Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Commissievrije boekingen 2022 passeerde 100 miljoen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Commissievrije boekingen 2022 passeerde 100 miljoen
Het afgelopen jaar heeft uitdagingen gebracht voor hoteliers, zoals het personeelstekort en de stijgende energieprijzen. Toch is bekend dat het aantal directe hotelboekingen, zonder tussenpartij zoals Booking.com, is gestegen met meer dan 50 procent. Daarmee besparen hotels enorm op kosten. Dit meldt Hospitality Management.

Hoteliers.com, een aanbieder van commissievrije boekingssoftware voor hotels heeft ook een recordomzet gedraaid dit jaar. Zij hebben meer dan 100 miljoen euro omgezet met commissievrije boekingen. “Hiermee hebben wij ruim 15 miljoen euro aan commissiekosten bespaard voor onze klanten, een nieuw record waar wij trots op zijn”, aldus Erik Baumann, directeur van Hoteliers.com. “Zelfs in vergelijking met het recordjaar 2019 voor de pandemie, realiseren we nu 40 procent meer directe omzet voor onze klanten.”

Trends in de hotelsector

De hotelmarkt in grote steden kan blijven rekenen op een hoge populariteit. Die is enorm aangetrokken na de pandemie. “Mensen zijn nog lang niet klaar met het inhalen van reizen die in de afgelopen jaren niet plaats konden vinden. Maar door de onzekerheid in de wereld kiest men toch vaak voor een stad die op niet te lange afstand ligt. We zien nu al dat de hotelboekingen in Amsterdam voor januari en februari, traditioneel een echte laagseizoensperiode, een stuk hoger liggen dan voor de pandemie”, stelt de directeur.

Ook is te zien dat er een duidelijk zichtbare trend is op het gebied van het aantal boekingspartijen. “We zien dat de groten groter worden. De pandemie heeft veel kleinere boekingssites de das omgedaan en de consument weet partijen als Booking.com altijd goed te vinden. Dit is ook een trend die door zal zetten het komende jaar. Een nadeel hiervan is dat er steeds meer macht komt te liggen bij een paar grote spelers die de markt dicteren. Daarom is het van groot belang aandacht te besteden aan het eigen directe kanaal. Zet die laatste paar kamers alleen open op de eigen website van het hotel, geef korting bij direct boeken en laat zien dat dit zowel voordeel voor het hotel als voor de gast oplevert”, zegt Baumann.

Derde trend

Er wordt door hotels weer geïnvesteerd in automatisering. Dit is een logisch gevolg van het personeelstekort. "Het mes snijdt hier aan twee kanten, het levert kostenbesparing op en je hebt minder personeel nodig. Hopelijk kunnen wij hier met onze software ook een steentje in bijdragen en kunnen we uitkijken naar een mooi 2023”, vertelt Baumann.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:45)

Nog geen benadering voor opvang asielzoekers bij hotels

Hotels en vakantieparken hebben nog niet op grote schaal aanvragen van gemeenten ontvangen om tijdelijk asielzoekers op te vangen. Dat blijkt uit een rondgang van ANP. De capaciteit van asielopvang loopt al langere tijd tegen haar grenzen aan en binnenkort sluiten enkele grote opvanglocaties.

18 maart '24 ( 8:45)

Horeca in 2023 meer omzet na coronajaar in 2022

De horeca heeft in 2023 ruim 13 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari in Nederland nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023. Daarnaast waren de prijzen in 2023 hoger dan een jaar eerder. Het volume lag vorig jaar bijna 6 procent hoger dan in 2022.

05 maart '24 (16:51)

Uitstel komst asielzoekers naar hotel 't Elshuys in Albergen

De komst van 150 vluchtelingen naar een voormalig hotel in het Twentse dorp Albergen is uitgesteld. Half maart zouden de eerste bewoners arriveren, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) wacht nu op de uitkomst van een procedure die omwonenden hebben aangespannen tegen de omgevingsvergunning, die de gemeente Tubbergen verleende voor de vestiging van een asielzoekerscentrum. Die zaak dient op 28 maart bij de rechtbank in Zwolle, aldus een woordvoerder van het COA.

18 januari '24 (10:08)

Overgewicht is 'serieus probleem' stelt Koninklijke Horeca Nederland (KHN)

Overgewicht is een serieus probleem in Nederland, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Daarmee reageert de brancheorganisatie op de voortgangsberekeningen van het RIVM van de doelen uit het Nationaal Preventieakkoord. Uit die berekeningen kwam naar voren dat er meer moet gebeuren om overgewicht, rokers en problematisch alcoholgebruik genoeg te verminderen.

25 december '23 (10:01)

Explosie Hotel Royal in Deventer

Bij een hotel op de Brink in Deventer is in de nacht van zondag op maandag een explosie geweest. Het gaat om Hotel Royal, het enige hotel op de Brink, meldt onder andere Tubantia.

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.