Het team van Maud heeft al wel kunnen inwerken tijdens kerst. Het restaurant is al een paar keer open geweest, onder andere voor een kerstbrunch. De nieuwe hotelier geeft aan dat zij toen al vol zaten: “Het was echt wel aanpoten. Gelukkig zijn veel personeelsleden gebleven. Die kunnen wel tegen een stootje.”

‘t Spijkerhuys

Ook voor Maud is de horecabranche geen onbekende wereld. Zij runt zij momenteel Bed & Breakfast ’t Spijkerhuys samen met haar ouders en zus. Haar zus zal de werkzaamheden van Maud overnemen in het B&B.

Door: Nationale Horecagids

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."

13 januari '25 ( 9:33)

Brancheclub noemt 2024 een ‘uitdagend’ jaar voor de horeca

Het jaar 2024 was "uitdagend" voor de Nederlandse horeca. Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tijdens de jaarlijkse horecavakbeurs Horecava. De brancheorganisatie verwijst daarbij naar personeelstekorten en stijgende kosten voor onder meer restaurant-, hotel- en caféhouders.

08 januari '25 ( 9:03)

Flinke toename faillissementen in horeca verwacht, aldus ABN AMRO

Het aantal faillissementen van restaurants en andere eetgelegenheden loopt dit jaar waarschijnlijk op tot een recordhoogte, denken deskundigen van ABN AMRO. Zij rekenen dit jaar op ongeveer 450 bankroeten in de sector in Nederland. Dat zou neerkomen op een ruime verdubbeling ten opzichte van 2023. Over heel 2024 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

18 november '24 (10:18)

Drie personen opgepakt na schietincident in hotelkamer in Schiedam

Bij een schietpartij in de nacht van zaterdag op zondag in het Van der Valkhotel in Schiedam is iemand gewond geraakt, meldt de politie. Drie mannen zijn aangehouden.

06 november '24 (13:45)

Top 10 beste leerbedrijven horeca 2024/2025 bekendgemaakt

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft vandaag de top 10 bekendgemaakt van de jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2024/2025. Uit maar liefst 79 genomineerde leerbedrijven zijn de beste tien geselecteerd. Deze bedrijven zijn stuk voor stuk voorbeelden van excellentie in opleiden binnen de horecasector. Eind november zal blijken welke drie bedrijven de finale bereiken. Zo meldt Entree Magazine.