Rechtszaak tussen horecaondernemers en de Staat: emoties lopen hoog op

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is van mening dat de overheid de schade die ondernemers binnen de horecabranche hebben opgelopen door en tijdens de coronacrisis volledig moet vergoeden. De zitting van woensdag hierover in de rechtbank van Den Haag was emotioneel geladen. Dit meldt De Telegraaf.

Henriëtte Waaijenberg van Restaurant Narline in Zuidwolde was een van de horecaondernemers die aanwezig was tijdens de zitting. Zij was zichtbaar geëmotioneerd. Waaijenberg gaf aan zich ongehoord te voelen. Ze opende het restaurant pas in december 2019 en had voor die tijd daardoor nog geen omzet gedraaid. Hierdoor vielen zij keer op keer buiten de boot voor volledige coronasteun.

Bodemprocedure

Het KHN heeft namens acht horecaondernemers een bodemprocedure tegen de Staat aangespannen. Waaijenberg is een van de acht. Dirk Beljaars, directeur van KHN, geeft aan dat niet alleen deze acht ondernemers oneerlijk en onrechtmatig voor de overheid zijn behandeld tijdens de coronacrisis, maar dat het gaat om de gehele horecasector.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer