Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Digitale hotelketen NUMA heeft grote plannen voor Benelux

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Digitale hotelketen NUMA heeft grote plannen voor Benelux
De Europese techscale-up NUMA Group, digitale operator van hotels en appartementen, opent zijn eerste gebouw in Brussel. Dit gebouw wordt volledig uitgebaat en biedt plek voor 90 bedden, voor korte en middellangetermijnhuur. Hun doel is om verder uit te breiden in de Benelux, waaronder bijvoorbeeld Amsterdam. Dit meldt Hospitality Management.

De NUMA Group zet zijn forse groei voort met een uitbreiding naar de Benelux. Momenteel heeft de digitale uitbater ruim 3.000 appartementen in de stadscentra van acht Europese landen. Het speelt in op de vraag van toeristen en zakenreizigers in Europese hotspots.

Deze hotspots zijn volgens de organisatie ook aanwezig in de stadscentra van de steden in de Benelux. Daarom mikt de gigant daar nu ook op. Het bedrijf heeft in Brussel een elegant historisch gebouw weten te bemachtigen. Het nieuwe en volledig gedigitaliseerde boutique appartementencomplex heeft de naam NUMA Lief gekregen.

Digitale uitbating

In het hotel is geen vervelende wachtrij voor de balie. In- en uitchecken gaat simpelweg via de telefoon, evenals dat de smartphone als kamersleutel dient en daarnaast kan er via de smartphone gecommuniceerd worden met de NUMA-gastenservice. De appartementen van NUMA dienen ook voor langer verblijf of werken op afstand. Dit laatste kan gerealiseerd worden door de krachtige wifitechnologie die aanwezig is in het appartementencomplex.

NUMA wil Benelux veroveren

“Brussel is voor ons, in het hart van de Europese Unie, een ideale locatie om onze uitbreiding in de Benelux op gang te brengen. Met NUMA Lief verkregen we bovendien een prachtig historisch gebouw op een toplocatie”, zegt Dimitri Chandogin, president van de NUMA Group. “Na Brussel gaan we op zoek naar gebouwen op andere toplocaties in de Benelux, zoals Amsterdam en Luxemburg. Het is onze ambitie om ook hier de toeristische sector te innoveren. En vanaf 2023 willen we ook naar Parijs”.

NUMA Group

De NUMA group is een digitale exploitant van boetiekappartementen. Het bedrijf maakt gebruik van eigen exploitatietechnologie zodat het hotelbeheer volledig automatisch gaan. Dit zorgt voor een hoge kostenefficiëntie een ook worden inkomsten hiermee verhoogd. Daardoor is het een betrouwbare partner voor investeerders, eigenaars en ontwikkelaars.

Door: Nationale Horecagids

01 juli '25 ( 8:37)

Hittemaatregelen in de horeca: adviseer werknemers om koffie te mijden

In de horeca worden net als in veel andere sectoren maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen de hitte. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst erop dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende water en zonnebrandcrème. Horecabedrijven kunnen daarnaast hun werknemers adviseren cafeïne- en suikerhoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, zo veel mogelijk te mijden.

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."