Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Het Berghotel in Amersfoort gaat verder onder een eigen merknaam

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Het Berghotel in Amersfoort gaat verder onder een eigen merknaam
Het Berghotel in Amersfoort wijzigt haar koers, meldt de directie. Het onder inwoners van Amersfoort bekende hotel is al sinds 1903 in bedrijf en gaat met de komst van de nieuwe directeur Ben Gerrits binnenkort de boel anders aanpakken. Dit meldt Horeca Magazine.

Thomas van Arkel heeft zijn directeurschap van het Berghotel op 1 oktober overgedragen aan zijn opvolger Gerrits. Van Arkel geeft aan dat hij samen met Gerrits het afgelopen jaar nauw heeft samengewerkt aan de herstart van het hotel na de coronacrisis. Nu gaat Gerrits het hotel naar het volgende niveau tillen, geeft Van Arkel aan.

Ben Gerrits

Gerrits is voor veel inwoners van Amersfoort en de hotellerie in de omgeving ervan geen onbekende. De nieuwe directeur is al jaren actief op managementposities binnen diverse hotels in het midden van Nederland.

Koerswisseling

Op de website werd geschreven dat er het afgelopen jaar had is gewerkt aan een vernieuwde koers van het hotel. Daarin wordt er primair gericht op drie labels, namelijk het Berghotel Boutique Hotel, het Berghotel Meeting Center en Brasserie 1903. Eerder dit jaar kon het hotel al mededelen dat de samenwerking met BWH Hotel Group is aangepast naar een soft-brand samenwerking. Hierdoor is de ruimte gecreeërd om een eigen merk uit te dragen. Het Berghotel is van mening dat dit goed past bij de huidige tijd, de authenticiteit en historie van het hotel én de Amersfoortse hotelmarkt.

Eigen merknaam

De afgelopen tien jaar was Het Berghotel onderdeel van verschillende hotelketens. Met deze koerswijziging is besloten onder een eigen merknaam door te gaan. Het hotel is de enige in Amersfoort dat niet tot een keten behoort en is daarmee uniek. Daarnaast heeft het hotel in haar nieuwe koers er ook voor gekozen om naast de kamers ook de brasserie en meeting rooms onder een eigen merk op de markt te zetten.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

01 juli '25 ( 8:37)

Hittemaatregelen in de horeca: adviseer werknemers om koffie te mijden

In de horeca worden net als in veel andere sectoren maatregelen genomen om medewerkers te beschermen tegen de hitte. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) wijst erop dat werkgevers moeten zorgen voor voldoende water en zonnebrandcrème. Horecabedrijven kunnen daarnaast hun werknemers adviseren cafeïne- en suikerhoudende dranken, zoals koffie en frisdrank, zo veel mogelijk te mijden.

25 juni '25 ( 8:55)

ING voorziet prijsstijgingen en sterk toename faillissementen in horeca

De prijzen in de horeca stijgen dit jaar naar verwachting gemiddeld met 5 procent, meldt ING in een nieuw rapport over de sector. De prijsstijging is lager dan de drie voorgaande jaren, maar is nog altijd hoger dan de inflatie in Nederland. Dat komt volgens de economen van de bank vooral door stijgende voedingsprijzen en oplopende personeelskosten.

19 juni '25 ( 8:38)

Werkloosheid in Nederland blijft 3,8 procent

De werkloosheid in Nederland is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Afgelopen maand zat 3,8 procent van de beroepsbevolking zonder betaald werk, evenveel als in april. Gemiddeld daalde het aantal werklozen de afgelopen drie maanden licht, met 2000 per maand.

13 juni '25 (11:28)

Na eerdere daling loopt ziekteverzuim weer op in eerste kwartaal

Nederlandse werknemers waren in het eerste kwartaal van dit jaar vaker ziek vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het eerste kwartaal van vorig jaar en ook in 2023 was er nog sprake van een daling op jaarbasis. Daarvoor steeg het ziekteverzuim juist jarenlang.

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."