Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hotels werken steeds vaker met QR bestellingen en draaien meer omzet

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Hotels werken steeds vaker met QR bestellingen en draaien meer omzet
Er wordt steeds vaker besteld via een QR code in hotels en vakantieparken. De laatste jaren is er steeds meer gedigitaliseerd in de horecabranche, waaronder Van der Valk Hotels, Hotel van Oranje en Hotel New York al een tijd gebruik maken van Jamezz QR bestel applicaties. Dit meldt Entree Magazine.

Er zijn drie redenen waarom de hotels inzetten op digitaliseren. Allereerst zorgt QR bestellen ervoor dat er ondersteuning is bij personeelstekort. Daarnaast zien gasten het bestellen op deze manier als een extra service. Ook stijgt de omzet gemiddeld met 28% door slimme upsellmogelijkheden.

Ondersteuning personeelstekort

Klanten die de Jamezz app gebruiken, hebben aangegeven dat de personeelsbezetting een stuk stabieler is geworden door te werken met QR bestellingen. Werken met deze digitale ontwikkeling zorgt er immers voor dat er veel loopbewegingen vanuit het personeel wegvallen - en daarnaast ook de stress die erbij komt kijken. Dit komt doordat gasten ten alle tijden een bestelling kunnen plaatsen.

Handig als het gaat om lange afstanden die normaal gesproken in een hotel moeten worden afgelegd. Door te werken met QR bestellingen is er meer ruimte om te focussen op het uitserveren en persoonlijke aandacht aan de klant te geven, zoals hier en daar een praatje.

Extra service

Flexibiliteit en gemak wordt tegenwoordig erg gewaardeerd door gasten. Roomservice of een drankje bestellen is met een QR bestelling heel makkelijk. De kans op miscommunicatie neemt daarnaast ook nog eens af.

Wanneer er een product is uitverkocht, dan kan dit makkelijk van de digitale menukaart worden afgehaald. Hierdoor ontstaan er geen discussies meer aan tafel en hebben de klanten niet meer te maken met teleurstellingen.

Omzetstijging van 28 procent

Het handige aan werken met digitale producten, is dat je het zo kunt automatiseren en customized zoals jij het wil als horecaondernemer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het instellen van een pop-up “Bitterballetje bij jouw biertje?”. Jamezz geeft aan dat dit goed werkt. En daar heb je op dat moment niet eens een extra medewerker voor nodig, maar er wordt wel meer besteld en dus draai je meer omzet.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

24 oktober '23 (11:08)

Nederlanders besteden bijna 7 miljard aan hotelketens

De afgelopen drie jaar trokken 7,4 miljoen bezoekers naar de grootste Nederlandse hotelketens. Zij besteedden daar gemiddeld 227 euro per bezoek. Dat komt neer op een totaal van 6,9 miljard euro. Hotelbezoekers hebben daarbij het meest besteed bij Hilton (383 euro) en het minst bij ibis Budget (99 euro). Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Hotelketens, uitgevoerd door Multiscope. Voor de benchmark zijn 6.000 Nederlanders gevraagd, meldt Multiscope.

23 oktober '23 (10:19)

Designhotelmerk nhow vierde dit jaar 4 gastronomische openingen

Het eigenzinnige en creatieve designhotelmerk nhow, onderdeel van Minor Hotels, heeft dit jaar een reeks nieuwe gastronomische openingen gevierd in Europese en Britse hotels. Hierdoor kunnen gasten tijdens hun verblijf in Amsterdam, Milaan, Frankfurt en Londen genieten en dineren als nooit tevoren. Van een nieuw restaurant geïnspireerd door het regenwoud van de Amazone, tot ‘vibe dining’, de ontwikkelingen sluiten aan bij de creatieve, unieke en disruptieve stijl van nhow. Dit meldt nhow.

12 oktober '23 (21:08)

Grootste hotelgroep Europa wil hotels verkopen om schuld af te lossen

Accor, de grootste hotelgroep van Europa, wil voor ongeveer 2 miljard euro aan hotels verkopen om schulden af te lossen, zeggen bronnen die betrokken zijn bij de zaak tegen Bloomberg. Het Franse concern, bekend van ketens als Ibis, Sofitel, Novotel en Mercure, heeft ook tientallen vestigingen in Nederland.

06 oktober '23 (14:23)

Ook hotels voortaan beoordeeld door Michelin-inspecteurs

Michelin gaat voortaan ook hotels beoordelen. De inspecteurs van de Franse bandenmaker gaan voortaan "de meest uitzonderlijke hotels ter wereld" aanwijzen, niet met sterren, maar met een "sleutel".

19 juni '23 (12:11)

Karin Bruers bedroefd dat bouw van haar stikstofvrije hotel stilligt

De Tilburgse cabaretière Karin Bruers heeft de droom om haar eigen hotel te openen zonder stikstofuitstoot. Ze kon beginnen met het bouwen, om die droom werkelijkheid te laten worden. Echter ligt de bouw al een tijdje stil. De buren proberen er een stokje voor te steken. Horeca-iconen Jan en Monique Meurs spanden een rechtszaak aan tegen de komst van het hotel. Bruers zegt aan Omroep Brabant dat zij er alles aan doen om haar tegen te houden. Die zijn zich van geen kwaad bewust: “Wij vinden het prima dat er iemand naast ons komt, maar dan moet die zich wel aan de regels houden.” Dat meldt Omroep Brabant.

19 juni '23 (10:08)

Ondanks hotelstop Amsterdam zes jaar geleden wordt er nog aan ongeveer twintig hotels gewerkt

Het bestuur van Amsterdam vond al in 2016 dat er een rem moest komen op de groei van de hotelsector in de hoofdstad. Ondanks de stop blijven er toch nog hotels bij komen. Voor een lange periode kon de gemeente niets doen tegen de komst hiervan. Daarnaast blijkt uit een navraag van AT5 dat de komst van ongeveer twintig hotels niet kan worden vermeden. Zo komt er vooral in Amsterdam-Noord nog een hotelspurt. Op andere plekken lijkt het nieuwe hotelbeleid wel te werken, meldt AT5.

16 juni '23 (13:02)

Mogelijk dure recreatiewoningen naast Hotel de Beyaerd in Hulshorst

Bij het veluwehotel De Beyaerd in Hulshorst wordt mogelijk een nieuw, luxe vakantiepark neergezet. De opzet is ‘een ruim opgezet groenresort met hoogwaardige recreatievilla’s’, meldt Nunspeet Nieuws. Het vakantiepark komt te staan op het evenemententerrein van het hotel en het aangrenzende deel waar voorheen restaurant De Gulle Belg stond. Momenteel wordt dat pand gekraakt. 

16 juni '23 (11:25)

Hotel Okura maakt samen met Brouwerij Homeland zomers biertje

Na een eerdere samenwerking met Brouwerij Homeland gaat het Okura Hotel in Amsterdam een biertje maken. Vorig jaar maakten de twee al de ‘Okura Tripel’, nu slaan zij de handen ineen om een zomers biertje te brouwen, de ‘Okura Wit’. Volgens Okura is het smaakprofiel fris, zacht en met een volle smaak. Dat meldt Hospitality Management.

14 juni '23 ( 8:51)

Staatssecretaris Van der Burg wil dat hotels optreden tegen uitbuiting meisjes

Staatssecretaris Eric van der Burg van Justitie gaat de hotelbranche oproepen op te treden tegen seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes. Dat heeft Van der Burg aan de Tweede Kamer toegezegd, tijdens het wekelijks vragenuurtje. Net zoals de Tweede Kamer vindt Van der Burg het verschrikkelijk dat zoveel jonge meisjes seksueel worden uitgebuit. De Tweede Kamer wil meer concrete actie, maar de staatssecretaris zei dat het lastig is deze uitbuiting harder aan te pakken.

14 juni '23 ( 8:44)

Hotelketen Van der Valk wilde meer coronasteun van overheid

Hotelketen Van der Valk had meer coronasteun moeten krijgen. Dat betoogden ruim zestig hotels van het familiebedrijf dinsdag in een zaak tegen de Staat voor het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Die hotels zijn volgens Van der Valk allemaal losse ondernemingen en hadden elk afzonderlijk als mkb-bedrijf steun moeten krijgen. In plaats daarvan werden ze als keten gezien en kregen ze daardoor veel minder steun. De landsadvocaat stelde zich op het standpunt dat de minister de vrijheid had om een keuze te maken over welke bedrijven die zogeheten TVL-steun zouden krijgen.