Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

‘Roze Kasteel’ in Heusden met grond verkocht voor 1,6 miljoen euro voor bouw hotel

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
‘Roze Kasteel’ in Heusden met grond verkocht voor 1,6 miljoen euro voor bouw hotel
De gemeente Heusden heeft het ‘Roze Kasteel’ Land van Ooit in Drunen verkocht, voor een bedrag van 1,6 miljoen euro. Het kasteel staat op landgoed Steenenburg. De nieuwe eigenaar heeft de ambitie om het kasteel met aangelegen grond om te bouwen tot een hotel. Dit meldt Brabants Dagblad.

De overdracht van het eigenaarschap van het kasteel in Heusden is afgelopen week afgerond. Uiteindelijk wordt het kasteel, met een stuk grond van 5200 vierkante meter, verkocht voor meer dan anderhalf miljoen euro. Daarbij is de verkoopakte opgesplitst in twee delen, één voor de verkoop van het kasteel (453.000 euro) en één voor de verkoop van de bijbehorende grond (1,14 miljoen euro).

Vorig jaar heeft de gemeente Heusden het kasteel al laten opknappen, voor een bedrag van 1,4 miljoen euro. Daar heeft het ongeveer 400.000 euro aan subsidie voor ontvangen.

Het gekochte grondgebied ligt in het voormalige Land van Ooit. Nu staat dit bekend als het Middengebied van Steenenburg. Dit gebied bestaat uit drie delen, met elk een verschillende bestemming. Op het eerste kavel moeten 120 appartementen worden gebouwd. Voor het tweede kavel staat een plan voor vijftig patiowoningen. Op het derde kavel, waar ook het Roze Kasteel en een deel van de kasteeltuin bij horen, wil de nieuwe eigenaar, Dirk Lips van leisureconcern Libéma, een hotel bouwen met bijna 60 kamers.

Flinke renovatie

Afgelopen week heeft de overdracht van de grond aan Steenenburg Vastgoed plaatsgevonden. Dit is een vastgoedbedrijf dat onder Libéma vastgoed valt, waar Dirk Lips de eigenaar van is. De verbouwing wordt gerealiseerd met een partner van Libéma, Jan Kelders. Dit is de man achter het bestemmingsplan van het grondgebied. Daarnaast werken zij samen met Hendriks Bouw en Ontwikkeling uit Oss. De opening staat gepland voor later dit jaar; dan kunnen gasten komen om te vergaderen of om een kopje koffie te drinken.

Voor het zover is moet er veel gebeuren. Het kasteel moet flink gerenoveerd worden en is het plan dat er een serre naast het kasteel wordt gebouwd. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van de gemeente hebben hier akkoord voor gegeven, waarna de omgevingsvergunning is ingediend. Lips stelt dat hij hoopt met de verbouwing te kunnen beginnen rond februari, en wil tegen de zomer beginnen met de bouw van het hotel. Daarvoor moet het bestemmingsplan echter wel nog worden gewijzigd.

Verzoek voor uitbreiding

Naast de verkoop van het kasteel en toebehorend grondgebied ligt er nog een verzoek voor de verkoop van het noordelijk deel van de kasteeltuin, plus een deel grond ten oosten hiervan. De reden voor het verzoek is omdat Steenenburg hier de parkeerplaats voor het hotel en het kasteel wil bouwen. De gemeente heeft hier nog geen handtekening onder gezet, omdat het wil dat er eerst een aantal zaken goed geregeld wordt. Heusden lijkt wel bereidt tot verkoop.

Door: Nationale Horecagids

01 juli '25 ( 8:37)

Hittemaatregelen in de horeca: adviseer werknemers om koffie te mijden

In de horeca worden net als in veel andere sectoren maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen de hitte. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst erop dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende water en zonnebrandcrème. Horecabedrijven kunnen daarnaast hun werknemers adviseren cafeïne- en suikerhoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, zo veel mogelijk te mijden.

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."