Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hotels werken steeds vaker met QR bestellingen en draaien meer omzet

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Hotels werken steeds vaker met QR bestellingen en draaien meer omzet
Er wordt steeds vaker besteld via een QR code in hotels en vakantieparken. De laatste jaren is er steeds meer gedigitaliseerd in de horecabranche, waaronder Van der Valk Hotels, Hotel van Oranje en Hotel New York al een tijd gebruik maken van Jamezz QR bestel applicaties. Dit meldt Entree Magazine.

Er zijn drie redenen waarom de hotels inzetten op digitaliseren. Allereerst zorgt QR bestellen ervoor dat er ondersteuning is bij personeelstekort. Daarnaast zien gasten het bestellen op deze manier als een extra service. Ook stijgt de omzet gemiddeld met 28% door slimme upsellmogelijkheden.

Ondersteuning personeelstekort

Klanten die de Jamezz app gebruiken, hebben aangegeven dat de personeelsbezetting een stuk stabieler is geworden door te werken met QR bestellingen. Werken met deze digitale ontwikkeling zorgt er immers voor dat er veel loopbewegingen vanuit het personeel wegvallen - en daarnaast ook de stress die erbij komt kijken. Dit komt doordat gasten ten alle tijden een bestelling kunnen plaatsen.

Handig als het gaat om lange afstanden die normaal gesproken in een hotel moeten worden afgelegd. Door te werken met QR bestellingen is er meer ruimte om te focussen op het uitserveren en persoonlijke aandacht aan de klant te geven, zoals hier en daar een praatje.

Extra service

Flexibiliteit en gemak wordt tegenwoordig erg gewaardeerd door gasten. Roomservice of een drankje bestellen is met een QR bestelling heel makkelijk. De kans op miscommunicatie neemt daarnaast ook nog eens af.

Wanneer er een product is uitverkocht, dan kan dit makkelijk van de digitale menukaart worden afgehaald. Hierdoor ontstaan er geen discussies meer aan tafel en hebben de klanten niet meer te maken met teleurstellingen.

Omzetstijging van 28 procent

Het handige aan werken met digitale producten, is dat je het zo kunt automatiseren en customized zoals jij het wil als horecaondernemer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het instellen van een pop-up “Bitterballetje bij jouw biertje?”. Jamezz geeft aan dat dit goed werkt. En daar heb je op dat moment niet eens een extra medewerker voor nodig, maar er wordt wel meer besteld en dus draai je meer omzet.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

28 februari '25 ( 8:18)

Omzetgroei horeca in 2024 flink lager dan voorgaand jaar

De omzet van de horeca is in 2024 met 5,4 procent gegroeid ten opzichte van een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De toename was lager dan in 2023. Toen kwam de omzetgroei nog uit op 12,6 procent. 2023 was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023.

26 februari '25 ( 9:18)

Meerdere mensen onwel geworden in een hotel op Scheveningse Pier

Twaalf mensen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur onwel geworden in een hotel op de Pier van Scheveningen en naar het ziekenhuis gebracht. Ze klaagden onder meer over misselijkheid en duizeligheid, zegt een woordvoerster van de brandweer.

07 februari '25 (15:57)

De horecavakbeurs voor Noord- en Oost-Nederland begint volgende week

Van 10 tot 12 februari 2025 transformeert het WTC Expo in Leeuwarden tot een bruisende ontmoetingsplek voor horecaprofessionals tijdens het Horeca EvenTT. Deze toonaangevende vakbeurs, een hoogtepunt op de nationale horeca-agenda, biedt exposanten een unieke kans om hun producten en diensten aan een breed publiek te presenteren.

17 januari '25 ( 8:45)

Horecava niet zo goed bezocht als voor corona

De grote horecavakbeurs Horecava in de RAI in Amsterdam heeft deze week meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. Maar het waren er niet zoveel als tijdens de laatste editie voor de coronapandemie. Volgens de organisatie kwamen er meer dan 67.000 bezoekers af op het evenement. Een jaar geleden ging het om ruim 64.000 mensen.

13 januari '25 (11:44)

Faillissementen treffen hele horecasector

De stijging van het aantal faillissementen in de horeca die dit jaar wordt verwacht, zal de hele sector treffen. Dat denkt Marijke Vuik, voorzitter van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zowel caféhouders als restaurant- en hoteleigenaren kampen met problemen zoals de gestegen personeelskosten.

13 januari '25 (11:02)

Krapte op arbeidsmarkt blijft aanhouden, stelt Koninklijke Horeca Nederland

Horecabedrijven moeten rekening houden met aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt. De vergrijzing van de samenleving leidt tot minder beschikbare arbeidskrachten, zegt Marijke Vuik, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Een bepaalde krapte gaat er blijven."

13 januari '25 ( 9:33)

Brancheclub noemt 2024 een ‘uitdagend’ jaar voor de horeca

Het jaar 2024 was "uitdagend" voor de Nederlandse horeca. Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) tijdens de jaarlijkse horecavakbeurs Horecava. De brancheorganisatie verwijst daarbij naar personeelstekorten en stijgende kosten voor onder meer restaurant-, hotel- en caféhouders.

08 januari '25 ( 9:03)

Flinke toename faillissementen in horeca verwacht, aldus ABN AMRO

Het aantal faillissementen van restaurants en andere eetgelegenheden loopt dit jaar waarschijnlijk op tot een recordhoogte, denken deskundigen van ABN AMRO. Zij rekenen dit jaar op ongeveer 450 bankroeten in de sector in Nederland. Dat zou neerkomen op een ruime verdubbeling ten opzichte van 2023. Over heel 2024 zijn nog geen cijfers beschikbaar.

18 november '24 (10:18)

Drie personen opgepakt na schietincident in hotelkamer in Schiedam

Bij een schietpartij in de nacht van zaterdag op zondag in het Van der Valkhotel in Schiedam is iemand gewond geraakt, meldt de politie. Drie mannen zijn aangehouden.

06 november '24 (13:45)

Top 10 beste leerbedrijven horeca 2024/2025 bekendgemaakt

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) heeft vandaag de top 10 bekendgemaakt van de jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2024/2025. Uit maar liefst 79 genomineerde leerbedrijven zijn de beste tien geselecteerd. Deze bedrijven zijn stuk voor stuk voorbeelden van excellentie in opleiden binnen de horecasector. Eind november zal blijken welke drie bedrijven de finale bereiken. Zo meldt Entree Magazine.