Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Arnhem vangt vluchtelingen op in Postillion Hotel aan de Europaweg

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Arnhem vangt vluchtelingen op in Postillion Hotel aan de Europaweg
Op verschillende locaties in het land worden op korte termijn tijdelijke opvanglocaties ingericht om de druk op Ter Apel en de reguliere asielzoekerscentra verder te verminderen. Maximaal 184 asielzoekers worden tijdelijk opgevangen op een schip op de IJssel in Deventer. Rivierschip Princesse de Provence is van half oktober tot half maart beschikbaar, meldt de Overijsselse gemeente donderdag.

Andere gemeenten hebben eerder ook een asielschip gebruikt om asielzoekers onderdak te bieden. Zulke opvangschepen meerden onder meer aan in Amsterdam, Velsen-Noord, Zwolle, Genemuiden, Ridderkerk, Middelharnis en Huizen.

Opvang locatie verlengd

Nieuwe asielzoekers kunnen langer worden opgevangen in het Groningse Stadskanaal. De opvang in de noodlocatie daar, niet ver van het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel, wordt verlengd. Twee nachten in de week mogen asielzoekers er slapen. De gemeente meldt niet hoelang de opvang wordt verlengd. "Vanaf 1 oktober zijn veel noodopvanglocaties in het land gesloten. Daarmee komen de kwetsbare groepen extra in het gedrang", verklaart Stadskanaal de verlenging.

Stadskanaal

Stadskanaal vangt sinds 9 juni asielzoekers op in een tent aan de Manegelaan. Daar kunnen ongeveer honderd mensen terecht. De tent was aanvankelijk bedoeld voor Oekraïense vluchtelingen, maar bleek toch niet nodig voor hen. Een tijdlang heeft er ook een tweede tent gestaan, maar die is afgebroken toen de 'wachtkamer' voor asielzoekers bij Zoutkamp in gebruik werd genomen.

Postillion Hotel

De gemeente Arnhem vangt "op korte termijn" nog eens 160 vluchtelingen op. Die worden ondergebracht in het Postillion Hotel aan de Europaweg in de Gelderse hoofdstad. De helft van de plekken is bedoeld voor de opvang van minderjarige vluchtelingen. De overige tachtig plekken zijn voor andere statushouders en asielzoekers.

Kinderen moeten op bankjes slapen

"De vreselijke situatie in Ter Apel, waar vluchtelingen buiten en kinderen op bankjes moeten slapen, dat is niet acceptabel. Daarom zetten we graag een stap naar voren als de omstandigheden daarnaar vragen", zegt de Arnhemse wethouder voor Vluchtelingenzaken Paul Smeulders.

In Goirle (Noord-Brabant) worden vanaf 1 december tot 1 mei volgend jaar vijftig tot zeventig vluchtelingen opgevangen in een voormalig fratershuis aan de Tilburgseweg, maakte de gemeente donderdag bekend.

Gelderse Vuren

Verder worden maximaal 45 asielzoekers opgevangen in dorpshuis De Koels in het Gelderse Vuren. Ze kunnen er vanaf 17 oktober tot de jaarwisseling terecht. In het Zeeuws-Vlaamse Hulst worden vanaf komende dinsdag tot 35 asielzoekers opgevangen in het plaatselijke zwembad.

Door: ANP

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.

19 juni '23 (10:08)

Ondanks hotelstop Amsterdam zes jaar geleden wordt er nog aan ongeveer twintig hotels gewerkt

Het bestuur van Amsterdam vond al in 2016 dat er een rem moest komen op de groei van de hotelsector in de hoofdstad. Ondanks de stop blijven er toch nog hotels bij komen. Voor een lange periode kon de gemeente niets doen tegen de komst hiervan. Daarnaast blijkt uit een navraag van AT5 dat de komst van ongeveer twintig hotels niet kan worden vermeden. Zo komt er vooral in Amsterdam-Noord nog een hotelspurt. Op andere plekken lijkt het nieuwe hotelbeleid wel te werken, meldt AT5.

16 juni '23 (13:02)

Mogelijk dure recreatiewoningen naast Hotel de Beyaerd in Hulshorst

Bij het veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst wordt mogelijk een nieuw, luxe vakantiepark neergezet. De opzet is ‘een ruim opgezet groenresort met hoogwaardige recreatievilla’s’, meldt Nunspeet Nieuws. Het vakantiepark komt te staan op het evenemententerrein van het hotel en het aangrenzende deel waar voorheen restaurant De Gulle Belg stond. Momenteel wordt dat pand gekraakt. 

16 juni '23 (11:25)

Hotel Okura maakt samen met Brouwerij Homeland zomers biertje

Na een eerdere samenwerking met Brouwerij Homeland gaat het Okura Hotel in Amsterdam een biertje maken. Vorig jaar maakten de twee al de ‘Okura Tripel’, nu slaan zij de handen ineen om een zomers biertje te brouwen, de ‘Okura Wit’. Volgens Okura is het smaakprofiel fris, zacht en met een volle smaak. Dat meldt Hospitality Management.

14 juni '23 ( 8:51)

Staatssecretaris Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie gaat de hotelbranche oproepen op te treden tegen seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. Dat heeft Van der Burg aan de Tweede Kamer toegezegd, tijdens het wekelijks vragenuurtje. Net zoals de Tweede Kamer vindt Van der Burg het verschrikkelijk dat zoveel jonge meisjes seksueel worden uitgebuit. De Tweede Kamer wil meer concrete actie, maar de staatssecretaris zei dat het lastig is deze uitbuiting harder aan te pakken.

14 juni '23 ( 8:44)

Hotelketen Van der Valk wilde meer coronasteun van overheid

Hotelketen Van der Valk had meer coronasteun moeten krijgen. Dat betoogden ruim zestig hotels van het familiebedrijf dinsdag in een zaak tegen de Staat voor het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Die hotels zijn volgens Van der Valk allemaal losse ondernemingen en hadden elk afzonderlijk als mkb-bedrijf steun moeten krijgen. In plaats daarvan werden ze als keten gezien en kregen ze daardoor veel minder steun. De landsadvocaat stelde zich op het standpunt dat de minister de vrijheid had om een keuze te maken over welke bedrijven die zogeheten TVL-steun zouden krijgen.